Dar prieš porą metų, tokiu pat metu į raudonai išpuoštą kulinarijos studiją Čiop Čiop raudonu kilimu rinkosi šventiškai nusiteikę žinomi gastronominių patirčių mėgėjai. Vytaras Radzevičius drauge su būriu neabejingų geram maistui svečių tąsyk gamino kalėdinius patiekalus, visi kartu sėdėjo prie ilgo šventinio stalo ir ragavo savo pačių pagamintą vakarienę. Toks buvo Vytaro sumanymas surengti kulinarines dirbtuves, ,,raudonų NEFF Kalėdų atidarymą” ir įvesti tradiciją jaukiame šurmulyje keistis receptais ir dalintis gardžiausiais kąsniais - kartais tiesiog prie atviros NEFF orkaitės.

Kalėdinių patiekalų gaminimas NEFF virtuvėje (Mona Avik nuotr.)

Šių metų aktualijos privertė nebesvarstyti didelių Kalėdinio renginio planų... Tačiau noras dalintis kulinariniu įkvėpimu buvo toks stiprus, kad netrukus gimė idėja, kaip visuotinio karantino rėmuose paskleisti kulinarines idėjas ir gardžius kvapus gero maisto mėgėjų namuose. Vytaras pakvietė kelis bendraminčius sukurti naujų receptų Kalėdoms NEFF virtuvėje ir pasidalinti patarimais socialiniuose tinkluose, taip patiriant bendrystės jausmą su visais, kurie negali įsivaizduoti švenčių be gardaus, iš širdies pagaminto maisto. Prie šaunios Vytaro Radzevičiaus iniciatyvos prisijungė Nida Degutienė, Renata Ničajienė, Neringa Zeleniūtė - žinomi maisto entuziastai bei kulinarinių knygų autoriai.

Kalėdinių patiekalų gaminimas NEFF virtuvėje (Mona Avik nuotr.)

Iki pat švenčių @neff_baltics instagram paskyroje bei asmeniniuose iniciatyvos dalyvių socialinių tinklų profiliuose bus dalinamasi receptais šventiniam stalui. Neringa Zeleniūtė pirmoji pasidalino sodraus įsimenamo skonio, tačiau lengvai pagaminamų krevečių receptu. Patiekalas gali būti valgomas karštas arba kaip šaltas užkandis. Nida atskleidė paslaptį kaip išvirti gardžiausią kreminę žuvies sriubą su šafranu, vertą būti gausaus Kūčių stalo puošmena.

Kalėdinių patiekalų gaminimas NEFF virtuvėje (Mona Avik nuotr.)

Vytaras netrukus dalinsis egzotišku antienos receptu ir išdavė, kad tokiu patiekalu būtinai lepins ir savo šeimą. Maisto blogerė Renata siūlys išsikepti burnoje tirpstantį spanguolių pyragą pagal jos pačios seniai kurtą receptą, kuris su nedidelėmis interpretacijomis bus paskelbtas prieš pat šventes. Renata įsitikinusi, kad per šias šventes patiekalų gaminimas itin džiugins, nes būtent dabar turime išmokti patys susikurti šventę.

Kalėdinių patiekalų gaminimas NEFF virtuvėje (Mona Avik nuotr.)

„Teatsiveria skonių pasaulis pačiomis įvairiausiomis spalvomis, telydi jus laimė, sėkmė ir sveikata! Ir kad puodai niekad neprisviltų, gyvenime nerūktų juodi dūmai, o tarp saldaus ir sūraus būtų harmonija,” - Vytaras Radzevičius riebiai dalijo šventinius linkėjimus visiems gardaus maisto mylėtojams.

Užsakymo nr.: PT_85896847