Dar daugiau jaukumo gali suteikti kepsninėje ruošiamas maistas, nes žiema – tikrai ne priežastis nutraukti grilio sezoną,ypač jeigu turite keramikinę „Big Green Egg" kamado kepsninę .

Su „Big Green Egg" grilio sezoną galima tęsti visus metus. Žiema yra pats geriausias metas išbandyti šios kepsninės universalumą ir įsitikinti, kad ji ne tik idealiai tinkama kepti mėsai, žuviai ar daržovėms, bet ir gaminti tokius sočius ir lengvai pagaminamus patiekalus, kaip troškiniai, plovas ar sriubos. „Big Green Egg" kepsninėje paruoštą kvapnią trintą moliūgų sriubą neabejotinai valgys visi, net ir vaikai.

O per žiemos šventes „Big Green Egg" kepsninėje galima paruošti ir kažką ypatingesnio, pavyzdžiui, iškepti anties krūtinėlę su apelsinais, kiaulienos vyniotinį arba nustebinti šeimą ir svečius burnoje tirpstančiais avienos šonkauliukais su apkeptomis šakninėmis daržovėmis.

Ir visai nebūtina nuolatos budėti prie kepsninės, bijant, kad patiekalas neprisviltų. Į „Big Green Egg" kepsninę galima įdėti kiaulienos sprandinę ar sultingą papilvę ir, kol patiekalas kelias valandas lėtai keps žemoje temperatūroje, jūs galėsite šiltai leisti laiką namie su artimaisiais.

Desertui galima iškepti ir nuostabų cinamonu dvelkiantį obuolių pyragą ar bet kokį kitą pamėgtą kepinį, kuriuo galėsite mėgautis gerdami kavą, arbatą ar karštą vyną – jį irgi galima paruošti „Big Green Egg" kepsninėje.

Dėl savo unikalios ypatingai aukštos kokybės keramikos amerikietiškos „Big Green Egg" kepsninės jau beveik penkis dešimtmečius Premium klasės kepsninių rinkoje užima lyderiaujančią poziciją. Tai – vienintelė kamado kepsninė, kurios keramika pagaminta, pasitelkiant NASA išvystytą technologiją, kuri buvo naudojama apsauginių plokštelių gamyboje NASA „Space Shuttle" programoje. Plokštelės apsaugodavo erdvėlaivius nuo labai aukštos temperatūros, kai kosminiai laivai kildavo ir leisdavosi per Žemės atmosferą.

Šios legendinės kamado kepsninės keramika yra smulkios tekstūros, tvirta ir ilgaamžė, nes pagaminta iš kruopščiai atrinkto molio mišinio. Tokia keramika iš maisto sugeria mažiau drėgmės nei rūpesnė, naudojama gaminant kitas kepsnines. Taigi, joje paruoštas maistas išlieka sultingas ir nepraranda skonio.

Dėl išskirtinių izoliacinių savybių ši keramika nepriekaištingai išlaiko kaitrą viduje, nepaisant to, kokia temperatūra yra išorėje. Temperatūrą kepsninės viduje lengva reguliuoti, ji ilgai nekinta. Dėl keramikos gebėjimo atspindėti kaitrą oras kepsninės viduje cirkuliuoja taip, kad maistas iškepa tolygiai, o puiki karščio izoliacija padeda sutaupyti anglių.

Be to, smulkios tekstūros „Big Green Egg" keramika kaitinama plečiasi ir traukiasi tolygiau, o tai saugo ją nuo įtrūkimų. Ši pažangi keramika padengta tvirta apsaugine žalios spalvos porceliano glazūra, kuri ją apsaugo nuo lietaus ir sniego. Jai nebaisūs ir staigus temperatūros pokyčiai, tad nereikia baimintis, kad, ruošiant maistą, kai lauke spaudžia šaltukas, įkaitusi kepsninė įtrūks. Apskritai žiemą ši kepsninė nereikalauja jokios ypatingos priežiūros – užteks ją tik uždengti specialiu apdangalu, kol bus nenaudojama.

Reikia paminėti, kad gamintojas suteikė „Big Green Egg" keramikai ilgiausią garantiją - visam eksploatacijos periodui.

Žinoma, turint „Big Green Egg" kepsninę, jaukiai ir romantiškai leisti laiką ir gaminti skanų maistą galima ne tik per šventes, bet ir paprastą žiemišką savaitgalį, net ir darbo dieną. Tokiu būdu šventinę nuotaiką galima susikurti kasdien, o šalčiausią ir tamsiausią metų laiką paversti jaukiu ir smagiu.

Siūlome išmėginti ėrienos šonkauliukų receptą. Ėrienos šonkauliukai yra gardūs, idealiai tinka ypatingoms progoms ar šeimos vakarienei ir yra labai lengvai paruošiami ant Big Gren Egg.

Pagal šį receptą paruošti ėrienos šonkauliukai turi skanią, iš garstyčių ir šviežių žolelių pagamintą plutelę. Tai neapsunkina pasiruošimo, bet sukuria dar įspūdingesnį rezultatą. Nustebinkite savo svečius šiuo skaniu Big Green Egg patiekalu!

Ėrienos šonkauliukai

Ingredientai

2 ėrienos šonkauliukų juostos

3 rozmarino šakelės

2 čiobrelio šakelės

1 petražolių šakelė

1 česnako skiltelė

1 v.š. švelnių, rupių garstyčių

1 v.š. švelnių, paprastų garstyčių

2 v.š. „Panko" džiūvėsėlių

1 v.š. alyvuogių aliejaus

2 lauro lapų

PASIRUOŠIMAS

1. Į savo Big Green Egg kepsninę dėkite anglis ir jas uždekite. Tuomet įstatykite nerūdijančio plieno groteles ir convEGGtor ir EGG įkaitinkite iki 180°C temperatūros.

2. Paruoškite šonkauliukus. Nuo jų nuimkite plėvelę ir tuomet šonkauliukus ir atidžiai nuvalykite. Imkite po vieną rozmarino, čiobrelio ir petražolės šakelę ir nuo jų nuskabykite spygliukus ir lapelius bei smulkiai supjaustykite. Sutrinkite česnaką plokščiąja peilio puse ir tada jį smulkiai supjaustykite.

3. Į dubenėlį dėkite garstyčias, česnaką ir smulkintą rozmariną, čiobrelį ir petražolę. Į mišinį berkite „Panko" džiūvėsėlius, pilkite alyvuogių aliejų ir viską sumaišykite. Gausite puikų žolelių mišinį.

4. Ant perforuotų pusmėnulio grotelių išdėliokite šonkauliukus. Juos dėkite vieną prie kito apvaliąja puse į viršų ir tuomet pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Ant šonkauliukų apvaliosios pusės tepkite aromatinį žolelių mišinį, o tada tarp gabalėlių įsmeikite likusias rozmarino bei čiobrelio šakeles.

GAMINIMAS

1. Į kepsninę įstatykite perforuotas groteles ir į vieną šonkauliukų juostą įsmeikite dvigubą nuotolinį termometrą. Įsitinkinkite, kad įsmeigėte iki vidurio, tuomet uždenkite Big Green EGG dangtį ir vidaus temperatūrą nustatykite iki 55°C. Šonkauliukus kepkite apie 15-20 minučių, kol jie pasieks reikiamą vidaus temperatūrą.

Šonkauliukus išimkite iš EGG ir prieš pjaustydami bei patiekdami palikite apie 5 minutes pastovėti.

Dalintis
Nuomonės