Tradiciniai patiekalai netradiciškai

Mišrainės ir salotos galėtų būti drąsiai pavadintos vienais populiariausių Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalų. Norint, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir maistingos, svarbu dėmesingai pasirinkti ingredientus. Vienas iš puikių pasirinkimų galėtų būti garuose ruoštos Vapeur linijos Bonduelle konservuotos ankštinės daržovės, pavyzdžiui, žalieji žirneliai, baltosios pupelės, lęšiai ir avinžirniai. Tai natūraliu skoniu ir didele maistine verte pasižymintys produktai, galintys praturtinti daugelį mišrainių ir salotų. Jei mėgstate šviežias daržoves, ant jūsų šventinio stalo galėtų atsidurti avinžirnių salotos. O šiltoms salotoms idealiai tiks šaldyti Vapeur linijos daržovių mišiniai – juos lengvai suderinsite tiek su garuose virtais avinžirniais, tiek su kitomis ankštinėmis daržovėmis!

Žinoma, gamindami mišrainę ar salotas nepamirškite ir padažo. Tam, kad nereikėtų naudoti majonezo arba iš anksto paruoštų padažų, rekomenduojame išbandyti maistingesnes alternatyvas, kurių yra tikrai ne viena. Vienas iš pasirinkimų galėtų būti avokadų padažas, kuriam reikės prinokusių avokadų, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos ir česnako (nebūtinai). Pirmiausia šakute arba maisto trintuvu sutrinkite avokadus iki vientisos masės. Tuomet įlašinkite šiek tiek citrinų sulčių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pagal skonį įberkite druskos. Jei norite, kad padažas būtų išraiškingesnio skonio ir aromato, susmulkinkite ir įdėkite nedidelę skiltelę česnako. Maišykite, kol gausite kreminę konsistenciją.

Dar viena tradicinio majonezo alternatyva galėtų būti graikiško jogurto padažas. Jam reikės graikiško jogurto, citrinų sulčių arba baltojo acto, Dižono garstyčių, druskos ir juodųjų pipirų. Sumaišykite graikišką jogurtą su nedideliu kiekiu citrinų sulčių arba baltojo acto, šaukšteliu Dižono garstyčių ir pagardinkite druska bei pipirais. Ingredientų kiekį koreguokite pagal savo skonį.

Gaivioms salotoms su traškiais avinžirniais puikiai tiks itin lengvai ir greitai paruošiamas padažas iš alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių, druskos ir pipirų. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su šlakeliu citrinų sulčių, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jei norisi daugiau skonių, papildomai galite įdėti smulkinto česnako, šiek tiek Dižono garstyčių ir medaus. Štai ir viskas – pasigaminti sveikesnę, tačiau tokią pat gardžią mišrainę ar salotas tikrai nėra sudėtinga, svarbiausia, nebijoti bent šiek tiek paeksperimentuoti! O tam, kad tai būtų drąsiau, Bonduelle svetainėje esantys receptai gali tapti puikiu įkvėpimo šaltiniu.

Mažiau pasiruošimo – daugiau skonio

Ko jau ko, tačiau reikalų ir veiklų šventiniu laikotarpiu netrūksta tikriausiai niekam: nuo kasdienių darbų ir atsakomybių iki dovanų paieškų ir šventinės nuotaikos kūrimo namuose. Todėl norisi, kad Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalų ruošimas užimtų kuo mažiau laiko. Bonduelle produktai yra sukurti taip, kad juos būtų galima vartoti iš karto arba jie būtų paruošiami itin greitai. Kaip sotus garnyras arba lengvas patiekalas ant šventinio stalo galėtų atsidurti Bonduelle Lunch Bowl linijos daržovių mišiniai, kuriuos galima valgyti tiek šaltus, tiek pašildytus. Tai puikiai subalansuoti produktai, turintys daug skaidulų ir augalinių baltymų.

Dar vienas gardaus, maistingo ir greitai paruošiamo garnyro variantas – konservuotos pupelės padaže: pomidorų, kario, barbekiu arba aitriųjų paprikų. Jos gali tobulai papildyti tiek vegetarišką, tiek mėsos patiekalą. Na, o jei mėgstate kurti originalius patiekalus ir atrasti naujus skonius, išbandykite Bonduelle daržovių (brokolių arba žiedinių kopūstų) ryžius. Vos 3 minutės virimo ir maistingas garnyras jau paruoštas patiekti ant stalo.

Kurti įkvepiantį Kūčių ir Kalėdų stalą su Bonduelle produktais – tikras malonumas! Pasinaudokite šiame straipsnyje pateiktomis idėjomis ir per šias šventes apdovanokite save puikaus skonio, maistingais ir sveikais patiekalais. Nesvarbu, labiau mėgstate tradicinius ar modernius skonius, – su Bonduelle produktais lengvai sukursite patiekalus, idealiai tinkančius šventiniam stalui.