Besitęsiantis švenčių džiaugsmas

Pakruojo dvare įsikūręs didžiausias šventinis žiemos festivalis Baltijos šalyse – „Kalėdų kosminė stotis“ spalvingu ir įtraukiančiu šou tapo viena lankomiausių vietų šventiniu periodu, džiuginsiančiu ir pasitinkant Naujuosius metus. Jame – žadą atimantis šviesos ir lazerių šou, spektakliai bei 15 ha teritorijoje besidriekiantys net kerintys 2 šviesų parkai – kosmoso bei vandenynų pasaulio.

„Dovanojame įkvepiantį ir nepamirštamas patirtis kuriantį renginį šventėms, sujungiame teatrą, muziką ir pasaulinio lygio šou elementus, todėl pasitelkiame ir tarptautiniu mastu pripažintus profesionalus“, – teigia „Kalėdų kosminės stoties“ organizatoriai.

Festivalį organizavusių žmonių komandoje – vienu iš geriausių klounados meno profesionalų pasaulyje laikomas kūrėjas iš Italijos Camilo, žinomas muzikos kompozitorius Leonas Somovas, auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas šviesų dailininkas Vilius Vilutis ir kiti išskirtinius renginius Lietuvoje ir pasaulyje kūrę menininkai.

Dar vis tebegyvenantys kalėdinėmis nuotaikomis vaikai ir ne tik, galės susitikti su kosminiu Kalėdų Seneliu ir jo paštininku kupranugariu, įsitraukti į šventinius spektaklius, gaminti naujametinius akcentus nykštukų manufaktūrose, smaližiauti šventinėje mugėje, pažinti šventinį dvarą, grožėtis tūkstančiais lempučių bei šviesų kuriama magija.

Puošnūs restoranai – nukelia į šventes tarsi iš atviruko

Šventinę atmosferą festivalyje kuria ne tik šviesų šou, šviečiančios skulptūros ar milijonai lempučių. Ypatingą jaukumą skleidžia ir išpuošti dvaro restoranai, kur prisėdus nesinori pakilti: Kalėdų senelio svetainė, dvaro rūmų restoranas, karčiama Traktierius, Arbatinė ir Aptieka – bet kurią vietą pasirinkus festivalio metu užsukti laukia ypatinga istoriškai šventinė patirtis, leidžianti pasijusti lyg pakliuvus į jaukų senovinį atviruką.

Unikali galimybė pabuvoti kosmose

Pagrindinis ir išskirtiniausias festivalio šou akcentas – kosmosas. Žiemos festivalio svečiai dalyvauja šiurpuliukus keliančiame interaktyviame Visatos gimimo performanse, sujungusiame muziką, pasaką ir dangų nudažantį lazerių šou. Norintieji gali klajoti po švytinčią Saulės sistemą, atrasti jos planetas, pasijusti dideli tarp ant žemės nusileidusių planetų bei sugalvoti Naujiesiems metams norus, kuriuos iškart čia pat gali paleisti į Visatos platybes.

Žiemos festivalis „Kalėdų kosminė stotis“ vyksta kasdien iki sausio 1 dienos, o nuo sausio 5 iki 14 dienos – penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais.