Dovanoti valgomas dovanas Kalėdoms, pasakoja I. Mackevičienė, yra puikus sprendimas dėl daugelio priežasčių. Jos, žinomos moters teigimu, ne tik labai gardžios ar gali būti išrenkamos skirtingiems skoniams bei norams. Tokios dovanos, pabrėžia pašnekovė, ir nedūlės lentynoje, ir nebus perdovanojamos, nes kokybišką bei gerą maistą mėgsta kone visi.

„Šiuo metu turbūt kiekvienas sukame galvą, ką padovanoti savo mylimiems žmonėms. Stengiamės atsižvelgti į jų norus, poreikius, aš pati asmeniškai esu už praktiškas dovanas. O dovanoti kokybišką maistą bei valgomus produktus, manyčiau, yra labai praktiška. Ne veltui valgomos dovanos vadinamos Kalėdų klasika. Jas padėjus po eglute, galima būti ramiems - mylimi žmonės tokiomis staigmenomis apsidžiaugs ir panaudos. Be to, jomis gardžiuodamiesi artimieji visada prisimins, kas juos šiomis dovanomis nustebino. Dėl šių priežasčių valgomų dovanų visada užsuku į „Assorti". Čia galiu būti tikra, kad rasiu kokybiškas, skanias ir gurmaniškas staigmenas Kalėdoms", – sako I. Mackevičienė.

Pašnekovė pati visada labai vertina valgomas dovanas, o labiausiai apsidžiaugia šventėms nustebinta kokybišku, aukštos klasės alyvuogių aliejumi ar prieskoniais. Šiuos produktus I. Mackevičienė naudoja kasdien, todėl žinoma moteris šypsosi – ir negavusi jų per Kalėdas, pasidovanoja sau.

Tačiau ne tik alyvuogių aliejus ar prieskoniai mylimus žmones galėtų nustebinti per šventes. Anot I. Mackevičienės, sostinės prekybos centruose „Ogmios miestas" ir „Panorama" įsikūrusiuosiuose „Premium" klasės supermarketuose „Assorti" bei šio prekės ženklo internetinėje parduotuvėje gausu valgomų dovanų, skirtų skirtingiems norams, poreikiams ir skoniams. Kviesdama išsirinkti mėgstamiausias, ji dalinasi savo favoritų sąrašu.

1. Dovana saldžioms akimirkoms – „Butlers" saldumynai

Pasak I. Mackevičienės, nesvarbu, ar šventiškai per Kalėdas pusryčiausite su šeima, ar dieną pradėsite su geriausiais draugais, puodelį kavos visada paskanins kokybiškas šokoladas. O jo „Assorti" savo lentynose turi pačio įvairiausio. Pačios I. Mackevičienės mėgstamiausi – „Butlers" saldumynai, kuriuos vienas žinomiausių ir prabangiausių Airijos šokolado gamintojų gamina jau daugiau nei 90 metų.

Butlers“ saldumynai. Assorti nuotr.

„Šie saldainiai – puikus akompanimentas kiekvienai saldžiai akimirkai. Kokybiškas šokoladas ir patys įvairiausi įdarai tobulai tinka mėgautis su draugais, šeima arba palepinti save. Svarbu ir tai, kad „Butlers" saldumynų pakuotės – prabangios bei šventiškos, todėl jų net nebereikės papildomai vynioti. Užtenka perrišti kaspinu ir galėsite nudžiuginti mylimuosius", – pastebi I. Mackevičienė.

2. Kalėdų klasika „Panettone"

Kitas jos saldžiųjų valgomų dovanų favoritas – „Assorti" pristatomo „Loison" prekės ženklo itališki pyragai „Panettone". Šiuos skanėstus I. Mackevičienė vadina kiekvienų Kalėdų klasika. Ji pati labai džiaugiasi, kad tradicija „Panettone" pyragais mėgautis per šventes atkeliavo į Lietuvą, todėl siūlo net neabejoti – tokia dovana tikrai pradžiugins kiekvieną.

Loison“ itališki pyragai su pistacijomis. Assorti nuotr.

„Man asmeniškai šie skanėstai labai primena Kalėdas. Jie tarsi lietuviški šimtalapiai – dieviškai skani ir būtina šventinė tradicija. Mūsų šeimoje „Panettone" pyragai ant stalo puikuojasi jau du–trys mėnesiai iki Kalėdų. Valgome juos rytais ir nekantriai laukiame švenčių. Todėl kalėdinių vaišių be „Panettone" nebegalėčiau įsivaizduoti. Taigi šie pyragai yra nuostabi dovana tiek vyresniems, tiek ir jaunesniems šeimos nariams", – tikina I. Mackevičienė.

3. Karštas šokoladas - būtinasis švenčių akcentas Ievos šeimoje

Anot I. Mackevičienės, Kalėdos nebūtų Kalėdomis ir be karšto šokolado. O jo „Assorti" galima rasti ypač aukštos kokybės, pagaminto Belgijoje, „Café-Tasse" konditerijoje.

„Negalėčiau įsivaizduoti šventinio laikotarpio ir be visus namus užpildančio karšto šokolado kvapo. Man labai patinka būtent šio, „Assorti" parduodamo, skanėsto išraiškingas skonis, tekstūra, glotnumas. Todėl „Café-Tasse" karštas šokoladas nudžiugins ne tik mažuosius smaližius. Jis pamalonins ir kiekvieno suaugusio gurmano širdis", – mano pašnekovė.

 Cafe-Tasse“ karštas šokoladas

4. Produktai su trumais - kiekvieno gurmano dovanų pirkinių sąraše

Dar viena valgoma dovana, kuri atsidurtų I. Mackevičienės kalėdinių staigmenų sąraše, yra „Assorti" lentynose besipuikuojančio „Tartufi Jimmy" prekės ženklo produktai su trumais. Nuo „virtuvės perlais" pagardintų užtepėlių ir sviesto iki pašteto, prieskonių bei alyvuogių aliejaus. Kiekvieną šių produktų I. Mackevičienė vadina tikra visų gurmanų svajone, tačiau sako turinti ir savo favoritą.

„Mano mėgstamiausiais – „Tartufi Jimmy" alyvuogių aliejus su pjaustytais juodaisiais trumais. Jo ne tik puiki kaina – šis produktas tobulai tinka pačių įvairiausių patiekalų gardinimui.

Tartufi Jimmy“ alyvuogių aliejus su pjaustytais juodaisiais trumais

Aliejuje esantys juodieji trumai atskleidžia visiškai kitas maisto spalvas, patiekalams suteikia išties unikalų skonį. Todėl siūlyčiau pabandyti ir, manau, abejingų neliks", – pažymi nuomonės formuotoja.

5. Kokybiškas alyvuogių aliejus - skani, sveika ir kokybiška staigmena

Užsiminusi, kad alyvuogių aliejus yra viena mėgstamiausių jos valgomų dovanų, I. Mackevičienė kalba ir apie atskiro dėmesio vertą kito alyvuogių aliejaus pasirinkimą. Tai gamintojo „Centumbrie", kurį įkūrė dvi Italijos Umbrijos regiono šeimos, produktai. Juos pristatantis „Assorti", anot pašnekovės, kruopščiai rūpinasi, kad mūsų virtuves pasiektų tik aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus.

 Centumbrie“ alyvuogių aliejus

„Išskirtinis dėmesys produktų sudėčiai, kilmei ir kokybiškumui. Tai „Assorti" gali užtikrinti kiekvienam, ieškančiam alyvuogių aliejaus. Pati tuo įsitikinau ir šio produkto neperku niekur kitur. „Assorti" parduodamas alyvuogių aliejus yra grynas, sveikas, aukščiausios klasės. Nors šį produktą esame įpratę naudoti salotoms ar kepiniams, Italijoje jis yra tarsi maisto papildas. Kuomet mes vartojame, pavyzdžiui, žuvų taukus, italai kasdien išgeria po didelį šauktą alyvuogių aliejaus. Patys šį įprotį atsivežėme po ilgos viešnagės Italijoje. Dabar namuose visada turime gero ir kokybiško alyvuogių aliejaus. Todėl siūlau jį padovanoti mylimiems žmonėms ir per Kalėdas nustebinti ne tik skania, bet ir labai sveika dovana", – teigia pašnekovė.

6. Modenos balzaminis actas - ir pradžiugins, ir papuoš namus

Šalia alyvuogių aliejaus į tą pačią valgomų dovanų kategoriją I. Mackevičienės sąraše patenka ir balzaminis actas. Paklausta, kuris iš šių produktų yra jos mėgstamiausias, pašnekovė išskiria italų gamintoją „Giardini". Jis gamina tikrą, kokybišką ir tradicinį Modenos balzaminį actą, kurio pagrindinis ingredientas – virta „Trebbiano" ar „Lambrusco" rūšies vynuogių misa.

 Giardini“ Modenos balzaminis actas

„Tai labai prabangi bei autentiška dovana, kuri turi ir savo saugomą geografinę nuorodą. „Giardini" balzaminis actas brandinamas dešimtmečius, todėl jis puikiai tiks rafinuoto ir rinktinio skonio mylėtojams. Atskiro dėmesio vertas vien butelis, į kurį išpilstytas šis produktas. Pastatytas ant lentynos, jis taps tikra namų puošmena", – įtraukti „Giardini" asortimentą į savo dovanų sąrašą kviečia I. Mackevičienė.

7. Putojantis nealkoholinis vynas „Oddbird" - prabangus nealkoholinio gėrimo pasirinkimas

Kiekvienas šventes, žinomos moters teigimu, užbaigia geras vakarėlis. O jį tikrai papuoš paskutinė valgomų dovanų rekomendacija – šventiškai putojantis „Oddbird" nealkoholinis vynas.

 Oddbird“ putojantis nealkoholinis vynas

„Pati prieš kurį laiką visiškai atsisakiau alkoholio. Tačiau kuo puikiausiai randu puikių „burbuliukų" alternatyvų – nealkoholinių putojančių vynų, kurių gausu „Assorti" lentynose. Džiaugiuosi čia rasdama itin kokybiškų pasirinkimų, kaip pavyzdžiui švediško nealkoholinio putojančio vyno „Oddbird". Tai – labai skanus, gaivus, putojantis kiekvieno vakarėlio hitas, turintis malonių medaus, laimo ir žaliųjų obuolių poskonių, kuris šventėms suteiks naujų bei netikėtų spalvų", – sako I. Mackevičienė.

Šių ir kitų gurmaniškų dovanų ieškokite „Assorti" parduotuvėse, esančiose „Ogmios mieste" ir „Panoramoje", bei internete www.assorti.lt