„Ellips Lietuva“ paruošė puikių produktų, kurie gali papildyti jūsų ar jums brangaus asmens kalėdinę dovanų kojinę. Taip pat pravers ir 10 patarimų – tokiu būdu grožio rutina žiemą bus veiksminga ir džiugins jūsų akis.

1. Nepamirškite galvos apdangalų

Žiemą plaukus geriausia pridengti kepure ar šaliku, kad apsaugotumėte juos nuo sniego bei vėjo. Daugelis vengia tai daryti, nes nenori po kepure sugulusių plaukų, tačiau daug blogiau, kai veikiami šalčio, šie išsausės, ims elektrintis bei lūžinėti.

2. Reguliariai pakirpkite plaukų galiukus

Jūsų plaukia atrodys sveiki ir gaivūs, jei nepamiršite lankytis pas kirpėją (kas 4–8 savaites) – jis pakirps išsausėjusius, lūžinėjančius plaukų galiukus.

3. Plaukų džiovintuvus ir žnyples – į šalį

Žiemą geriau leisti plaukams išdžiūti natūraliai – šiuo sezonu jiems ir taip trūksta drėgmės, o džiovintuvas tą drėgmę dar greičiau išgarintų. Plaukai atrodys sveikiau, išsaugos žvilgėjimą, jei šaltuoju metų laiku kuo rečiau naudosite ir kitas formavimo priemones, pavyzdžiui, žnyples plaukams tiesinti ar garbanoti.

4. Naudokite plaukų aliejų ar tepamus vitaminus plaukams

Žiemą kenčia ne tik plaukai, bet ir galvos oda – dėl drėgmės trūkumo ji išsausėja ir ima niežtėti, gali atsirasti pleiskanojimas, netgi plaukų slinkimas. Kad šaltas oras mažiau veiktų jūsų plaukus, patariama drėgmę plaukuose „užrakinti“ grožio priemonėmis, kurios yra sukurtos aliejaus pagrindu – naudoti tepamus vitaminus plaukams, alavijų ar kokosų aliejų.

„Ellips” tepami vitaminai „Hair Repair Pro Keratin“ yra skirti itin pažeistiems, streso paveiktiems plaukams, kurie patiria aktyvų cheminį (tiesinimą, garbanojimą, dažymą, ypač šviesinimą) bei karščio (saulės, karščio prietaisų) poveikį. Priemonės sudėtyje esantis kininių simondsijų aliejus ir „Pro-Keratin“ kompleksas aktyviai veikia pažeistą plauko paviršių, regeneruoja jo struktūrą, stimuliuoja augimą. Tikra dovana bet kokio tipo plaukams. Savo plaukų tipą galite nustatyti atlikę testą – spausti čia.

5. Galvą trinkite vėsiu vandeniu

Nors karšto vanduo srovė itin maloni kūnui, tačiau plaukams nėra gėris – karštis iš plaukų išgarina drėgmę, todėl šie tampa trapūs, išsišakoja galiukai, be to, greičiau išsiplauna plaukų dažai (tikrai svarbus argumentas, tiesa?). Plaukus geriausia plauti drungnu vandeniu, o perskalauti – vėsiu.

6. Neikite iš namų šlapiais plaukais

Fizika paprasta – jei žiemą vaikščiosite šlapia galva, plaukai gali apledėti ir paprasčiausiai sulūžti. Jeigu skubate, geriau tada jau džiovinkite džiovintuvu arba išsiplaukite galvą iš vakaro.

7. Plaukus sausinkite bambukiniu rankšluosčiu-turbanu

Kuo sausinate plaukus, irgi svarbu. Prancūzų prekių ženklo „Malou & Marius" bambukinis galvos rankšluostis-turbanas nepriekaištingai sugeria ir išgarina drėgmę, todėl plaukų nereikia trinti, jie apsaugomi nuo lūžinėjimo bei vėlimosi. Bambuko audinys pasižymi antibakterinėmis savybėmis, dėl kurių šie rankšluosčiai neturi nemalonaus drėgmės kvapo. Be to, nedirgina odos ir plaukų, todėl puikiai tinka net ir turintiems jautrią, į sudirgimus linkusią odą.

8. Nepamirškite palepinti plaukų kauke

Klaidinga manyti, kad plaukams kaukės labiau reikalingos vasarą, kai plaukus sausina saulė, vėjas, sūrus jūros vanduo. Kartą ar du per savaitę palepinę plaukus kauke, pastebimus rezultatus matysite ir žiemą. Čia efektyvus pagalbininkas galėtų būti „Ellips“ plaukų kaukė „Hair Repair Pro Keratin“, kuri tinka itin pažeistiems, linkusiems pūstis ir šiauštis vidutinio storumo ir storiems plaukams. Priemonė, praturtinta plaukams svarbiausiais vitaminais A, C, E, kininių simondsijų ir „Pro-Keratin“ kompleksu, efektyviai veikia plaukų paviršių, atkuria jų struktūrą, stimuliuoja augimą. Plaukai tampa stipresni, glotnesni, švelnesni.

9. Venkite dažno plaukų plovimo

Pernelyg dažnas plovimas pašalina natūralią plaukų apsauginę plėvelę, todėl šie praranda drėgmę. Tai ypač aktualu žiemą, kai apsauga plaukams ypač reikalinga, todėl stenkitės pailginti laiką tarp plovimų – jeigu paprastai trenkate galvą kasdien, dabar tai darykite kas antrą dieną.

Dar viena gudrybė – naudokite sausą šampūną, pavyzdžiui, „Ellips Dry Shampoo Blossom“. Ši priemonės be glitimo, parabenų, tinkanti visų tipų plaukams. Speciali sauso šampūno formulė vos per kelias minutes pašalina plaukų riebumą ir suteikia jiems gyvybingumo.

10. ‍Investuokite į efektyvias plaukų priežiūros priemones

Dar viena svarbi detalė – tinkamas plaukų priežiūros priemonių krepšelis. Čia kaip ir su veido oda: kas tiko vasarą, nebetinka žiemą. Taigi atnaujinkite produktus pagal savo plaukų tipą ir negailėkite tam pinigų. Tai galioja tiek jums, tiek tiems, apie kuriuos galvojate, kurie jums svarbūs. Plaukų kosmetika – puiki dovana.