Virtuvės pagalbininkas, pasaulyje sukėlęs sensaciją

Apie karšto oro gruzdintuves visas pasaulis netyla jau kurį laiką – panašu, mokslininkams pavyko rasti būdą, kaip išgauti gruzdinto patiekalo skonį sveikatą tausojančiu būdu. „Šis prietaisas neabejotinai įsitaisys po dažna Kalėdų egle, mat pirkėjai ieško būdų gyventi sveikiau ir taupyti savo laiką, vietą namuose bei pinigus. Maistas šiose gruzdintuvėse kepamas karštame ore nenaudojant riebalų, todėl jis iškepa ne tik sveikiau, bet ir greičiau nei įprastoje orkaitėje. Vienas prietaisas atlieka keptuvės, mikrobangų krosnelės, vaisių džiovyklės, maisto atitirpinimo funkcijas .

Dar viena priežastis, kodėl žmonės perka karšto oro gruzdintuves, – itin paprastas gaminimo procesas: daugelis karšto oro gruzdintuvių turi automatinio gaminimo programas, kurios apskaičiuoja, kiek laiko ir kokioje temperatūroje turi būti gaminamas tam tikras produktas. Šiuos įrenginius galima naudoti ne tik maistui kepti, bet ir troškinti, lėtai virti, skrudinti ar tiesiog greičiau atšildyti šaldytą maistą. Galiausiai, tauposi ir elektros energija bei laikas: su karšto oro gruzdintuvėmis maistas paruošiamas 50 proc. greičiau ir sunaudojama apie 70 proc. mažiau elektros energijos“, – pasakoja „Topo centro“ ekspertai.

Viena perkamiausių prekių šventiniu periodu – karšto oro gruzdintuvė „Xiaomi Smart Air Fryer Pro“ – yra puikus pasirinkimas ne tik virtuvės virtuozams, bet ir naujokams: trijų sluoksnių šilumos izoliacija, skaidrus langas, per kurį galima vizualiai stebėti gaminimo eigą realiuoju laiku. Todėl nereikės ištraukti gruzdintuvės krepšelio norint patikrinti maistą. Be to, gruzdintuvė leidžia gaminti maistą didesniam žmonių skaičiui neužimant papildomos vietos: 4 l optimalaus tūrio krepšys, kuriame kasdien galima ruošti maistą 1–5 žmonėms, ir išskirtinis grilis, leidžiantis efektyviau išnaudoti maisto ruošimo erdvę. Dėl gruzdintuvėje naudojamos oro cirkuliacijos, patiekalo viršus tampa traškus, o vidus lieka minkštas ir sultingas.

 Xiaomi Smart Air Fryer Pro

Temperatūrą gruzdintuvėje galima reguliuoti nuo 40 iki 200 °C. Šiame virtuvės pagalbininke galėsite ne tik kepti maistą aukštoje temperatūroje, tačiau ir fermentuoti, atitirpinti vaisius, daržoves bei mėsą. Oro kepsninėje integruotos įvairių virtuvės prietaisų, pavyzdžiui, orkaitės, vaisių džiovyklės, jogurto aparato ir kt. funkcijos. Galybė receptų – dar vienas šios gruzdintuvės privalumas: net pradedantysis virėjas su 100 „Xiaomi Home“ programėlės receptų gamins drąsiai, o pati gruzdintuvė primins, kada maistą laikas sukratyti.

Aliejuje permirkę kepiniai – praeitis, prie kurios grįžti nebesinorės

„Jei turite draugų, artimųjų, kurie nuolat skuba ir dėl to jų mityba nukenčia, – ši dovana kaip tik jiems. Arba pasidovanokite subalansuotą mitybą sau, mat gruzdintuvė leidžia iš anksto įdėti maistą į keptuvę ir mėgautis sveiku patiekalu net ir greitai besikeičiančiame gyvenime, nesvarbu, ar ryte einate į darbą, ar vakare grįžtate iš darbo“, – pasakoja „Topo centro“ ekspertai.

 Cosori Premium 5.5 l XXL

Pirkėjai įsimylėjo ir kitą, „Cosori Premium 5.5 l XXL“ gruzdintuvę – čia rasite 11 iš anksto nustatytų funkcijų ir maistą kepsite naudojant 85 % mažiau riebalų nei įprastinėje keptuvėje: tobulam skoniui dažnai pakanka vos vieno valgomojo šaukšto aliejaus. Itin efektyvi oro cirkuliacija ir „Thermo IQ“ technologija užtikrina, kad maistas iškeps tolygiai, o jo tekstūra išliks traški. Kadangi nebereikės įkaitinti visos orkaitės – sutaupysite iki 50 proc. laiko ir aliejaus.

Nežinote, kiek laiko kepti mėgstamą patiekalą? Ne bėda, gruzdintuvė žino už jus: naudodami „One Touch LED“ valdymo skydelį, jūs pasirenkate, o prietaisas apskaičiuoja paruošimo procesą. Maistą iš nepridegančio krepšelio išimti taip pat lengva, kaip ir įdėti, tad lieka mažiau likučių ir valymas nebėra varginantis. Krepšelį galite pasiimti su savimi ten, kur patiekiate maistą, o pavalgius jį išplauti tiesiog indaplovėje.

Sveikuoliški kokteiliai per mažiau nei minutę

Tiems, kas pasižada nuo Naujų metų labiau rūpintis savo subalansuota mityba, „Topo centro“ atstovai rekomenduoja dar vieną tobulą kalėdinę dovaną:

„Kokteilinės – vienas universaliausių prietaisų, skirtų smulkinti ir trinti įvairius maisto produktus bei plakti pieno, uogų ar kitus kokteilius. Šie prietaisai turi greičio reguliavimo funkciją, todėl mėgiamo gėrimo gaminimas, tyrelės paruošimas kūdikiui, ledukų smulkinimas, vaisių ir uogų trynimas užtruks mažiau nei minutę. Šiuolaikiškas kokteilinių dizainas, skirtingų talpų ąsočiai ir funkcionalumas – ne tik patogu, bet ir malonu naudotis.“

 Sage SBL620 the Fresh & Furious

Kai kurios rinkoje esančios kokteilinės, pavyzdžiui, „Sage SBL620 the Fresh & Furious“, anot „Topo centro“ specialistų, nebėra skirtos tik kokteiliams gaminti. Šalia šių prietaisų pateikiami papildomi receptai sriuboms, makaronams, duonos bei pyrago tešlai, ledams ir t.t.

Nepamainomas įrankis sriuboms ir ne tik: atliks net kavamalės funkciją

Tuo tarpu itin populiarus virtuvės pagalbininkas trintuvas (blenderis) patogiai laikomas rankoje neturi jokio papildomo indo ir gali būti valdomas taip, kaip gaminančiajam patogiau. Su trintuvu susmulkinsite virtas daržoves sriubai, paruošite uogienę ar sutrinsite kitus minkštus produktus. Tai – puikus prietaisas ieškantiems naujovių maisto gaminime ir dievinantiems tirštas, maistingas sriubas.

 Braun MQ9138XI

„Kasmet stebime, ką žmonės renkasi prieš Kalėdas ir ne tik. Šiuo metu pats perkamiausias trintuvas mūsų tinkle yra „Braun MQ9138XI“. Šiame viename prietaise telpa trynimo, plakimo, smulkinimo funkcijos. Nedideliu trintuvu galima susmulkinti pačius kiečiausius produktus, jis atlieka net kavamalės funkciją, yra dar geriau apsaugotas nuo taškymosi, kad po šeimininkavimo virtuvėje netektų valyti aptaškytų paviršių“, – pasakoja prekybos tinklo „Topo centras“ ekspertai.

Dovana grilinimo fanams ir norintiems grįžti į vaikystės prisiminimus

Kad grilinimo fanams ties vasaros pabaiga nepasibaigtų linksmybės – Kalėdų senelio dovanų maiše galėtų atsirasti mini griliai, skirti patiekalus gaminti namuose. Tai – tai puikus novatoriškas sprendimas, kuriam vietos atsiras net mažiausioje virtuvėje, sodyboje ar bendrabučio kambaryje. Mini grilio su dvigubomis plokštėmis privalumas – greitesnis kepimas iš abiejų pusių, o maisto produktai lieka sultingesni. Karščio palaikymo funkcija leidžia išlaikyti patiekalus šiltus jų nesudegindamas. Pirkėjų favoritas – „Tefal OptiGrill+“ grilis, automatiškai pritaikantis tinkamą temperatūrą, leidžiantis pasirinkti kepimo lygį.

 Tefal OptiGrill+

Galiausiai, dovanokite nemirštančią klasiką ir prisiminimus: visi esame valgę sumuštinių – trikampėlių, čirvinių blynų ar gardžiųjų karštų vaflių. Dabar visa tai galima kepti vienu vietą tausojančiu prietaisu – sumuštinių keptuve „Tefal SW854D16“ su keičiamomis plokštelėmis. Surinkite visą kolekciją plokštelių ir kepkite keksiukus, sumuštinius, gardžiausius blynus, šildykite naminius kebabus ar pasidarykite vaflių savaitgalį!

 Tefal SW854D16