Yra Vilniuje vieta, kuri įrašyta mano pasirinkimų sąraše pirmuoju numeriu, kai prireikia kažko gurmaniško. Kažko nekasdieniško ir ypatingo. Vieta, kurioje nereikia sukti galvos dėl kokybės. Vieta, kurioje neįmanoma neišsirinkti. Vieta, kurioje aš geidžiu VISKO.

Jūs jau supratot, kad kalbu apie „Assorti“. Tiesą pasakius, aš jau senokai savo bičiuliams visomis progomis dovanoju tik valgomas dovanas, todėl maršrutas į „Assorti“ man gana įprastas. Gurmaniškos dovanos nudžiugina, sušildo ir tinka bet kokiam skoniui. Man tai saugiausias (ir lengviausias) būdas išrinkti tą, kas negali nepatikti!

Perėjau kurią dieną per visą „Assorti“ parduotuvę ir išsirinkau savo Kalėdinių dovanų penketuką. Vienos kiek pigesnės, kitos – mažumėlę brangesnės, tačiau stengiausi „neišlipti“ iš 25 Eur biudžeto, ir kad kiekviena tiktų žmogui, vertinančiam gurmaniškus potyrius. Gal mano sąrašas pravers ir jums?

1. Ypač tyras alyvuogių aliejus CARLETTI „Flask“, 1000 ml (24,99 Eur)

Tai lašelis Sardinijos saulės dailiame stikliniame butelyje. Akmeninėmis girnomis spaustų alyvuogių „žaliasis auksas“. Ne tik dėl skonio, dar ir dėl sveikatos...

Niekada neprašausite su tokia dovana – ypač tyras alyvuogių aliejus. (Nidos Degutienės nuotr.)

2. Ančių kepenėlių „Foie gras“ rinkinys CASTAING, 4 x 30 g (23,99 eur)

Šventė kiekvieno gurmano gomuriui! Baltos duonos skrebutis, užteptas riebiuoju ančių paštetu, pagardintu prašmatniaisiais „espelette“ pipirais, trupinėlis svogūnų džemo ir tikrai nič nieko daugiau nereikia, kad pajustum, kaip gyvenama rojuje...

„Foie gras“ užtepėlių rinkinys – viskas paruošta gurmaniškam vakarėliui. (Nidos Degutienės nuotr.)
Šviežios duonos gabalėlis su ančių kepenėlių paštetu – rojaus maistas... (Nidos Degutienės nuotr.)

3. Šokolado rinkinys COMPTOIR DU CACAO 162 g (15,99 eur)

Na parodykit man tą, kuris atsisakytų šio burnoje tirpstančio skanėsto prie puodelio kavos. Neverta net aušinti burnos, nes viską, ką norite mylimam žmogui pasakyti, už jus pasakys geriausias prancūziškas šokoladas. Keturių spalvų šokoladas (vienas, beje, geidulingasis „rubby“ raudonumo!), su riešutais, karamele, uogomis ir sūdytu sviestu... Ar tęsti?

Šokolado kalba – bene geriausiai visų suprantamas dialektas. (Nidos Degutienės nuotr.)

4. Balzaminis padažas DON GIOVANNI „Pregiato“, 100 ml (14,95 eur)

Nereikia nė priminti, kad tai labiausiai gurmanų vertinamas ir geidžiamas padažas ne tik dėl jo unikalaus skonio, bet ir tinkamumo pagardinti praktiškai bet ką – nuo rūkytos lašišos iki šviežių braškių ar ledų... Pagamintas iš natūralaus vynuogių miso, kaitintas kol sutirštės, brandintas ir perpylinėtas iš statinės į statinę, kad gautų tą ypatingą aromatą ir sodrų saldumą.

Balzamiko padažas DON GIOVANNI „Pregiato“ – geidžiamiausias juodasis gurmanų auksas. (Nidos Degutienės nuotr.)

5. Jūros druska su smulkintais džiovintais trumais TARTUFI JIMMY, 100 g (4,95 eur)

Taip, kristalas šios druskos pavers jūsų pagamintą maistą restorano lygio patiekalu! Jūros druskos dribsniai, pagardinti Perudžijos regione Italijoje surinktais vasariniais juodaisiais trumais, tiks ir savaitgaliniam omletui, ir mėsos kepsniui ar žuvies patiekalui. Nepamainomas pagardas prieskonių spintelėje, tik perspėju, kad prie jo priprantama.

Itališki jūros druskos dribsniai su juodaisiais trumais kilstels bet kurį jūsų gaminamą patiekalą iki neregėtų aukštumų. (Nidos Degutienės nuotr.)

Svarbiausia, ką noriu priminti, – ir šias, ir visas kitas prekes jūs galite įsigyti internetinėje „Assorti“ parduotuvėje, kad išliktumėm visi saugūs ir sveiki.

www.assorti.lt

Užsakymo nr.: PT_85893449