Rinkosi naują požiūrį į mokslą

Matematika, ekonomika ar teisės studijos? Tarp šių trijų disciplinų, baigusi mokyklą, rinkosi M. Laukaitė. Svarstyklės nusvėrė ekonomikos pusėn, tad stojo į ISM universitetą, o baigusi bakalaurą, Monika pasirinko ISM Finansų ekonomikos magistro studijas. Ji sako, kad jos pasirinkimas buvo ISM, nes šis universitetas galėjo pasiūlyti naują požiūrį į mokslą ir į studentą.

„Nesigailėjau nė vienos dienos, kad studijavau ISM. Nors šiandien mano darbas nėra tiesiogiai susijęs su ekonomika ar finansais, įgytos žinios man praverčia ir jas aš pritaikau. Labiausiai mano karjeroje padėjo minkštieji įgūdžiai, kuriuos išugdė universitetas. Pavyzdžiui, komandinis ir projektinis darbas, gebėjimas greitai ieškoti ir rinkti informaciją. Tai gyvenime yra labai svarbu – privalai gebėti dirbti komandoje ir ne visada gali pats pasirinkti komandos narius. Turi išmokti įvairiose situacijose išlaviruoti“, – neabejoja jau 10 metų įmonės „Wix.com“ Lietuvos padaliniui vadovaujanti M. Laukaitė.

Paklausta, kaip įvertinti mokamų privačių studijų suteiktą grąžą, M. Laukaitė sako, kad kiekvienas studentas yra asmeniškai atsakingas už tai, kiek žinių pasiims iš universiteto.

„Tu turi pats norėti įstoti, mokytis ir tik tada studijų grąža ateis. Tai yra paties studento iniciatyvumas. Jis pasiims iš universiteto tiek, kiek pats norės. Niekas kitas neprivers. Jei norėsite iš ISM universiteto pasiimti, tai pasiimsite labai daug, nes ISM atspindi šiuolaikinius darbdavių poreikius ir turi tvirtas studijų programas“, – pastebi „Wix.com“ vadovė.

M. Laukaitė

Studijuodama ISM magistrantūros studijose, M. Laukaitė pastebėjo, kad ją supa motyvuotų ir tvirtai žinančių, ko nori karjeroje, bendrakursių būrys. Šiandien savo bendrakursius Monika sutinka verslo aplinkoje, sako, kad jie dirba įdomius darbus ir užima puikias pareigas.

Numatė svarbų istorinį įvykį

M. Laukaitė įsitikinusi, kad tam, jog karjeros kelyje sektųsi, reikia nuolatos mokytis, būti smalsiam, ieškoti sprendimų.
„Niekas nieko karjeroje neatneša padėta ant lėkštutės. Tenka pačiam eiti ir daryti. Nesvarbu, apie kurias pareigas, žmogaus lytį ar darbo pobūdį kalbėtume“, – neabejoja Monika.

Ji pasakoja, kad karjeros startas prasidėjo audito įmonėje „EY“ įmonių pirkimo-pardavimų skyriuje. M. Laukaitė įsidarbino čia, nes žinojo, kad tai yra stipri mokykla, kurioje galės taikyti ISM universitete įgytas ekonomikos ir finansų žinias.

„Turėjome labai stiprią apskaitos dalyko dėstytoją, todėl dirbti į šią įmonę ėjau pasitikėdama savimi. Studijos padėjo gauti pirmąjį darbą, nes turėjau iš tiesų stiprų ekonomikos ir finansų žinių rinkinį. „EY“ aš supratau, į kurią karjeros pusę toliau noriu judėti“, – prisimena Monika.

Po keleto metų M. Laukaitė nusprendė sukti į vyriausybinį sektorių ir įsidarbino įmonėje „Investuok Lietuvoje“. Pasakoja, kad tai buvo darbovietė, padėjusi įgyti daugybę kontaktų, su kuriais palaiko ryšį dar ir šiandien.

„Sudėjus šias dvi pagrindines mano darbo patirtis, nukeliavau į privatų verslą, gavau vadovaujančias pareigas „Wix.com“. Čia jau esu 10 metų ir turėjau labai daug vidinio augimo“, – teigia pašnekovė.
Paklausta apie įsimintiniausias akimirkas ISM universitete, M. Laukaitė pasakoja apie baigiamąjį bakalauro studijų darbą, kuriam vadovavo ekonomistas N. Mačiulis. Šiame darbe jiedu prognozavo ekonomikos ciklus.

„Sakiau savo tėčiui, kuris buvo verslininkas: pamatysi, 2008 metais ekonomikoje tikrai įvyks kažkokia turbulencija. Jis man sakė, kad paistau niekus. Ir štai atėjo 2008 metų finansų krizė. Didžiavausi savimi, kad mano bakalauro darbas iš tiesų reprezentavo realius ekonomikos ciklus“, – pokalbį užbaigia „Wix.com“ vadovė Lietuvoje.

ISM Vadybos ir ekonomikos universitete supa karjeros proveržio siekiantys bendrakursiai ir tarptautinę patirtį sukaupę dėstytojai. ISM vykdo 5 tarptautinės magistrantūros programas, tarp jų – Verslo tvarumo vadyba, Tarptautinė rinkodara ir vadyba, Finansų ekonomika, Globali lyderystė ir strategija, Inovacijų ir technologijų vadyba. Net 60 proc. magistrantūros dėstytojų yra atvykę iš užsienio šalių, daugelis jų dirba ar studijavo tokiuose prestižiniuose universitetuose kaip Oksfordas, Harvardas ar Ilinojaus technologijų institutas. ISM siūlo dalyvauti dvigubo diplomo programoje ir studijų pabaigoje gauti tiek ISM, tiek dar vienos pasaulyje pripažintos verslo mokyklos diplomą arba išvykti į studijų turus, į startuolių lopšiu vadinamą Izraelį, Japoniją, Didžiąją Britaniją ar Airiją. Svarstantiems apie studijas, universitetas pateikia statistikos: vidutinis magistrantūros absolventų atlyginimas „į rankas“ po studijų baigimo siekia 2400 Eur, o 60 proc. absolventų užima aukščiausios arba vidurinės grandies vadovų pozicijas.

Daugiau apie ISM magistrantūros studijas sužinokite ČIA arba susisiekite kontaktais msc@ism.lt +370 619 62308.