Vietoj šventinių išlaidų parama jos stokojantiems

Šis laikotarpis itin sudėtingas medikams bei senoliams, kurie nebegali gauti reikalingos artimųjų ar aplinkinių pagalbos. Verslai taip pat gyvena ne pačiomis džiugiausiomis nuotaikomis, tačiau tai netrukdo dalintis. Kompanija „Westerwijk Group“, valdanti namų interjero prekybos centrą „Domus galerija“ bei prekybos centrus „Molas“ Kaune ir Klaipėdoje, kviečia nepamiršti ir tų, kurie susiduria su kur kas rimtesnėmis problemomis.

„Nusprendėme šventiniams renginiams nepanaudotas lėšas skirti toms visuomenės grupėms, kurioms šiuo metu gerokai sunkiau nei mums. Ypač norisi padėkoti mūsų visų labui kasdien dirbantiems medikams bei įkvėpti vilties vienišiems garbaus amžiaus žmonėms. Prisidedame tuo, ką turime – bendradarbiaudami su mūsų prekybos centruose įsikūrusiomis maitinimo įstaigomis „Boogie woogie“ Klaipėdoje, „Pomodoro“ Vilniuje, bei „Etno dvaras“ Kaune užsakome iš šių restoranų maistą, kurį tiekiame Kauno medikams bei Maltos ordino pagalbos tarnybos globojamiems senoliams“, – sako UAB „Westerwijk Valdymas“ marketingo ir nuomos vadovė T. Lukošienė.

Šiuo metu žmonės kaip niekad išsiilgę gerų naujienų, asmeniškai skiriamo dėmesio, stabilumo, o įkvepiantys pavyzdžiai labiausiai paskatina prisidėti prie kovos su pandemija pagal galimybes: turimais ištekliais, savanorišku darbu, palaikančiais žodžiais ir svarbiausia – pilietišku elgesiu, paisant saugaus elgesio rekomendacijų.

Medikams svarbi verslo pagalba ir žmonių sąmoningumas

VšĮ Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pavaduotoja medicinai Ilona Kajokaitė pasakoja, kad greitosios pagalbos išvažiuojamosiose brigadose dirba apie 60 medikų, per parą vykstančių pagal 40–50 iškvietimų pas pacientus su patvirtinta COVID-19 diagnoze arba galimai apsikrėtusius. Palyginti su praėjusiais metais, bendras iškvietimų skaičius drastiškai neišaugo, tačiau dirbama kur kas intensyviau ir vienam atvejui skiriama daugiau laiko.


„Pagal kiekvieną iškvietimą medikai pas pacientus vyksta su specialia apranga, kaskart reikia dezinfekuoti automobilį, o jei važiuojama pas asmenį, kuris serga arba gali sirgti COVID-19, apsauga turi būti dar didesnė. Emocinis fonas, kuomet kasdien susiduriama su tiek daug sunkiai sergančių žmonių, baimė dėl savo ir artimųjų sveikatos dar labiau vargina. Parama šiuo metu labai svarbi – žinojimas, kad mūsų kasdienės pastangos vertinamos, suteikia jėgų ir motyvuoja dirbti su atsidavimu“, – sako I. Kajokaitė ir primena, kad viena institucija ar grupė medikų problemos neišspręs. Būtina, kad žmonės saugotų save ir kitus, be reikalo neitų iš namų.

Maistas atkeliauja iki senolių namų durų

Pasak Maltos ordino pagalbos tarnybos „Maisto ant ratų“ programų vadovės Jolantos Bielskienės, karantino metu, kai senoliams eiti iš namų nerekomenduojama, pagalba maistu jiems yra gyvybiškai svarbi. „Dažnas mūsų lankomas senolis turi rimtą negalią bei per mažai jėgų, kad galėtų pats pasiruošti maistą. Vilniuje šiltą maistą, panaudojant verslo paramą, kasdien gauna 40, o Klaipėdoje – 17 senolių“, – sako J. Bielskienė.

Maltiečių savanoriai smarkiai apribojo bendravimą su lankomais žmonėmis: senoliams maistas paliekamas prie durų, tokiu pačiu principu maitinimą gauna ir vaikų dienos centrus nuotoliniu būdu lankantys vaikai. Dėl karantino neveikia senjorų klubai, uždaryti senolių dienos centrai – ši atskirtis vienišiems žmonėms yra itin skaudi prieš šventes.

Įmonės „Westerwijk Group“ atstovės teigimu, dabar kaip niekad svarbus solidarumas su tais, kam ši pandemija yra kasdienė kova už gyvybes, bei su žmonėmis, kurie nesulaukia kritiškai svarbios artimųjų ir kitų žmonių pagalbos. T. Lukošienė ragina verslus tiesiogiai ar netiesiogiai prisidėti prie kovos su pandemija, nes šiemet šventės bus geros lygiai tiek, kiek patys prie to gerumo prisidėsime bei elgsimės atsakingai.

Užsakymo nr.: PT_86065165