„Tolerancija, pagarba, sąžiningumas – tai pagrindinės vertybės, kurios svarbios mano gyvenime. O gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovėje „Allianz Lietuva“ viskas taip ir sudėliota, kad būtent jomis ir vadovaujamasi“, – sako vyriausioji finansų konsultantė Gertrūda Asadauskienė.

Patogumą iškeitė į prasmę

Pasak G. Asadauskienės, būtent vertybinis požiūris ir sutuoktinio palaikymas atvedė ją į gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovę „Allianz Lietuva“. „Prieš tai kelerius metus dirbau tarptautinėje įmonėje apskaitininke. Darbas nebuvo įdomus, ir gyvenimas taip susiklostė, jog nutariau išeiti iš tos komforto zonos, nes visą laiką jaučiau, kad mano kelias turi būti susietas su pagalba žmonėms“, – prisimena pašnekovė.

G. Asadauskienė prisipažįsta, kad šiek tiek nerimavo, prieš pasinerdama į naują sritį. Tačiau „Allianz Lietuva“ grupės vadovė, anot pašnekovės, veikiausiai įžvelgė joje drąsią asmenybę ir tikėjo jos jėgomis, potencialu.

„Po įmonės organizuotų mokymų apie gyvybės draudimą ir pensijų kaupimą supratau šių paslaugų naudą ir prasmę“, – apie profesinį posūkį pasakoja jau penkerius metus sėkmingai „Allianz Lietuva“ paslaugas platinanti ir vyriausioji finansų konsultantė.

Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Gertrūda Asadauskienė su šeima

„Man labai svarbu, kad tiek gyvenime žmogus mane suprastų, tiek kiekvienas klientas aiškiai suvoktų, ką įsigyja, kokią paslaugą gauna. Todėl nedirbu pagal vieną kurpalį, man svarbu, kad būtų suprasti ir patenkinti būtent to žmogaus poreikiai, kad jis gautų būtent tas paslaugas, kurių jam reikia, kurios jam svarbios“, – apie sako veiklos principus pasakoja G. Asadauskienė.

Anot pašnekovės, šioje profesijoje labai svarbi yra kantrybė. „Jos čia tikrai prireikia, nes sutinku įvairių asmenybių. Skirtingi žmonės yra veiklos variklis bei įkvėpimo šaltinis. Myliu žmones, man patinka su jais bendrauti. Vadovaujuosi mintimi, kad reikia nedaryti kitam to, ko nenorėtum, kad padarytų tau. Visuomet pagalvoju apie tai prieš ką nors pasakydama ar padarydama“, – savo svarbiausią veiklos principą įvardija G. Asadauskienė.

„Norėčiau būti greitesnė už nelaimę“

„Allianz Lietuva“ vyriausioji finansų konsultantė prisimena, kad per penkerius metus teko pamatyti įvairių situacijų, kai klientams ar jų artimiesiems pasitarnaudavo sukaupta finansinė pagalvė.

„Kažkada, kai mirė vienas pensijai kaupęs klientas, ieškojau jo artimųjų, giminaičių, kol po ilgokų paieškų atradau jo dukrą. Mes susitikome, ji atsiėmė paveldėtus, tėčio sukauptus pinigus. Mačiau, kaip ji graudinosi ir dėkojo“, – darbinę situaciją prisimena G. Asadauskienė.

Tačiau pašnekovė prisipažįsta, jog labiausiai įsiminė ir sukrėtė tie atvejai, kai žmonės taip ir nepasirūpino apsauga nuo nelaimių, kurios juos ištiko.

Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Gertrūda Asadauskienė

„Prieš keletą metų mano artimoje aplinkoje per metus laiko įvyko ne vienas skaudus įvykis. Žmonės susirgo onkologinėmis ligomis, pažįstamas žuvo avarijoje ir vaikas neteko vieno iš tėvų. Širdies gilumoje kaltinau save. Nes tuos žmones pažinojau, kalbinau susitikti, pasikalbėti apie gyvybės draudimo sutartis, papildomas apsaugas nuo kritinių ligų. Man jie vis sakydavo: „Ai, gal vėliau, gal kitais metais“, vis atidėliojo. Po tų nelaimių ilgai griaužiausi, kad pavėlavau, kad žmonės vis nukeldavo laiką pasirašyti sutartį“, – pasakoja G. Asadauskienė.

Būsimiems klientams G. Asadauskienė sako, jog ji nori būti pirmesnė nei galima nelaimė, nes nė vienas nežinome, kas ir kada gali gyvenime įvykti. Tad kur kas geriau pasiruošti viskam, susidėti reikiamus finansinius saugiklius ir tuomet jau drąsiai gyventi ir tuo gyvenimu džiaugtis.

„Dažnai matome, kaip žmonės socialiniuose tinkluose prašo nepažįstamųjų pagalbos, o socialinėje erdvėje tai daryti nėra malonus dalykas. Stengiuosi paaukoti, suprantu, kad žmonėms yra ypač sunku. Bet taip pat pagalvoju, kad galėjo turėti finansinę pagalvę ir išvengti tokių viešų visuomenės pagalbos prašymų“, – sako ji.

„Allianz Lietuva“ vyriausioji finansų konsultantė sako pastebėjusi, kad neretai žmonės nesudaro gyvybės draudimo sutarčių ar jų pasirašymą atidėlioja, nes tiesiog yra įsitikinę, kad nieko bloga nenutiks, ligos ar nelaimės juos aplenks.

Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Gertrūda Asadauskienė

„Neretas rimčiau susimąsto tada, kai kažkas negera nutinka artimoje aplinkoje. O kai kurie žmonės tiesiog subręsta laikui bėgant. Pamenu, vieną draugą vis kalbinau, o jis nesiryžo sudaryti gyvybės draudimo sutarties argumentuodamas, kad jei apsidrausiu, tai būtinai kas nors ir atsitiks. Praėjo keleri metai, ir jis sako: „Užaugau, pribrendau – susitinkame.“ Jau keleri metai jis yra patenkintas mano klientas“, – džiaugiasi G. Asadauskienė.

Darbai netrukdo gyvenimui, o gyvenimas – darbams

Nors finansų konsultanto veikla pasižymi tuo, kad čia nėra apibrėžtų darbo valandų ir sėkmė priklauso nuo savidisciplinos, tačiau, G. Asadauskienės teigimu, būtent tai ir leidžia jai sėkmingai veikti.

„Auginu trejų metų sūnų. Ir motinystę, ir darbą puikiai suderinu. Net nėjau vaiko priežiūros atostogų, jų išėjo vyras. Aš tuo metu galėjau skirti laiką ir veiklai, ir vaikučio auginimui“, – pasakoja ji.

Bekelės varžybos - viena Gertrūdos Asadauskienės aistrų laisvalaikiu

Moteris džiaugiasi, kad laiko lieka ne tik šeimai, bet ir poilsiui bei pomėgiams:

„Su vyru ir sūnumi savaitgaliais išvykstame į gamtą, mėgstame pabūti prie ežero. Drauge su vyru esame „4x4 Alytus off Road Club“ klubo nariai, dalyvaujame bekelės varžybose. Ten pasikraunu adrenalino, pasipildau naujos energijos. Pernai buvo mano pirmosios, bet labai sėkmingos varžybos, nes laimėjau pirmą vietą moterų kategorijoje.“

G. Asadauskienė yra įsitikinusi, kad tokių galimybių neturėtų, jei tektų dirbti samdomą darbą su apibrėžtomis darbo valandomis: „Nemėgstu monotonijos, o čia jos nėra – kiekviena diena man kaip naujas iššūkis. Patinka bendrauti su žmonėmis, klausytis jų gyvenimo istorijų.

Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Gertrūda Asadauskienė

Motyvuoja ir geras atlygis, ir bendrovės politika, kuri skatina siekti aukštumų bei lyderystės. Būti tarp lyderių, tarp geriausių „Allianz Lietuva“ konsultantų yra didžiulis pasitenkinimas ir garbė.“

G. Asadauskienė sako, kad dinamiška veikla neleidžia užmigti ant laurų: „Skaitau profesinę literatūrą, gilinu žinias. Norint tapti geriausia savo versija ne tik gyvenime, bet ir darbe, reikia nuolatos mokytis.“

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją