Aukšto slėgio plovimo įrenginių pasirinkimas itin platus. Įmonės „ACC Distribution“, Lietuvoje atstovaujančios „Stanley“ prekės ženklą, specialisto Vyganto Legerpušio teigimu, svarbu žinoti pagrindinius aspektus, padėsiančius pasirinkti įrenginius pagal kiekvieno asmeninius poreikius.

Svarbiausi kriterijai – įrenginio galia ir slėgis

Renkantis aukšto slėgio plovimo įrenginius, būtina įvertinti, kokiems darbams jį daugiausiai naudosite. Nuo to priklausys, ar jums reikalingas galingesnis ir didesnį valymo našumą turintis įrenginys, ar silpnesnis, tačiau kompaktiškesnis ir geriausiai užtikrinantis kasdienius poreikius.

„Planuojant įsigyti plovimo įrenginius namo fasado, trinkelių ar terasos priežiūrai, reikėtų rinktis galingesnį, apie 2500 vatų galios įrenginį, kuris turi ir didesnį – iki 170 barų vandens srauto slėgį. Kiti nori tiesiog paprasčiau nuplauti dviračius, gėlių vazonus, lauko baldus, sodo techniką. Tuomet tikrai užtenka 1400 vatų galios ir 110 barų vandens slėgio parametrų įrenginio“, – patarimais dalijasi V. Legerpušis.

 Stanley“ aukšto slėgio plovimo įrenginiai

Svarbu pastebėti, kad smulkesnių daiktų plovimui nerekomenduojama rinktis įrenginio su dideliu slėgiu tam, kad išvengtume pažeidimų. „ACC Distribution“ atstovo teigimu, galima įsigyti ir tokius aukšto slėgio plovimo įrenginius, kuriuose slėgis yra reguliuojamas. Tad, pavyzdžiui, plaunant namo fasadą ir srovei priartėjus prie jautrių paviršių, galima ją sumažinti.

Siūloma atkreipti dėmesį ir į tai, jog naudodami mažesnio slėgio įrenginį, galite užtrukti daug ilgiau šalindami įsisenėjusias dėmes. Su galingu, 2500 vatų galios įrenginiu, kurio slėgis 170 barų, per valandą galite didele srove išpurkšti net 810 litrų vandens, kas užtikrins itin greitą trinkelių ar fasado plovimą. Su mažo galingumo, 110 barų slėgio įrenginiu per tą patį laiką išpurkšite apie 390 litrų vandens, todėl dideli plotai bus labiau imlūs laikui ir plovimo darbai užtruks ilgiau.

Papildomi priedai užtikrins patogumą

V. Legerpušio teigimu, „Stanley“ aukšto slėgio plovimo įrenginiai klientų vertinami ne tik dėl išskirtinės kokybės ir patvarumo, bet ir dėl plovimui skirtų aksesuarų įvairovės.

„Įsigyjant šiuos įrenginius rekomenduoju atkreipti dėmesį į priedus. Pavyzdžiui, norint greitai ir efektyviai nuplauti fasadą ar didesnio ploto plyteles, pravers dvigubo antgalio purkštuvai, kurių pagalba per tą patį laiką nuplausite dvigubai didesnį plotą. O terasų plovimui daugelis renkasi specialius šepečius, kurie užtikrina kokybišką valymą, negadina terasos dangos, o valymo metu vanduo yra mažiau taškomas ant aplinkinių paviršių (pavyzdžiui vitrininių langų)“, – dažniausiai pasirenkamus priedus įvardija „ACC Distribution“ prekių ženklų vystymo vadovas.

 Vygantas Legerpušis

Dauguma „Stanley“ įrangos parduodama iš karto su priedais: šepečiais, talpomis plovikliams, vandens padavimo žarnomis, specialiais antgaliais, skirtais siaurų tarpų, lietvamzdžių ar kitų sunkiai pasiekiamų vietų plovimui.

Kokį įrenginį galima išsirinkti už 100, 150, 200 Eur.?


Aukšto slėgio plovimo įrenginių pasirinkimas itin platus, tad V. Legerpušis pataria atkreipti dėmesį ir į planuojamas išlaidas jo įsigijimui: „Galiu drąsiai teigti, kad visi „Stanley“ įrenginiai vartotojų vertinami dėl ilgaamžiškumo, o kaina labiau parodo jų įvairovę renkantis galingumą, naudojimo dažnumą ir atsižvelgiant į plaunamų paviršių charakteristikas.“ Specialistas išskiria tris, buitiniam naudojimui skirtų aukšto slėgio įrenginių, kainų kategorijas:
Už 80 – 150 eurų galima įsigyti bazinių parametrų prietaisą, pritaikytą smulkiems valymo darbams, nereikalaujantiems ilgo veikimo laiko. Lyginant su brangesniais įrenginiais, dažniausiai šio kainų rėžio prietaisai yra paprastesnių techninių parametrų kaip galingumas ar vandens srovės slėgis.  Visgi, jei nėra poreikio intensyviems, dažniems valymo darbams, pavyzdžiui norite nuplauti tik savo terasą kelis kartus per metus, į šią kainų kategoriją patenkantys prietaisai yra puikus pasirinkimas. Taip pat šių kainų modeliai yra kompaktiški ir itin draugiški mažai vietos turintiems pirkėjams, juos itin lengva transportuoti vežantis į sodus ar sodybas.
 Stanley“ aukšto slėgio plovimo įrenginiai


Už 150 – 200 eurų galima rinktis prietaisus su daugiau funkcionalumo galimybių, pritaikytų vidutiniams valymo darbams, kurie nereikalauja itin ilgo veikimo laiko. Dažniausiai šie prietaisai yra aukštesnių techninių parametrų bei jų komplektacijoje dažnu atveju yra papildomų aksesuarų. Šio kainų rėžio įrenginiai puikiai tiks tiems, kurie jį naudotų didesnio slėgio reikalaujantiems darbams, kaip kad įsisenėjusių nešvarumų plovimui, tačiau įrenginiu neplanuoja naudotis itin dažnai.
Renkantis įrenginį nuo 200 eurų, galima užtikrinti, kad jis atitiks visus namų ar sodo buities poreikius intensyviems valymo darbams. Dažniausiai šie prietaisai yra aukštų techninių parametrų, komplektacijoje turi dar daugiau papildomų aksesuarų, kurie užtikrins ne tik kokybišką, bet ir greitesnį skirtingų paviršių nuvalymą net su įsisenėjusia purvo danga. Renkantis įrenginius su keičiamu vandens srovės stiprumu, užtikrinsite itin plačias panaudojimo galimybes.
 Vygantas Legerpušis

Pirkėjų vertinamas kokybės ženklas Dar vienas aspektas, į kurį patariama atkreipti dėmesį – gamintojo kokybės standartai: „Pastebime, kad pirkėjams Baltijos šalyse šiuo metu tai itin svarbus faktorius. Galimybė pirkėjui ne tik rinktis iš įvairių modelių, bet ir būti tikram dėl kiekvieno iš jų kokybės – tai „Stanley“ standartas.“
Nuo 1843 metų Jungtinėse Amerikos Valstijose veikiantis prekės ženklas visame pasaulyje pirkėjų itin vertinamas dėl patikimumo, naujausių technologijų pritaikymo produktų tobulinime ir plataus asortimento, atsižvelgiant į pirkėjo biudžetą bei poreikius.