„Pažangias naujoves savo tinkle diegiame tam, kad mūsų klientai galėtų naudotis pačiomis inovatyviausiomis pasaugomis. Toliau investuojame į tinklo plėtrą bei modernizaciją. Tai mums leidžia veikti efektyviai ir išlaikyti patrauklią paslaugų kainą“, – sako Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

Naujosios technologijos pirmtakė „VoLTE“ „Tele2“ klientams pasiūlė ypač gerą skambučių balso kokybę, taip pat greitą sujungimą ir galimybę naudotis 4G internetu skambučio metu. Dabar klientai jau gali išbandyti ir „VoWiFi“ funkciją, kuri leidžia skambinti belaidžiu ryšiu – panašiai, kaip skambinant per tokias skaitmenines platformas, kaip „Messenger“ ar „WhatsApp“. Tam, kad paslauga veiktų, užtenka būti prisijungus prie „Wi-Fi“ tinklo ir turėti „VoWifi“ palaikantį įrenginį.

Technologija labiausiai praverčia tose vietose, kuriose mobiliojo ryšio signalas veikia silpniau, pavyzdžiui dėl pastato konstrukcijos ar reljefo ypatumų. Be to, lyginant su įprastais skambučiais, „VoWiFi“ labiau taupo išmaniojo telefono bateriją.

Sužinoti, kurios technologijos ryšys naudojamas skambučiui, galima pažvelgus į įrenginio įrankių juostą, esančią ekrano viršuje. „iOS“ naudotojai matys „Tele2 LT Wi-Fi“ užrašą, o „Android“ operacine sistema besinaudojantys – specialią telefono ir „Wi-Fi“ ikoną.

Tam, kad technologija veiktų įrenginyje, ją pirmiausiai reikia aktyvuoti. Telefone turi būti įjungta tiek „VoLTE“, tiek „VoWiFi“ paslauga. Ją „iOS“ naudotojai gali aktyvuoti nustatymų skiltyje pasirinkę „Phone“, tuomet spausti „Wi-Fi Calling“ ir „On“. „Android“ naudotojai paslaugą aktyvuoti gali nustatymuose pasirinkę „Wi-Fi Calling“ ir „On“.

Svarbu įsitikinti, ar jūsų įrenginys palaiko šią technologiją. „VoWiFi“ veiks „iPhone“ telefonuose, kuriuose įdiegta naujausia „iOS 17“ operacinė sistema. Tuo tarpu visą su „VoWiFi“ suderinamų „Android“ įrenginių sąrašą rasti galima operatoriaus tinklalapyje.

Ši paslauga visiems „Tele2“ klientams yra visiškai nemokama. „VoWiFi“ skambučiams bus naudojamos plane numatytos minutės. Tarptautiniai skambučiai apmokestinami pagal įprastus užsienyje galiojančius tarifus.