Didžiausio namų elektronikos tinklo „Topo centras“ ekspertai pateikia parankų gidą: pasiūlymų gausoje – ir nemirštanti klasika, ir didžiosios naujienos, o kai kurie žaislai sudomins toli gražu ne tik vaikus. Kad rinktis būtų patogiau, pateikiame žaislus pagal „interesų kategorijas“, priklausomai, ko ieškote – dėlionių, stalo, interaktyvių žaidimų ar kūrybiškumą lavinančių pasiūlymų.

Dėlionė

Advento kalendoriai – kad Kalėdų laukimas neprailgtų

Norintys kalėdinę dovanų pirkimo naštą pasilengvinti nepalikdami visko gruodžiui, į prekybos centrus ateina jau dabar. Čia jau vyrauja kalėdinės nuotaikos, o iš parduodamų prekių matoma, kad Kalėdų seneliai ir Snieguolės tikrai kaupia atsargas, ruošiamasi ne tik Kalėdoms, bet ir netrukus prasidėsiančiam advento laikui (šįmet prasideda gruodžio 3 d.). Vis daugiau dėmesio susilaukianti dovana– advento kalendoriai, mat jais vaikai gali pradėti džiaugtis jau nuo gruodžio pirmų dienų. Patys populiariausi advento kalendoriai vaikams „Lego“, „Playmobil“ ir „Baby Born“

„Lego“ konstruktoriai kviečia pasinerti į populiariausių filmų pasaulį. Konstruokite pakilią artėjančių švenčių nuotaiką su „Lego City“, „Lego Harry Potter“, „Lego Star Wars“, „Lego Friends“ advento kalendoriais. Vaikai skaičiuos dienas iki Kalėdų su populiariais šventiniais personažais, mini statiniais ir daugybe priedų.

Lego advento kalendorius

„Playmobil“ advento kalendoriai pradžiugins kalėdinės nuotaikos kūrimu. Mažųjų laukia ir keletas skirtingų advento kalendorių rūšių su „Playmobil“ figūrėlėmis: kalėdinis pasivažinėjimas rogėmis, Kalėdos po vaivorykšte ar kalėdinis maisto gaminimas.

Maudantis itin tiks „Playmobil“ advento kalendorius, skirtas pramogoms vonioje. Vėžliukas, žuvelė, pingvinukai, žvejys su valtimi ir kt. – iš viso net 25 figūrėlės naujų maudynių draugų. Žaislas tinkamas vaikučiams nuo pusantrų iki ketverių metų amžiaus.

O „Baby Born“ advento kalendoriuje kasdien lauks staigmena – lėlytė. Vieni kalendoriai nukels į žiemos linksmybes, kiti – į gyvūnėlių fermą ar dinozaurų pasaulį. Įvairovė – neaprėpiama“, – apie itin platų vaikiškų Advento kalendorių pasirinkimą pasakoja prekybos tinklo atstovai.

Stalo žaidimų pasaulyje – neblėstanti klasika ir visą šeimą subursiančios naujovės

Nuostabi kalėdinė dovana, suburianti visą šeimą, – geras žaidimas. Šįmet „Topo centras“ siūlo dvi naujienas, kurios neabejotinai sulauks populiarumo.

Viena jų – vakarėlių, šeimos švenčių linksmybė – „Twister Air“. Dabar žaidimas „Twister“ „nulipa“ nuo kilimėlio ir persikelia į virtualią realybę. Ant riešų ir kulkšnių uždedami spalvoti dirželiai, ir žaidimas prasideda: stiebkis, plok, mosuok ir pozuok pagal ritmą, stengdamasis atkartoti ekrane matomas kombinacijas. Programėlė turi spalvų ir judesių atpažinimo technologiją, tad kuo daugiau judesių atliksite teisingai – tuo daugiau pelnysite taškų.

Kita naujiena stalo žaidimų mylėtojams – „Alias: paslaptys“ („Tactic“). Nuo tradicinio „Alias“ šis žaidimas skiriasi savo paslaptingumu, mat atsiranda raktažodžiai, kurie ir padeda įminti paslaptis bei laimėti.

Mėgstantiems nesenstančią klasiką – populiarumo neprarandantis „Ticket to Ride Europe“: leiskitės į įsimintiną kelionę po žemyną traukiniu, tiesdami kuo ilgesnius bėgius ir nurungdami savo varžovus.

Interaktyvūs žaidimai: skaitmeninis gyvūnėlis, nelaimėlis pingvinas, o gal pirmasis apverčiamas „Lego“ automobilis?

Šiuolaikiniame pasaulyje apstu išskirtinių interaktyvių naujovių, jos neaplenkė ir žaislų pramonės. Išskirtinė dovana gali būti skaitmeninis gyvūnėlis: šio augintinio šeimininkas galės stebėti, kaip gyvūnas iš kūdikio virsta suaugusiu, jį maitinti specialiais skanėstais ir glostyti, o dar vėliau gyvūnas pasiverčia į magiškąjį... Pasidomėkite ir sužinosite daugiau!

Interaktyvus Lego žaislas

Kitas žaidimas – „Išgelbėk pingviną“ („Silverlit“) – ugdys vaiko atsakomybę: šiam mažam pingvinukui išties reikia pagalbos, teks jį nuprausti, aprengti ir pamaitinti. Gavęs tokią dovanėlę, vaikas turės ypatingą išpakavimo patirtį: kol dauguma žaislų jau dėžutėje pasitinka tviskantys, šis mažasis padarėlis – nemylimas ir apleistas, tačiau apgaubtas rūpesčiu, priežiūra ir meile taps gražiu geriausiu vaiko draugu.

Interaktyvus žaislas pingvinukas

Galiausiai – dar viena įspūdinga staigmena „Lego“ mėgėjams – pirmasis apverčiamas automobilis kompanijos istorijoje, kuris dar ir valdomas programėle. Šis transformuojamas automobilis yra dvi transporto priemonės vienoje: vienoje pusėje – aptakus vikšrinis lenktynių automobilis, kitoje – vikšrinis tyrimų automobilis. Abu automobiliai geba įveikti sudėtingiausią reljefą pasaulyje.

Atradimo džiaugsmai: tapkite smalsiu detektyvu

Dėlionių karalystėje – irgi apstu naujovių. Norintiems paslaptingo, kupino siurprizų žaidimo – visa serija paslaptingų „Ludattica“ dėlionių: „Kosmose“, „Ūkyje“, „Jūroje“, „Pasakoje“ ir kt. Tai vadinamosios detektyvo dėlionės: vaikas turi sudėti dėlionę ir paskui didinamuoju stiklu, kuris pridėtas prie žaidimo, ieškoti paslėptų detalių, kurios nurodytos iliustracijos kraštuose. Lengva nebus, tačiau įdomu – neabejotinai!

Jūros dėlionė mažiesiems

Kultinio Hario Poterio mylėtojams – ir konstruktorius „Lego Harry Potter“ su paslaptingąja Hogvartso skrynia. Siūlomą ją dekoruoti Hogvartso brolijų spalvomis, priklijuoti šaunių lipdukų, taip pat konstruoti mini figūrėles iš Hario Poterio filmų ir kurti nuotykių bei magijos pasaulį.

Detektyvo dėlionė

Kviečia lavinti kūrybiškumą lankstant ir piešiant magnetais

Norintiems savo vaikus ne tik nudžiuginti, tačiau ir paskatinti jų kūrybinį mąstymą, visa eilė origamio rinkinių: „Topo centre“ rasite knygeles monstrų, gyvūnų, laivelių, raketų, dinozaurų, vienaragių tematika.

Origamis

Šio sezono naujienos – įspūdingo grožio origamio rinkiniai šuniukų, drugelių, lėktuvų ar iššokančio siurprizo tematikomis. Tai – puikus užsiėmimas mažajam kūrybininkui ir galimybė turiningai praleisti laiką, padedant vaikui lankstyti pasakiško grožio figūrėles.

Magnetinis piešimas

Vaikui, besidominčiam mokslo išradimais – „Ludattica“ magnetinis piešimas. Tai žaidimas, leidžiantis stebėti magnetų reiškinį, o kartu ir užsiimti daile: rinkinyje – magnetai, gebantys pritraukti, vilkti ir perkelti objektus, taip pat dažai ir paletė, popierius, iliustruoti takai bei magnetinio dažymo stalas. Visas rinkinys fantazijai išlaisvinti!

Tiesa, besidomintiems daile tai – ne vienintelis pasiūlymas. Prekyboje – net dvi „Ludattica“ dėlionės, supažindinančios su pasaulio žymiausiųjų Picasso ir Vincento Van Gogho darbais. Šios dėlionės ne tik pakvies sudėti pasaulinio garso paveikslus, bet ir, naudojant specialų žaidime pridedamą tapytojo rinkinį, pamėginti šedevrą nutapyti patiems.

Dovanėlės mažiausiems: pažintis su gyvūnų pasauliu

Mažiausiems žaidėjams tikrai turėtų patikti galimybė per akimirką atsidurti safaryje, susipažinti su čia gyvenančiais gyvūnėliais. Žaidimas-dėlionė „Vykstu į safarį“ („Ludattica“), skirtas mažyliams nuo dvejų metukų, lavins vizualinius-erdvinius gebėjimus, smulkiąją motoriką, pasaulio pažinimą, lytėjimą. Surinkta dėlionė taps originalia žaidimų lenta su medinėmis gyvūnų formomis ir spalvotu kauliuku.

Safario dėlionė mažiesiems

Trejų metų sulaukusiems vaikams siūloma pažinti povandeninį pasaulį, jei po kalėdine eglute ras „Ludattica“ dėlionę „Jūra“. Šią dėlionę sudaro 25 dalys, o žaidimas kviečia ne tik lavinti logikos įgūdžius, apžiūrėti vandens gyvūnus, bet ir susipažinti su skaičiais, čia skaičiuojant žuveles, jūrų arkliukus ar aštuonkojus.

Duoklė suaugusiems: amžinai žydinti orchidėja ir įspūdingo dydžio konstruktorius

Galvojate, kad su žaislais žaidžia tik vaikai? Nieko panašaus. Štai legendiniai „Lego“ konstruktoriai prikausto suaugusiųjų dėmesį visame pasaulyje. Įsivaizduokite visus metus žydinčią orchidėją su gausybe didžiulių žiedų, kurios nereiks nė karto lieti. Būtent tokią galite susikonstruoti, įsigiję „Lego Icons Orchidėja“ konstruktorių.

Lego Icons Orchidėja

Prabangių automobilių fanų laukia „Lego Technic 2022 Ford GT“. Šis galingas gražuoliukas – kietas riešutėlis net didžiausiems konstruktorių asams, tačiau jį sudėlioję galėsite savimi didžiuotis. Na, o tikra inovacijų viršūne tampa programėle valdomas „Lego Technic“ vikšrinis kranas „Liebherr LR 13000“. Šis konstruktorius atkuria vieną galingiausių pasaulyje kranų.

Tik vasaros gale prekyboje pasirodęs kranas tampa vienu didžiausių „Lego Technic“ serijos modelių, mat aukštis siekia metrą! Šis rinkinys suteikia galimybę ne tik išlaisvinti konstravimo gebėjimus, bet ir kviečia moderniai valdyti kraną, pasitelkiant specialią programėlę.