Kodėl svarbu nusistatyti gyvenimo prioritetus

Gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ vyriausioji finansų konsultantė Lilija Kovalenko pasakoja, jog susitikusi su klientu, norinčiu sudaryti gyvybės draudimo sutartį, neretai pasiūlo pasikalbėti apie gyvenimo prioritetus.

„Galbūt tai skamba banaliai, tačiau tam tikrus prioritetus galima susieti, kategorizuoti ir jie visi susiveda į vieną ar kitą tikslą. Kuomet išgirstu, jog klientui svarbiausia sveikata, šeima ir uždarbis arba santaupos – akivaizdu, jog pagrindinis žmogaus tikslas yra finansinis stabilumas, šeimos finansinio saugumo užtikrinimas“, – sako L. Kovalenko.

Pasak vyriausiosios finansų konsultantės, sunkiai susirgus, netikėtai patyrus traumą ar prireikus ilgo nedarbingumo gydantis, finansinis stabilumas arba laiku sudėti finansiniai saugikliai leidžia tiek pasirūpinti šeima, tiek sveikata ar jos atstatymu, tiek nenurėžia dalies santaupų svajonėms, atostogoms ar ateičiai.

„Tik išsigryninę prioritetus ir tikslus, galime ieškoti kliento poreikius labiausiai atitinkančios paslaugos – galbūt jam užtenka gyvybės draudimo sutarties, o kartais – papildomų apsaugų patyrus traumą, sunkiai susirgus“, - vardija L. Kovalenko.

Norėjo užsitikrinti finansinį stabilumą

Nuoširdus pokalbis su profesionaliu finansų konsultantu ir gyvenimo prioritetų bei tikslų išsigryninimas gali pagelbėti sunkiose gyvenimo situacijose. L. Kovalenko sako, jog geriausias to pavyzdys – klientų istorijos.

 Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Lilija Kovalenko

„Turime ilgametį klientą, kuris prieš daugiau nei dešimt metų, sudarydamas gyvybės draudimo sutartį, pasakė – man svarbiausia, kad ištikus nelaimei ar sunkiai ligai, mano šeima nepatirtų finansinių sunkumų, kad jiems nereikėtų baimintis dėl nesumokėtų mokesčių, parduoti automobilio ar atsisakyti ko nors kito, siekiant išlaikyti sergantį tėvą. Jo prioritetas buvo finansinis šeimos stabilumas“, – prisimena vyriausioji finansų konsultantė ir priduria, jog klientas išsyk pasirūpino ir papildomomis apsaugomis dėl traumų ar sunkių ligų.

Finansų konsultantės patarimas pagelbėjo ne kartą

Pasak L. Kovalenko, minėtas klientas per visą sutarties laikotarpį gyvybės draudimo ir papildomų apsaugų nauda įsitikino ne kartą.

„Prieš keletą metų jis pateko į avariją, nukentėjo. Tuo metu „Allianz Lietuva“ klientui dėl patirtų traumų, kaulų lūžių išmokėjo daugiau nei 5 tūkst. eurų, o visai neseniai jis, tik perkopęs penkiasdešimtmetį, darbe pajuto skausmą krūtinėje, kuris plito į kairę ranką. Jam buvo diagnozuotas ūminis miokardo infarktas, paskirtas gydymas, intensyvi reabilitacija. O svarbiausia – medikai rekomendavo vengti bet kokių stresą, nerimą keliančių dirgiklių, pailsėti nuo darbo“, – sako L. Kovalenko.

„Allianz Lietuva“ dėl patirto miokardo infarkto ir gydymo ligoninėje klientui išmokėjo daugiau nei 14 tūkst. eurų siekiančią išmoką.

Klientas, pasakoja L. Kovalenko, nutarė šią sumą paskirti ilgai reabilitacijai, sveikesnio gyvenimo būdo įpročių formavimui. Be to, jo teigimu, tokia solidi išmoka leidžia bent kelis mėnesius skirti visą dėmesį sveikatai ir neskubėti grįžti į darbus.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekių ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją