Jau vienuolika metų šioje bendrovėje finansines paslaugas platinanti Vilma Nevedomskienė penktus metus vadovauja ir finansų konsultantų grupei. Ji pasakoja, kad vis dažniau finansų konsultanto profesiją renkasi tie jauni žmonės, kurie nori dirbti jiems produktyviausiomis darbo valandomis, realizuoti norą padėti žmonėms bei siekti nuolatinio profesinio tobulėjimo, tie, kuriems rutina – svetimas dalykas.

„Tai darbas, kuriame turi derėti dvi savybės – disciplinuotumas ir laisvė“, – apie finansų konsultanto profesiją pasakoja pašnekovė.

Mokymasis visą gyvenimą


V. Nevedomskienė sako, kad finansų konsultanto veiklą renkasi įvairių profesijų žmonės.

„Svarbiausia, kad jie būtų atviri naujovėms, norėtų ir nebijotų keistis. Nes finansų konsultanto darbas labai specifinis. Reikiamų dalykų išmokome ir ekonomikos ar finansų nestudijavusius. Jei žmogus yra smalsu, nori keistis, tobulėti – čia daug naujovių ir iššūkių – tokiems žmonės karjera čia klostosi sėkmingai“, – pastebi grupės vadovė.

Ji pasakoja, kad finansų konsultantams tenka nuolatos mokytis, nes keičiasi įstatymai, įvairūs reguliavimai:

„Mes turime išmanyti ne tik savo veiklos specifiką, bet ir SODROS, VMI darbą, įstatymus. Todėl mūsų bendrovėje sudarytos visos galimybės mokytis ir tobulėti.“

Nors šios veiklos neriboja griežtai apibrėžtos darbo valandos, tačiau laiko planavimo įgūdžiai ir disciplina čia būtini. V. Nevedomskienė sako, kad prie „Allianz Lietuva“ komandos prisijungusiems naujokams tenka pagelbėti mokytis laiko ir darbų planavimo, susidėlioti mintis bei planus.

„Šie įgūdžiai yra labai svarbūs norint džiaugtis apčiuopiamais darbo rezultatais, bet neperdegti ir neaukoti savaitgalių“, – tikina pašnekovė.

Ji neslepia, jog ir pati nuolatos mokosi: „Dalyvauju man aktualiuose vebinaruose, seminaruose. Man svarbu išmanyti ne tik savo teikiamas paslaugas, bet ir daug plačiau, tai, kas susiję su investavimu, rinkomis ir panašiai.“

V. Nevedomskienė sako, kad tokios žinios praverčia ir bendraujant su klientais, tarp kurių vis daugėja finansiškai raštingų žmonių:

„Klientai klausia ne tik apie draudimo paslaugas, bet ir apie kitas finansines paslaugas. Todėl tobulėjimas ir naujos žinios šioje srityje yra būtini!“

 Allianz Lietuva pardavimų grupės vadovė Vilma Nevedomskienė

Dirbtinis intelektas nepakeis žmogiškojo ryšio


Nors po pandemijos labai išpopuliarėjo nuotolinis darbas, nuotoliniai susitikimai, o jaunoji karta mėgsta bendrauti susirašinėjant, žinutėmis, tačiau V. Nevedomskienės yra įsitikinusi, kad gyvo bendravimo tai nepakeis.

„Pastebėjome, kad prie gyvo bendravimo labai nori grįžti ne tik konsultantai, bet ir patys klientai. Per tuos metus žmonėms labai trūko žmogiškų ryšių, socialinių kontaktų. Beje, ne tik vyresni, bet ir jauni žmonės nori susitikti“, – pastebi pašnekovė.

Ji įsitikinusi, kad technologijos neatstos nei žmogiško bendravimo, nei žmogiško ryšio:

„Tik konsultantai gali įsigilinti ir įsijausti į konkretaus žmogaus situaciją, nes jie yra empatiški. Labai dažnai nutinka taip, kad finansų konsultantai tampa klientų, jų šeimų draugais – taip tas ilgametis bendravimas išsirutulioja.“

Ir nors vis daugiau paslaugų galima užsisakyti ar įsigyti internetu, tačiau tokie pasirinkimai ne visada būna naudingi klientui.

Pasak jos, labai svarbu, kad skirtingos finansinės paslaugos derėtų tarpusavyje, o sutarčių sąlygos būtų keičiamos, atnaujinamos, pritaikytos naujoms gyvenimo situacijoms.

„Kaip žinia, bėgant metams, keičiasi ir klientų finansiniai tikslai. Todėl internetu galima įsigyti draudimo sutartį, bet jos keitimas, finansinis planavimas – tai kas iš tiesų yra naudinga žmogui – jau finansų konsultanto kompetencija bei atsakomybė“, – teigia „Allianz Lietuva“ grupės vadovė.

Ji sako, kad tik finansų konsultantai „sudeda visus taškus virš i“, parodo, kas žmogui naudinga, paaiškina, atsako į klausimus – ko internete tikrai nėra.

„Internetas neįvertins kiekvieno žmogaus asmeninės situacijos, konsultantas tai gali padaryti bendraudamas, įsijausdamas į to žmogaus situaciją“, – pastebi V. Nevedomskienė.

Taupyti ir investuoti gali kiekvienas


V. Nevedomskienė sklaido vis dar populiarų įsitikinimą, kad taupymas ir investavimas yra ne kiekvienam įmanomi dalykai, o asmeninis finansų konsultantas tik turtingųjų privilegija.

„Tam ir reikia konsultanto, kad jis padėtų išsiaiškinti žmogui jo poreikius, galimybes ir tuomet labai tikslingai jam parinktų reikiamą paslaugą. Nors dauguma mano, jog negali atsidėti taupymui, tačiau tokios nuostatos dažniausiai kyla iš finansinio raštingumo stokos, o ne realių situacijų“, – pastebi pašnekovė.

Ji sutinka, jog iš tiesų yra žmonių, kurie vos suduria galą su galu, tačiau daugelis nė nesusimąsto, kad atsidedant bent 10 procentų nuo savo pajamų, žymaus deficito šeimos biudžete nepajus, bet bus kaupiama ateičiai.

„Paskolos vargina žmones, bet jas imdami jie vis tiek turi draustis. Tam mes ir esame, kad parodytume žmogui konkretaus draudimo naudą. Visi žmonės gali pajusti gyvybės draudimo teikiamą vertę sunkiu metu, ištikus nelaimei, prireikus finansinės paramos“, – tikina V. Nevedomskienė.

V. Nevedomskienė sako, jog nereikia pamiršti ir to, kad niekada negali žinoti, kas tavęs laukia už kampo, kas laukia rytoj. Juk ir nelaimingi atsitikimai, ir kritinės ligos ištinka visus netikėtai.

„Todėl geriausia draudimo sutartis yra ta, kuris pasirašyta vakar. Tuomet žinai, kad esi saugus pats ir saugi tavo šeima“, – pataria „Allianz Lietuva“ grupės vadovė.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)