„Visada žinau, ko parduotuvėje man nereikia“

K. Zvonkuvienė per 10 min. turėjo surinkti viską, ko gali prireikti orkaitėje keptam viščiukui su daržovėmis. „Turiu labai gerą metodą, padedantį apsipirkti greitai ir tiksliai – visada žinau, ko parduotuvėje man nereikia, todėl pro lentynas, kuriose yra pusfabrikačių ir kitų manęs nedominančių produktų, praeinu net nesustodama. Ir pagundos mažiau, ir laiko rinktis sveikesnius produktus – daugiau“, – pasakoja viena charizmatiškiausių Lietuvos atlikėjų.

Tiesa, dar prieš dešimtmetį žymi moteris prisipažįsta skirdavusi apsipirkimui dar mažiau laiko. „Dirbau per keturis darbus, savaitgaliais – koncertai. Pusryčių aš išvis nevalgydavau ir būdavo dienų, kai tik pavakare atsimindavau, kad dar nieko nevalgiau“, – pasakoja žymi moteris, pridurdama, kad ir laikas, praleistas virtuvėje gaminant, anksčiau sukeldavo daug vidinio pasipriešinimo.

„Skaičiuodavau, kad per tas kelias valandas galiu nuveikti daugybę darbų. Esu labai energingas žmogus ir pati prioritetų nebūčiau peržiūrėjusi. Bet už mane nusprendė gyvenimas – prasidėjo problemos su sveikata, kurios tiesiogiai palietė ir mano profesinį gyvenimą. Teko daugelį dalykų perkainoti“, – neslepia pašnekovė.

Apsipirkimo iššūkis

Svarbu, kad būtų ne tik sveika, bet ir skanu

Gilintis į sveikesnę mitybą ir mitybos režimą K. Zvonkuvienei padėjo ir sportas, ir gražios progos, tarp kurių buvo ir vestuvės. „Apetitas kyla bevalgant – todėl vos pradėjusi sveikiau maitintis, pastebėjau, kad organizmas atgauna jėgas, atsiranda daugiau energijos“, – dėsto pašnekovė.
Talentinga atlikėja prisipažįsta neapsieinanti ir be mitybos specialistų pagalbos parenkant subalansuotą mitybą ne tik jai pačiai, bet ir visai šeimai: „Kadangi esu sportuojantis žmogus, man reikia baltymų. Tačiau jiems esu gana išranki. Pavyzdžiui, paukštieną stengiuosi pirkti iš savo tėviškės kaimynų, draugų, giminių. Žinoma, ne visada pavyksta, tuomet skubu į parduotuvę ir pradedu domėtis, kokią sveikesnę mėsą galima įsigyti ten.“

Rinkdamasi vištieną pašnekovė vadovaujuosi viena taisykle – pasidomėti, kaip auginamos vištos. „Anksčiau tai užimdavo daug laiko, tačiau dabar žinau svarbiausius momentus – vištos turi būti lesinamos sveiku lesalu, turėti pakankamai laisvės bėgioti ir augti nesirgdamos, nes tuomet nereikia jų gydyti antibiotikais. Pastarasis faktas būna pažymėtas ant vištienos pakuotės, ženkliuku „Užauginta be antibiotikų“. Ir nors kartais sunku tikėti produktų ženklinimu, šis yra suteikiamas atsakingų institucijų. Ir taip, aš tai žinau! Rinkdamasi mėsą pirma visada naršau internete domėdamasi, kaip ji yra auginama“, – šypsodamasi pasakoja K. Zvonkuvienė.

Užsakymo nr.: PT_77860917