Dovanomatas – tarsi maža parduotuvė be pardavėjo. Jame galima ne tik greitai išsirinkti patrauklią įspūdžio dovaną bet kokia proga, bet ir už ją patogiai atsiskaityti mokėjimo terminale.

„Šiandien žmonės nuolat skuba, stokoja laiko ilgiems apsipirkimams prekybos centruose, nenori laukti, kol užsakyta prekė bus pristatyta į namus ar paštomatą, dažnai prekes nori gauti čia ir dabar, atsiskaityti paprastai ir greitai, o dovanomatas sutalpina visus šiuos norus ir poreikius“, – sako „Geros dovanos“ generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas.

Virtualaus asistento paskirtis – padėti greitai išsirinkti kliento ir dovanos gavėjo norus atitinkančią dovaną iš plataus „Geros dovanos“ asortimento. Virtualaus asistento kruopščiai atrinkta dovana klientui pasiūloma pasitelkiant stende esančias LED instaliacijas – pirkėjui belikdavo pasiimti dovaną ir už ją susimokėti kasoje. Naudojantis dovanomatu į kasą eiti nebereikia – išsirinkus dovaną už ją iškart galima atsiskaityti dovanomate įdiegtame bankinio mokėjimo terminale.

Dovanomatas atsirado papildžius jau Lietuvoje egzistuojantį „Geros dovanos“ mažmeninės prekybos stendo virtualų apsipirkimo asistentą. Jį „Gera dovana“ įdiegė dar 2019 m. pavasarį. Tai buvo pirmasis balsu valdomas virtualus apsipirkimo asistentas mažmeninės prekybos srityje Lietuvoje.

„Mūsų pagrindinė misija klientams – suteikti prieinamiausią geriausių įspūdžio dovanų pasirinkimą. Vedami šios misijos nuolat plečiame savo fizinių parduotuvių ir stendų tinklą visoje Lietuvoje. Tačiau sykiu turime tikslą, kiek tai įmanoma, optimizuoti vadinamojo „offline“ kanalo – apsipirkimo ne internetu – kaštus.

Mažmeninio pardavimų kanalo pagrindines sąnaudas sudaro patalpų nuoma ir darbuotojų atlyginimai, todėl norėdami efektyviai plėsti šį tinklą ieškome įvairių sprendimų. Taip gimė dar viena apsipirkimo galimybė – dovanomatas“, – pasakoja E. Vasiliauskas.

Naująjį virtualų apsipirkimo asistentą su atsiskaitymo galimybe – dovanomatą – jau galima rasti prekybos ir pramogų centre „Mega“ Kaune. Įspūdžio dovanų kiekvienas taip pat gali įsigyti el. parduotuvėje www.geradovana.lt – čia galima rinktis iš daugiau nei 3 500 paslaugų: nuo aktyvių žemės, oro, vandens pramogų iki poilsio dovanų, SPA, masažų ir grožio procedūrų, vakarienių ir degustacijų bei daugybės kitų. Geriausių įspūdžių taip pat galima įsigyti 27-iose firminėse „Geros dovanos“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose bei 180-yje stendų visoje Lietuvoje. „Gera dovana“ – dovanoti gera!