Verslo įmonėms skirti įrenginiai

„ASUS“ kompiuteriai ir kiti įrenginiai jau daugelį metų buvo vieni lyderių žaidimų ir privačių vartotojų segmentuose. Tačiau pasaulį užklupus pandemijai ir pasikeitus žmonių darbo ritmui: nuotolinis, mobilus, hibridinis darbas, atsirado didesnis poreikis kurti produktus, skirtus verslo segmentui“, – pasakoja „ASUS“ atstovas Lietuvoje Rimas Kaminskas, kuris priduria, kad siaučiant COVID, nešiojamųjų kompiuterių paklausa buvo milžiniška.

Pasak jo, biuruose stacionarūs kompiuteriai anksčiau buvo dažnas reiškinys, o dabar šį segmentą jau praktiškai galutinai yra užkariavę nešiojamieji kompiuteriai.

ASUS

„Stacionarių kompiuterių poreikis mažėja su kiekvienais metais. Vietoje jų žmonės renkasi „All In One“ kompiuterius, kai viskas yra sumontuota ekrane, arba nešiojamuosius kompiuterius.

Dėl šios priežasties „ASUS“ pristatė nešiojamųjų kompiuterių seriją „ExpertBook“, skirtą verslo žmogui. Nuo kitų rinkoje esančių kompiuterių ši serija skiriasi tuo, jog yra sukurta mobilumui: lengvi, ploni, tvirtos konstrukcijos nešiojamieji kompiuteriai su visą dieną laikančia baterija bei gausybe darbui reikalingų funkcijų“, – vardija R. Kaminskas.

Viena tokių funkcijų – integruota dirbtinio intelekto kamera su automatiniu ekspozicijos reguliavimu ir sekimu bei triukšmo slopinimo technologija.

„Vaizdo pokalbių metu kamera automatiškai seka žmogaus veidą ir jį centruoja, kad išgautų pačią geriausią vaizdo kokybę. Taip pat ši dirbtinio intelekto (DI) kamera mažina ir vaizdo triukšmo lygį.

DI pagalba taip pat yra mažinami ir pašaliniai garso triukšmai – tiek įeinantys, tiek išeinantys. Pavyzdžiui, vyksta vaizdo pokalbis per „Teams“, tačiau kažkur fone yra girdimas triukšmas. Kompiuteris į tai reaguoja ir automatiškai slopina triukšmą. Tačiau jis slopina ne tik jūsų pusėje girdimą triukšmą, bet ir nepageidaujamus garsus kitame „ekrano gale“, – aiškina R. Kaminskas.

Rimas Kaminskas, ASUS Atstovas Lietuvoje

Tuo metu naujausiuose „Asus ExpertBook B9 OLED B9403“ kompiuteriuose naudojamas 16:10 OLED ekranas, kaip teigia pašnekovas, dirbant, dalyvaujant nuotoliniuose susitikimuose ar stebinti vaizdo įrašus, užtikrina dar geresnę vaizdo kokybę ir didelę spalvų paletę.

„Naujausiuose mūsų nešiojamuosiuose kompiuteriuose naudojamas ekrano santykis 16:10 yra kur kas patogesnis nei įprastinis 16:9, nes reikalauja mažiau slankiojimo aukštyn žemyn, o pati vaizdo kokybė yra labai aiški, plati spalvų gama“, – pasakoja R. Kaminskas.

„ASUS“ nešiojamuosiuose kompiuteriuose veikia ir du išmanūs aušinimo ventiliatoriai, kurie užtikrina, kad net ir intensyvus darbas nesukels jokių rūpesčių įrenginio veikimui, o dar geresnė žinia – jų veikimą galima valdyti.

„Programinės įrangos dėka galima susidėlioti darbinius profilius. Pavyzdžiui, dirbate namuose, o šalia jūsų miega mažas vaikas, todėl reikalinga tyla. Įprastai dėl didelės apkrovos gali pradėti ūžti ventiliatoriai. Tačiau pasinaudojus profilių funkcija, galima pasirinkti, kad dirbant namuose, kompiuteris veiktų nepilnu režimu ir ventiliatoriai neįsijungtų, o, pavyzdžiui, biure ar kažkur lauke – veiktų pilna jėga“, – aiškina „ASUS“ atstovas.

ASUS

Saugumo garantas

Integruota biometrinė apsauga su pirštų atspaudų jutikliu, kaip teigia R. Kaminskas, yra tokia „ASUS“ nešiojamųjų kompiuterių funkcija, kuri garantuoja maksimalią apsaugą.

„ASUS ExpertBook“ kompiuteriuose yra kruopščiai saugoma programinės įrangos naudojama autentifikavimo informacija, pavyzdžiui, slaptažodžiai ar šifravimo raktai. Tokiu būdu naudotojo duomenys lieka užšifruoti, todėl įsilaužimo rizika yra praktiškai eliminuojama. Tai reiškia, kad dirbdami viešosiose erdvėse, pavyzdžiui, laukdami skrydžio oro uoste, galėsite būti ramūs dėl jums ar įmonei svarbių duomenų ir operacijų saugumo“, – pasakoja pašnekovas.

Tuo metu „Proximity Sensor“ veido atpažinimo funkcija atrakina ir užrakina kompiuterį be fizinio prisilietimo bei tokiu būdu taip pat prisideda prie didesnės apsaugos.

„Tai labai praverčia dirbant bendrose erdvėse, kur darbuojatės ne tik jūs, bet ir kitų įmonių darbuotojai, nepažįstami. Jei nuėjote nuo kompiuterio, bet pamiršote jį užrakinti, šis, jausdamas, kad šalia jo nieko nėra, pats užsirakina. Ir atvirkščiai – priėjus būtent jums – atsirakina. Tokiu būdu yra sumažinama rizika, kad kažkas pasinaudos jūsų kompiuteriu, pamatys konfidencialią informaciją“, – sako R. Kaminskas.

ASUS

Patvarumo standartas

Nors naujieji „ASUS“ nešiojamieji kompiuteriai yra labai lengvi, R. Kaminskas sako, kad abejoti jų patvarumu tikrai nereikėtų.

„Visi „ExpertBook“ serijos kompiuteriai atitinka JAV karinį „MIL-STD 810H“ standartą, kuris pabrėžia įrangos atsparumą aplinkos poveikiui visą jos tarnavimo laikotarpį. Skysčiams atspari klaviatūra, sutvirtintos detalės, lizdai, jungtys – vis tai užtikrina, kad įrenginiai įveiks net didžiausių iššūkius“, – tikina pašnekovas.

Trys modeliai – tas pats rezultatas

Kaip pasakoja R. Kaminskas, „ASUS Expertbook“ serijoje pagrindiniais akordais groja trys nešiojamieji kompiuteriai: „B9403 OLED“, „B5602 Flip“ ir „B1502“.

„B9403 OLED“ – šios serijos flagmanas. Šis iš aukščiausios kokybės magnio ir ličio lydinio pagamintas kompiuteris sveria vos 990 g ir yra laikomas pasaulyje lengviausiu 14 colių ekraną turinčiu nešiojamuoju kompiuteriu verslo klasėje. Dėl nedidelio svorio kompiuterį patogu neštis į verslo susitikimą, pasiimti darbui namuose ar dažnai keliaujant.

Unikalūs „ASUS ExpertBook“ nešiojamieji kompiuteriai ir tuo, jog jų jutiklinėje pelėje (angl. touchpad), klientui pageidaujant, galima integruoti ir skaičių klaviatūrą“, – pasakoja pašnekovas.

ASUS

Nepaisant plono šio kompiuterio profilio, jis gali pasigirti daugybe įvesties ir išvesties prievadų, kurie reikalingi šiuolaikiniam žmogui. Tarp jų – vienas pažangiausių naujos kartos universalus jungčių sprendimas „ThunderboltTM 4“, kuris palaiko naujo lygio USB 4 sąsają, 40 Gb/s duomenų perdavimo greitį, 4K raiškos ekrano išvestį ir ypač greitą įkrovimą. Negana to, šis nešiojamasis kompiuteris turi A tipo USB ir HDMI išvestis, taip pat laidinio tinklo ryšį su MAC adreso perdavimu, kad būtų galima dar lengviau valdyti įrenginį. Visi šie prievadai užtikrina įvairiapusį kompiuterio naudojimą – jį galima prijungti prie monitoriaus, televizoriaus, planšetės, išmaniojo telefono, spausdintuvo, auinių ar bet kokio kito įrenginio, turinčio minėtas jungtis.

ASUS

„B5602 Flip“, pasak R. Kaminsko yra vidutinės verslo klasės nešiojamasis kompiuteris, kurios flip funkcija labai praverčia susitikimų su klientais ar verslo partneriais metu. „Ši funkcija labai patogi prezentacijų metu ar atvykus pas klientus. Sukurta žymėti, pabraukti. Naudoti kaip ekraną. Liaudiškai tariant, tai darbinis arklys su ilgai laikančia baterija“, – sako „ASUS“ atstovas.

Galiausiai „B1502“ – pigesnė pastarųjų „ExpertBook“ versija. „Nors šis nešiojamasis kompiuteris yra plastikinis, jis taip pat turi karinį „MIL-STD 810H“ standartą, todėl yra patikimas ir tvirtas“, – sako R. Kaminskas.

Visi „ExpertBook” modeliai turi naujausios kartos „Intel” procesorius ir pasižymi galingu bei sparčiu veikimu, užtikrinančiu didžiausią produktyvumą. Be to, juose yra 2 SSD kietieji diskai ir 4 TB talpos bei palaikoma RAID technologija, užtikrinanti didesnį duomenų patikimumą bei spartesnį veikimą.

ASUS

Visapusiškas sprendimas verslui

Kad būtų užtikrintas sklandus darbas, šiuolaikiniai verslo klientai kelia aukštus reikalavimus paslaugoms bei greitam pristatymui. Be to, kai kurios įmonės pageidauja individualios kompiuterių konfigūracijos, pagrįstos konkrečiomis užduotimis.

„Asus“ rūpinasi kiekvieno kliento patirtimi, suteikdama papildomų privalumų ir visapusišką pagalbą kiekviename bendradarbiavimo etape, įskaitant:

  • Platų produktų asortimentą bet kokiems verslo poreikiams;
  • Galimybę užsakyti specialią konfigūraciją jūsų įrenginiui;
  • Aukščiausios kokybės garantijų programas ir kokybišką bei operatyvų aptarnavimą;
  • Specialią programinę įrangą, skirtą verslui, kad būtų lengviau nustatyti ir prižiūrėti.

Norėdami sužinoti daugiau apie „Asus“ sprendimus verslui, susisiekite su „ASUS“ atstovybe Baltijos šalyse.