Draudimo išmokos užtenka ir gydymui, ir vaistams

Ilgametė „Allianz Lietuva“ patarėja, finansų konsultantė Elena Malinauskienė mano, jog lietuviams dar yra kur pasitempti gilinant finansinio raštingumo žinias bei vertėtų jaukintis vakarietišką supratimą apie draudimą ir jo naudas.

„Turėjau atvejį, kuomet tėvai sudarė gyvybės draudimo sutartį „Studentas“ savo vaikui dar mažam esant. Tuomet jie tikino, jog pagrindinis aspektas, dėl ko rinkosi „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimą „Studentas“ – kapitalo kaupimas vaiko ateičiai. Jau tuomet siūliau apsvarstyti ir papildomus draudimo objektus, tiek apsaugą nuo traumų, tiek kritinių ligų draudimą. Kaip ir nemaža dalis jaunų tėvų, šie manė, kad vaikas nesirgs, o juo labiau tomis baisiomis, sunkiomis ligomis. Tiesa, vėliau tėvai prijungė minėtas apsaugas, mat tai nebuvo didelės išlaidos, o ramybės šeimos gyvenimui tikrai įneša“, – pasakoja E. Malinauskienė

Po kurio laiko, vaikui pradėjus jausti bendrą silpnumą, nuovargį, troškulį, atlikus reikiamus tyrimus buvo diagnozuotas pirmojo tipo diabetas.

„Šiuo atveju galiu drąsiai sakyti, kad šiam vaikui ir jo šeimai saugumo pagalvę pakišau aš, pasakodama kritinių ligų draudimo apsaugos naudas, kuriomis patikėjo ir tėvai. Po ligos diagnozės šeimą pasiekė solidi „Allianz Lietuva“ išmoka, kuri buvo nemenka atspirtis gydymuisi, reikalingų vaistų įsigijimui. O ką jau kalbėti, kiek išvengta streso ir papildomų rūpesčių“, – mintimis dalijasi E. Malinauskienė.

Vaikai serga ne tik sloga

Gimus vaikams tėvai neretai susimąsto, kaip įdarbinti vaiko pinigus, ką daryti, kad pavyktų sukaupti reikiamą kapitalą vaiko savarankiško gyvenimo pradžiai. Tačiau, pasak E. Malinauskienės, papildomas naudas, kaip draudimas nuo traumų ar kritinių ligų svarsto dar nedaugelis.

„Man vis dar tenka šviesti tėvus, jog „Allianz Lietuva“ siūlomas gyvybės draudimas „Studentas“ turi kur kas daugiau privalumų nei tik kapitalo kaupimas vaiko ateičiai, mokslams universitete ar savarankiško gyvenimo pradžiai. Ligos, deja, amžiaus nesirenka, serga ir mažieji, ir kartais serga sunkiai, pavyzdžiui, I tipo cukriniu diabetu ar inkstų nepakankamumu. O tėvai, slaugydami juos turi aukoti ir savo uždarbį, tad draudimo išmokos reikšmingai pagelbėja“, – tikina Elena ir priduria, jog geriausiai tėvų sprendimus paveikia artimųjų ar draugų patirtys. Jeigu artimame rate žmonės išgirsta apie sunkiai sergančius vaikus ir gautas draudimo išmokas, tuomet jau ir patys domisi gyvybės draudimo ir kritinių ligų apsaugos naudomis.

Pasak E. Malinauskienės, nors gimus vaikui daugelis tėvų dažniau galvoja, kaip įdarbinti vaiko pinigus, ką daryti, kad pavyktų sukaupti reikiamą kapitalą vaiko savarankiško gyvenimo pradžiai, pastaruoju metu vis daugiau tėvų domisi ir kritinių ligų draudimo apsauga vaikams.

„Ligos jaunėja, natūralu, jog auga ir šios paslaugos aktualumas, o ir tėvai sąmoningėja, siekia vaikams sudėti visus svarbiausius gyvenimo saugiklius“, – džiaugiasi E. Malinauskienė.

Lietuvos banko duomenimis „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).