Tikra revoliucija svarstyklių pasaulyje

„Anksčiau žmonės pirkdavo svarstykles, kurios rodydavo tik kūno svorį. Dabar jau teiraujasi tokių, kurios galėtų parodyti daugiau parametrų, tarkim, raumenų masę, biologinį amžių. Šiandien išmanių svarstyklių jau atsiranda dažnuose namuose“, – pasakoja „Topo centro“ ekspertai.

Svarstyklės Body Comp

Bene išmaniausios rinkoje šiuo metu – „Withings“ svarstyklės. „Topo centre“ galite rasti „Body Comp“ ir „Body Smart“ modelius. Šios svarstyklės leidžia ne tik preciziškai išmatuoti kūno svorį, tačiau ir žinoti apie tikslią savo kūno metriką – atskirą riebalų, raumenų, kaulų svorį, vandens kiekį organizme, hidratacijos lygį. Be to, svarstyklės leis įvertinti riebalų kiekį, saugomą aplink jūsų organus, tai itin svarbus parametras siekiant apsisaugoti nuo lėtinių ligų rizikos. Be to, sužinosite, kiek kalorijų sudeginate ramybės būsenoje. Šios svarstyklės padės sekti daromą kasdienę pažangą bei suteiks motyvacijos ilgalaikiam tobulėjimui Visus svarbiausius savo kūno, net širdies darbo rodiklius turėsite tiesiog savo telefone.

Svarstyklės Body Smart

„Body Comp“ modelis pateikia išsamiausią kada nors pasiūlytą „Withings“ išmaniąją skalę: kūno analizę, išskirtinių įžvalgų apie širdies ir kraujagyslių darbą, taip pat galėsite paanalizuoti nervų sveikatos balą, padedantį aptikti periferinės neuropatijos požymius. Šiomis svarstyklėmis nustatomas ir kraujagyslių amžius, kuris, anot šios srities ekspertų, yra pagrindinis sveikatos biologinis žymuo, naudojamas medicinos bendruomenėje, ir vienas geriausių būdų įvertinti širdies bei kraujagyslių sveikatą.

Kaip revoliucija skamba ir dar viena šių svarstyklių funkcija – besilaukianti moteris, užlipusi ant šių svarstyklių, gali sužinoti, kiek sveria jos įsčiose esantis kūdikis, o ne tik bendrą kūno svorį.

Idėja dovanai – masažuoklis: vienas tiks kiekvienam, kitas nudžiugins sportininkus

Kuponai masažams – itin populiari kalėdinė dovana, tačiau už kone tokią pačią sumą galima padovanoti galimybę atpalaiduojančiu masažu mėgautis bet kuriuo metu tiesiog namuose.

Naipo kaklo masažuoklis

„Pats mylimiausias mūsų pirkėjų gretose – pečių ir kaklo masažuoklis „Naipo“, kuris naudoja šiatsu (shiatsu) masažo techniką, pasitelkdamas besisukančius volelius. Prietaisas giliai išmasažuoja ir šildo ne tik pečius, kaklą, nugarą, juo gali būti masažuojamos ir šlaunys, pėdos. Vieni jį naudoja namuose, sėdimą darbą dirbantys žmonės naudojasi juo darbo vietose ar tiesiog vairuodami“, – pasakoja „Topo centro“ ekspertai. Masažuoklis padės atpalaiduoti įsitempusius raumenis, mažina emocinę įtampą.

Tuo tarpu sporto entuziastai po Kalėdų eglute apsidžiaugtų radę specialiai sportininkams skirtą perkusinį masažuoklį „Eleeels“. Šis itin patogus ne tik naudoti namuose, bet ir įsimesti į sportinį krepšį ar kelionę masažuoklis pagerina kraujo apytaką, atpalaiduoja įsitempusius raumenis bei sumažina jų skausmą. Masažuoklis ne tik gali sumažinti pieno rūgšties, itin aktyviai išsiskiriančios po intensyvių treniruočių, kiekį, bet ir apsaugo raumenis nuo papildomos žalos.

Eleeels perkusinis masažuoklis

Kokybiškam miegui – kliniškai išbandyta speciali lempa

Kokybiškas miegas – būtina sąlyga gerai savijautai ir energingumui. Štai kodėl itin svarbu pasirūpinti kokybišku poilsiu. Sutikite – kad ir kaip efektyviai susidėliotume dieną, nutinka dalykų, kurie sukelia stresą, susierzinimą, kitų reakcijų mūsų organizme, kurios drumsčia miegą.

Withings sleep analyser

Visada galima pasitelkti inovatyvias priemones, tarkim, specialią šviesą, padedančią užmigti ir atsikelti, ar specialų miego jutiklį. Stebime augantį žmonių dėmesį savo miego kokybei, nes pagaliau suvokiame, kad išmiegotos valandos ir realus pailsėjimas toli gražu ne visada sutampa“.

Miego pagalbos įrenginys „Terraillon Dreamer“ – kliniškai išbandyta ir patvirtinta priemonė, sukurta bendradarbiaujant su Europos miego centru. Specialiu apšvietimu ir kvėpavimo pratimais paremta technologija 2 iš 3 naudotojų padeda užmigti greičiau nei per 15 minučių, jaustis geriau išsimiegojus.

Terraillon Dreamer

Įrenginyje – du režimai: 1) saulėlydžio programa, kuomet oranžiniai atspalviai palaipsniui pereina į šiltą raudoną spalvą, kad būtų lengviau užmigti; 2) širdies darnos programa siūlo specialius kvėpavimo pratimus, kurie palengvina atsipalaidavimą ir kovoja su stresu.

Miego jutiklis: ne tik geresniam poilsiui, bet ir laiku pastebėti itin klastingą ligą

Dar viena priemonė iš „Topo centro“ – inovatyvus miego jutiklis „Withings sleep analyzer“ , dedamas po čiužiniu, ant kurio miegate. Jo privalumai – patogu ir nereikia nieko prisiminti, jis neprivalo būti ant rankos (kaip išmanusis laikrodis) ar šalia (telefonas). Šis jutiklis įrašo ir apskaičiuoja jūsų sveikatos parametrus realiuoju laiku, kad suprastų jūsų miegą bei pateiktų tikslius sveikatos duomenis. Kaskart, kai suplaka jūsų širdis, ji per kūną varo mechaninę bangą, kurią nuolat itin tiksliai matuoja jutiklis. Jis taip pat filtruoja jūsų judesio signalą, kad išmatuotų kvėpavimo dažnį visą naktį.

Withings sleep analyzer

Miego jutiklis buvo sukurtas bendradarbiaujant su miego gydytojais iš Paryžiaus ir plačiai išbandytas pagal duomenis, gautus polisomnografijos (PSG), auksinio miego diagnostikos standarto, analizės metu.

Mažutis jutiklis, padėtas po jūsų čiužiniu, leis sužinoti, ar jus kamuoja itin dažna ir pavojinga diagnozė: apskaičiuota, kad 1 iš 5 suaugusiųjų serga obstrukcine miego apnėja, o 80 % jų nežino, kad nuo to kenčia.

Netikėtas, tačiau itin naudingas pasirinkimas šventėms: perka ir sau, ir dovanai

Dar viena populiari kalėdinių dovanų kategorija – kraujospūdžio matuokliai, o šių rinkoje yra pačių įvairiausių. Pasak „Topo centro“ ekspertų, dažniausiai tai yra dovana tėvams ar seneliams, kuriems reikia greitai ir paprastai pasimatuoti kraujo spaudimą tiesiog namuose. Aparatai tiksliai pamatuoja širdies ritmą ir įspėja apie galimus sutrikimus. Matuokliai elektroninio mechanizmo pagalba viską atlieka patys, tereikia prietaisą teisingai užsimauti ant rankos ir nuspausti reikiamą mygtuką.

Withings kraujospūdžio matuoklis

Vienas moderniausių kraujospūdžio matuoklių – „Withings BPM Core“. Sukurtas kartu su kardiologais ir skirtas padėti kiekvienam pasimatuoti ir sekti kraujospūdį. Naudodami išmanųjį kraujospūdžio matuoklį, kuriame yra skaitmeninis stetoskopas ir elektrokardiograma, galėsite gauti išsamų savo širdies ir kraujagyslių sveikatos vaizdą. Speciali mobilioji programėlė automatiškai sinchronizuoja kraujospūdžio matavimo istoriją, tad visus kraujospūdžio, pulso rodiklius visuomet turėsite po ranka, nereikės žymėti, galėsite parodyti gydytojui vizito metu (jei diagnozuotas aukštas/žemas kraujo spaudimas).