Nuo gamtos lengvai nepabėgsi

Tūkstančius metų žmogus gyveno taip, kaip diktavo gamta: atšalus orams vis mažiau dirbdavo, daugiau ilsėdavosi ir anksčiau eidavo miegoti. Tuomet nuo šalčio ir drėgmės buvo saugojamasi labai primityviais būdais, tad nebuvo patiriama didžiulių temperatūros skirtumų iš namų išėjus į lauką. Šiandien mes nebesiklausome gamtos: žiemą dirbame taip pat intensyviai kaip ir vasarą, namuose ar mašinoje kartais kaitinamės it pirtyse, o po to sušąlame lauke. Toks komforto kupinas gyvenimas tampa tikru iššūkiu mūsų organizmui, nes jis sukurtas veikti taip, kaip veikia gamta.

Mūsų kūnui didelę įtaką daro greitai besikeičiantys orai. Staiga kritęs slėgis, sumažėjusi oro temperatūra, padidėjęs vėjas įspėja apie atėjusį rudenį, kuomet ir prasideda didžiausios sveikatos problemos. Pastaruoju metu itin suaktyvėjusį įvairių ligų sezoninį paūmėjimą medikai jau vadina meteopriklausomybe. Tai nėra liga, o tiesiog natūralus procesas, kurį sukelia besikeičiantys orai ir tai, kad mes negalime keisti savo gyvenimo būdo atsižvelgdami į gamtą. Juk negalime pasakyti darbdaviui, kad rudenį dirbsiu tik pusę dienos, nes organizmui reikia daugiau poilsio!

Trikologen

Mažėjantis slėgis – pažeistų sąnarių priešas

Daugiausiai nemalonių pojūčių atėjus rudeniui jaučia vyresni žmonės, turintys problemų su sąnariais. Visgi sąnarius „laužo“ ir jauniems – taip gamta primena apie buvusias sąnarių traumas. Pažeisto sąnario kapsulė itin jautriai reaguoja į temperatūros ir drėgmės svyravimus, o didžiausias jos priešas – sumažėjęs slėgis. Tuomet didėja kapsulės veržimas, joje ima kauptis uždegiminis, o ne tepamasis skystis ir galiausiai sąnariai pradeda tinti.

Puikus mažėjančio slėgio daromos įtakos įrodymas – skridimas lėktuvu. Nesunku pastebėti, kad pakilus į orą ir sumažėjus slėgiui pradeda tinti kojos. Taisyklė paprasta - krentant slėgiui, mes plečiamės. Taigi atėjus rudeniui mūsų sąnariai irgi plečiasi. Dėl šios priežasties sąnarinių kaulų galai pradeda trintis vieną į kitą sukeldami mums diskomfortą ir suteikdami tą nelemtą galimybę nuspėti orus.


Kaip rūpintis sąnariais, kuriais naudojamės kasdien?

Jau žinome, kas vyksta sąnariuose besikeičiant orams, todėl dabar galime aptarti būdus, kaip jiems padėti. Kartais tereikia į mitybą įtraukti sąnariams būtinų medžiagų, kurios stiprina sąnarius. Pradėjus vartoti sąnarių būklei gerinti skirtą kompleksą „TriCollagen Joints“, galima užtikrinti normalią sąnarių būklę. Siekiant efektyvaus visų svarbiausių medžiagų sąnarių būklei gerinti pasisavinimo, „TriCollagen Joints“ „nepakuotas“ į tabletes, o parduodamas skysta forma buteliukuose.

Trikolageno peptidais praturtinto preparato „TriCollagen Joints“ naudą kur kas paprasčiau suprasti lyginant sąnarių būklę su dalykais iš kasdienio gyvenimo. Ką darote, kai girgžda durys? Neapsikentę garso sutepate vyrius? O kaip rūpinatės savo sąnariais, kuriais naudojatės kasdien? Ar „sutepate“ juos laiku? Vyresniems - „sutepti“ sąnariai juda kur kas lengviau, be diskomforto atsirandančio senstant. Jauniems – tai prevencinė priemonė užtikrinti sklandų sąnarių darbą.

Gyvename XXI amžiuje, kuomet negalime būti „išvien su gamta“, o turime klausyti taisyklių, kurias kuria civilizacija. Laimei, galime išnaudoti šio amžiaus didžiausią naudą – medicinos pasiekimus. Naujos kartos kolageno peptidais praturtintas preparatas „TriCollagen Joints“ gali padėti mūsų sąnariams prisitaikyti prie spartaus gyvenimo ritmo net tuomet, kai gamta mus kviečia ilsėtis. Daugiau informacijos apie trikolageno linijos produktus bei organizuojamus renginius sąnarių būklei gerinti rasite www.trikolagenas.lt arba „FenoQ TriCollagen“ Facebook paskyroje!