Kaip namus paversti patogia ir išmania vieta, pataria „Topo centro“ ekspertai. Jų įžvalgos pravers tiems, kurie rūpinasi vaikais, augintiniais, mėgsta precizišką švarą ar trokšta žengti koja kojon su pasaulinėmis tendencijomis.

Po kalėdine eglute – atsisveikinimas su tradicine šluota?

Prieš šventes dažnuose namuose vyksta generalinis apsitvarkymas. Tokį procesą gerokai palengvina teisingi buities prietaisų pasirinkimai.

„Žmonės vis labiau brangina savo laiką, todėl ypač prieš didžiąsias metų šventes ieško sprendimų, leisiančių kitąmet jo kaip reikiant sutaupyti ir buityje. Tarkime, robotai pagalbininkai – absoliutus pastarųjų kelerių metų pirkinys. Daugybė mūsų pirkėjų jau yra išmėginę robotus siurblius, o dabar žvalgosi technologiškai pažangesnių.

 Ecovacs Deebot T20

Bene geidžiamiausias robotas siurblys šiuo metu – savaime išsivalantis, su tokiu nebelieka nė menkiausių rūpesčių“, – pasakoja „Topo centro“ specialistai ir rodo du šiuo metu itin paklausius modelius – „Ecovacs Deebot T20“ ir „Xiaomi Roidmi EVE Plus“.

 Xiaomi Roidmi EVE Plus

Jų privalumas – siurbimas ir drėgnas grindų valymas viename, o po proceso pagalbininkas dar pats ir išsivalo. Tokie siurbliai itin paklausūs ne tik šeimose, kur esama mažų vaikų ar augintinių, bet ir tuose namuose, kurių šeimininkai nori ypatingos tvarkos ir higienos, tačiau nėra nusiteikę nuolat patys lakstyti su šluota. Ar ne geriau šį laiką praleisti su kava ir įdomia knyga?

Modernių namų pagalbininkų gretose auga ir kitos priemonės paklausa – siurbliai-šluotos populiarėja, ir vis daugiau pirkėjų savo buityje nebeišsiverčia be šio įrenginio. Tai – itin patogi priemonė, kuri užima stebėtinai mažai vietos namuose, tačiau galimybėmis pranoksta dažną tradicinį siurblį.

Pavyzdžiui, naujausias „Samsung Bespoke“ siurblys-šluota yra pirmas pasaulyje tokio tipo siurblys, naudojantis dirbtinį intelektą. Šis prietaisas pasižymi išskirtinai galingu valymu, specialus oro filtras sulaiko net 99,999 proc. pačių smulkiausių dulkių, jų nebeišleisdamas į orą; įkrautas toks siurblys gali darbuotis net iki 100 minučių. Įrenginys gali būti valdomas telefonu, nustatant reikalingą siurbimo galią, o dirbtinis intelektas leidžia nustatyti, kiek sudėtinga yra valymo aplinka ir kiek energijos jai reikia. Galiausiai, lazdos tipo dulkių siurblys dar ir pats savimi pasirūpina – įmontuotas savaime išsivalantis šiukšlių konteineris.

 Samsung Bespoke

Nesuklysite dovanodami tiems, kurie laukia šeimos pagausėjimo

Yra vienas prietaisas, kurį turi arba svajoja turėti kone kiekviena kūdikį auginanti šeima – išmanus kūdikio stebėjimo įrenginys. Kai kurios kūdikio stebėjimo kameros turi specialų monitorių, į kurį kitoje patalpoje tuo metu esantys tėvai gauna tiesioginę vaizdo transliaciją, o štai kitos kameros vaizdą siunčia tiesiai į telefoną. Taip kūdikių tėvams itin palengvinama buitis, mat mažyliui miegant, nebereikia akylai stebėti, kol jis atsikels, galima užsiimti kita veikla ar pailsėti, kol ekrane išvysite nubudusį kūdikėlį. Pavyzdžiui, „Tesla Smart Baby“ kūdikių stebėjimo kamera aptinka ne tik judesį ar garsą, bet ir kambario, kuriame miega kūdikis, temperatūrą bei drėgmės lygį. Programėlės pagalba galima paleisti lopšinę ar pabendrauti su mažylių per mikrofoną. Su tokia dovana šeimos pagausėjimo laukiančiai šeimai tikrai neprašausite, mat įrenginys leis atsipalaiduoti ir atsipūsti, o būtent to kūdikių tėveliams labiausiai ir reikia.

 Tesla Smart Baby

Įrenginiai su kameromis, anot „Topo centro“ specialistų, populiarėja ir prie dažnų namų durų. Būtent čia namų šeimininkai vis dažniau nutaria įmontuoti specialius durų išmaniuosius skambučius su galimybe fiksuoti vaizdą:

„Tokie durų skambučiai su kameromis – labai šaunūs dalykėliai, nes visada galite matyti, kas yra prie laukinių durų. Ypač pravartu stebėti nuosavo namo aplinką, kuri paprastai būna aptverta tvora.

Pavyzdžiui, įtaisę namuose „Deltaco Smart Home“ išmanųjį skambutį su kamera, jausitės saugesni: dviejų krypčių garso funkcija suteikia galimybę ne tik stebėti vaizdą, bet ir pasikalbėti su prie durų atvykusiu žmogumi. Kamera siunčia pranešimą kaskart, kai kas nors priartėja prie jūsų durų, taip pat galima įrašyti visus įvykusius įvykius. Tai – ir patogumo, ir saugumo garantas“, – pasakoja specialistai.

Prieskonių darželis – visus metus

Anot „Topo centro“ atstovų, ieškantiems unikalios kalėdinės dovanos, yra viena naujovė, kurią lietuviai dar tik atranda, o štai prancūzai, dievinantys šviežias prieskonines žoleles, jau nebegali be šio modernaus įrenginio gyventi. Tai – išmanusis vazonas, leidžiantis greitai, lengvai ir be vargo užsiauginti norimą augalą ar prieskonį tiesiog savuose namuose bet kuriuo metų laiku.

 Išmanusis vazonas

Pamirškite laistymą, nuogąstavimus dėl saulės trūkumo ar pertekliaus ir kitus vargus. Savaime pasilaistantis išmanusis vazonas su patentuota LED augimo šviesos technologija leis žaliuojančiais augalais mėgautis net ten, kur saulės šviesos itin mažai.

Auginkite laiškinius česnakus, aitriąsias paprikas, kalendras, bazilikus, salotas ar net petunijas – tiek ir dar daugybę kitų specialių sėklų užpildų šiems vazonams galima įsigyti „Topo centro“ parduotuvėse, o viskuo kitu pasirūpins protingasis vazonas.

Specialios dovanos augintiniams: šeimininkai galės išvykti iš namų ir būti ramūs

Namus, kuriuose gyvena augintiniai, taip pat jau pasiekia revoliucinės naujienos, o šie modernūs prietaisai bus ne tik puiki kalėdinė dovana keturkojams, bet ir tikras palengvinimas jų šeimininkams.

 Tesla maisto dozatorius

Viena iš itin populiarėjančių naujovių – išmanios gertuvės šunims ir katėms. Tai – ne tik patogus, bet ir kur kas higieniškesnis sprendimas. Vanduo tokiose gertuvėse neužsistovi, yra išvalomas nuo kalkių, plaukų, chloro, kitų priemaišų, taip augintinis gauna tik švarų vandenį, mažėja tikimybė susidurti su inkstų akmenlige. Be to, tokios gertuvės padeda be rūpesčio ilgesniam laikui palikti augintinį namuose vieną.

Pavyzdžiui, išmanusis vandens fontanas augintiniams „Xiaomi“ turi vandens talpą, kuri patenkina katės 4–7 parų vandens poreikį. Be to, ši ir panašios gyvūnų gertuvės tiesiai į jūsų išmanųjį telefoną praneš, kada laikas papildyti vandens, išvalyti įrenginį, be to, gertuvės veikimas – itin tylus.

 Išmanioji gertuvė šunims ir katėms

Norite sutikti Naujuosius metus išvykę, tačiau kas pasirūpins jūsų katyte? Jau aptartos gertuvės užtikrins, kad gyvūnėlis turėtų pakankamą kiekį vandens, o pašaru rūpinsis išmanieji maisto dozatoriai. Tokie gyvūnėlių maitinimo įrenginiai 3–5 dienas užtikrins, kad augintinis turėtų maisto.

„Tokie išmanieji pagalbininkai leidžia nr tik atsipalaidavus palikti augintinius namuose, tačiau ir palaikyti itin tikslų šėrimo grafiką. Kai kuriems augintiniams dėl svorio kontrolės ar sveikatos sumetimų toks grafikas – itin svarbu. Su šiais išmaniais maisto dozatoriais tiek šėrimo laikas, tiek kiekis – preciziškai tikslūs“, – kalba prekybos tinklo specialistai.

 Tesla Smart“ išmani kraiko dėžė

Na, ir dar viena kačių mylėtojų svajonė – „Tesla Smart“ išmani kraiko dėžė, kuri, jei tik norite, išsivalo automatiškai. Be to, ši kraiko dėžė turi dieninį ir naktinį režimus bei praneša katės šeimininkui apie augintinio svorio pokyčius, mat šie gali būti susiję su pakitusia sveikatos būkle.

„Topo centras“ linki išrinkti pačias trokštamiausias kalėdines dovanas artimiesiems ir kartu nepamiršti savęs – pasirūpinkite, kad namai, kuriuose gyvenate, būtų jaukūs ir patogūs, įsileiskite į juos išmanius sprendimus, nes jie taupo patį brangiausią turtą – jūsų laiką.