Iš socialinio darbo – į draudimą

Prieš pradėdama karjeros kelią „Allianz Lietuva“, G. Petrylienė 5 metus darbavosi socialinėje srityje, tačiau ribotos galimybės kilti karjeros laiptais moterį privertė ieškoti naujos karjeros stotelės.

„Baigiau socialinės pedagogikos bakalaurą ir savo ateitį tuo metu siejau būtent su šia sritimi. Dirbau daug ir sunkiai, todėl labai tikėjausi aukštesnės pozicijos, geresnio darbo užmokesčio, tobulėjimo profesinėje srityje. Tačiau metai bėgo, o galimybių kilti karjeros laiptais vis neatsirasdavo. Išdirbusi 5 metus, suvokiau, jog mano lūkesčiai prasilenkia su realybe, todėl vienintelė išeitis – ieškoti kito darbo“, – pasakoja G. Petrylienė.

Į draudimo sritį, kaip teigia moteris, netiesiogiai ją pastūmėjo tuometinė jos antros pensijų pakopos konsultantė, kurią G. Petrylienė iki šiol vadina vienu didžiausių savo autoritetų.

„Konsultantės žinios apie finansų valdymą, kompetencijos, patarimai ir įžvalgos man paliko labai didelį įspūdį. Kadangi tuo metu gyvenau nedideliame mieste Kupiškyje, kuriame žmonės vieni kitus gerai pažįsta, mano finansų konsultantė, kuri vėliau tapo ir mano vadove, man buvo lyg idealas – kartais patyliukais pagalvodavau, kad norėčiau būti tokia pat sėkminga kaip ir ji. Tad vieną kartą jos tiesiog pasiteiravau, gal ieško naujų žmonių į komandą“, – prisimena pašnekovė.

Sulaukusi atsakymo, kad „Allianz Lietuva“ draudimas iš tiesų ieško žmogaus į finansų konsultanto poziciją, G. Petrylienė ilgai nedvejodama nusprendė išbandyti savo jėgas visiškai naujoje srityje. Visgi, moteris pripažįsta, kad žinių apie draudimą, investicijas, finansinius įrankius tuo metu ji daug neturėjo.

Allianz Lietuva grupės vadovė Gintarė Petrylienė

„Kadangi tai yra sritis, kurioje konsultanto kompetencijos ir kliento pasitikėjimas yra svarbiausi dalykai, pirmiausia turėjau pereiti kelis mėnesius trukusią atranką ir mokymus. Labai norėjau būti įvertina, išbandyti save naujame amplua, todėl didelių baimių, kad man nepavyks ar nesugebėsiu, neturėjau. Tikėjau, kad jei būsiu darbšti, atkakli, reaguosiu į pastabas ir mokysiuosi, man tikrai pavyks“, – pasakoja moteris.

Dideliu noru ir užsispyrimu pašnekovė užsitarnavo savo tuometinių vadovų pasitikėjimą – tapo „Allianz Lietuva“ finansų konsultante. Netrukus jau teikė paslaugas kaip vyr. finansų konsultantė, vėliau tapo grupės vadovo asistente, o vos po kiek daugiau nei dvejų metų pakilo į grupės vadovės poziciją.

G. Petrylienės pasiteiravus, kaip jai pavyko per gana trumpą laiką pakilti iki vadovaujamų pareigų, moteris pabrėžia atsakomybės ir disciplinos svarbą.

„Kad ir ką bedaryčiau, kad ir kur bedirčiau, visada siekiu maksimumo. Turėjau planą, tikslą ir jo siekiau. Apskritai šioje veikloje labai svarbu disciplina ir atsakomybė prieš savo klientus, kolegas, komandos narius. Jei vadovausiesi šiomis vertybėmis ir įdėsi daug darbo, įvertinimas neabejotinai ateis“, – neabejoja specialistė.

Požiūris į klientą

G. Petrylienė ne tik rūpinasi savo ilgamečiais klientais, bet ir yra atsakinga už naujų finansų konsultantų paiešką, atranką, jų apmokymus ir mentorystę. Moteris pasakoja, kad jaunus specialistus ji visada moko atvirumo ir sąžiningumo.

„Kasdien skiriu itin daug dėmesio naujų profesionalų, finansų konsultantų ugdymui, jų įvedimui į ritmą. Rinkdamasi naujus komandos narius, labiausiai vertinu atvirą ir sąžiningą bendravimą, nes tik tada galima pasiekti užsibrėžtų tikslų ir efektyviai spręsti kylančius klausimus, neaiškumus. Šia taisykle vadovaujasi tiek gyvenime, tiek darbe“, – teigia pašnekovė.

Atvirumas ir sąžiningumas, pasak jos, yra ne ką mažiau svarbios vertybės ir platinant „Allianz Lietuva“ paslaugas klientams.

„Tiek būdama finansų konsultante, tiek ir dabar, apmokydama naujokus, visada akcentuoju, kad svarbiausia yra sąžiningas bendravimas su klientu, t. y. aiškiai pristatyta mūsų veikla, siūlomos paslaugos, jų naudos ir rizikos. Kai žmogus žino, ko gali tikėtis, kokią pagalbą gali gauti ir kokios galimybės jam atsiveria, priimti sprendimą yra kur kas lengviau“, – teigia pašnekovė.

Allianz Lietuva grupės vadovė Gintarė Petrylienė su vaikais

G. Petrylienės profesinė veikla ir santykiai su klientais puikiai iliustruoja „Allianz Lietuva“ bendrovėje puoselėjamas vertybes ir požiūrį į žmogų – sudarius gyvybės draudimo sutartį, su klientu yra nuolat palaikomas ryšys, konsultuojama tiek, kiek jis pageidauja.

„Manau, kad vienas mūsų išskirtinumų yra tas, jog su klientu būname visą jo draudimo laikotarpį. Sutarties sudarymu mūsų santykiai ne baigiasi, o atvirkščiai – tik prasideda. Jei klientui kažkas neaišku, kyla sunkumų, dvejonių, „Allianz Lietuva“ konsultantai visada yra pasiruošę padėti, patarti. Pavyzdžiui, jei klientas man paskambina ne darbo metu, savaitgalį ar per atostogas, visuomet padedu. Kelios minutės pokalbio gali išspręsti net ir labai dideles problemas. Tad šiltas ir žmogiškas ryšys su klientu man yra išties svarbu“, – teigia specialistė.

Rezultatai motyvuoja

Beveik du dešimtmečius „Allianz Lietuva“ draudimo paslaugas platinančios G. Petrylienės paklausus, kas ją labiausiai motyvuoja, moteris nedvejodama sako: pagrindinis jos stimulas – noras padėti kitiems.

„Mane labiausiai motyvuoja bendravimas su žmonėmis ir patenkinti klientai. Žinojimas, kad

pateisinau jų lūkesčius, kad mano padedami jie sukaupė pakankamą finansinę pagalvę, kad į teigiamą pusę pasikeitė jų gyvenimas, man yra didžiausias įvertinimas.

Lygiai tas pats ir su jaunųjų talentų ugdymu. Mokyti profesinių įgūdžių, finansinio raštingumo, dalintis savo patirtimi ir gauti grįžtamąjį ryšį man yra labai malonu“, – teigia specialistė.

Allianz Lietuva grupės vadovė Gintarė Petrylienė__

Pašnekovės pasiteiravus, ar ji kažką keistų savo karjeroje, o galbūt ankstesnei savo versijai duotų vieną, kitą patarimą, G. Petrylienė sako, kad jos priimtas sprendimas pereiti į draudimo sritį buvo teisingas, tik šiek tiek pavėluotas.

„Jeigu atvirai, tai nelabai ką ir keisčiau – viskas mano gyvenime įvyko laiku ir vietoje, galbūt tik iš darbo socialinėje srityje reikėjo išeiti anksčiau. Tačiau jei šiandien būčiau visiškai nauja darbuotoja, greičiausiai sau patarčiau būti drąsesnei, nebijoti iššūkių, nebijoti suklysti, nes tik tokiu būdu mes mokomės ir tampame geresniais specialistais, savo srities profesionalais, galiausiai – geresniais žmonėmis“, – teigia moteris.

Allianz Lietuva grupės vadovė Gintarė Petrylienė

Tad ir savo kolegoms, jauniems specialistams, dar tik siekiantiems ar svarstantiems apie karjerą draudimo srityje, G. Petrylienė linki drąsos ir pataria visada tikėti savo jėgomis.

„Baimės užkerta kelią tobulėti ir pažinti save, tad, manau, kad svarbiausia yra nebijoti ieškoti savęs, nebijoti iššūkių. Tik atsikratęs baimių ir pabandęs sužinosi, kokioje srityje tu gali būti geriausia savo versija“, – sako draudimo ekspertė.

Laisvalaikiu – mikrofonas rankose

Kartais daug atsakomybių turintiems žmonėms, ypač vadovams, nelieka laiko asmeniniam gyvenimui, tampa sunku suderinti darbą su šeima. Tačiau G. Petrylienė skuba paneigti: turint planą ir jo nuosekliai laikantis, laiko sau ir artimiesiems niekada nepritrūks.

„Profesinį gyvenimą ir laisvalaikį suderinti tikrai įmanoma, jei dirbti disciplinuotai, produktyviai ir nešvaistai laiko veltui. O jeigu ir ne darbo metu klientui prireikia konsultacijos ar kolegai patarimo, kaip ir minėjau, niekada neatsisakau padėti“, – teigia pašnekovė.

Vienas Allianz Lietuva grupės vadovė G. Petrylienės hobių - dainavimas ir renginių vedimas

Viena didžiausių G. Petrylienės aistrų – kelionės po Lietuvos gamtą. Jų metu, kaip teigia finansų ekspertė, ji ne tik išvalo mintis, bet ir pasikrauna pozityvios energijos.

„Mūsų šeima labai mėgsta išvykas į gamtą. Keliaujame po įvairius Lietuvos kampelius, mėgstame atrasti mažai kam girdėtas ir matytas vietas. Gamta ir kelionės man ne tik padeda išlaisvinti mintis, pailsėti, bet ir suteikia naujų jėgų, kūrybiškumo, kuriuos išnaudoju konsultuodama klientus ar padėdama komandos nariams“, – pasakoja moteris.

Dar vienas G. Petrylienės hobis – dainavimas ir renginių vedimas. Jį specialistė sieja su drąsa ir pasitikėjimu, kurių įgijo bendraudama su „Allianz Lietuva“ klientais bei kolegomis.

„Nors negalvoju, kad pramoginė veikla gali tapti mano pagrindine profesija, vis tiek ji man labai artima ir miela širdžiai. Dainuoti ir vesti renginius man yra dar viena galimybė išreikšti save ir tuo pačiu suteikti žmonėms gerų emocijų“, – sako ji.

„Allianz Lietuva“ priklauso vienai didžiausių turto valdymo ir draudimo rinkos lyderių pasaulyje „Allianz“ grupei, veikiančiai daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8 mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją