Finansiniai saugikliai – ne prabanga, o būtinybė

Kai kalbame apie ateitį, dažniausiai kalbame apie tai, kaip, kur gyvensime, kur dirbsime, koks bus mūsų laisvalaikis. Pasak gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ vyriausiosios finansų konsultantės Ingos Gliebienės, aptardami ateitį kartu turėtume galvoti ir apie finansus.

„Kalbėdamasi su klientais apie jų finansinę ateitį, skatinu atsakyti sau į kelis klausimus: iš ko gyvens ateityje – algos, santaupų; iš kokių pajamų pirks svajonių būstą; ar pakaks pinigų gydymuisi, jei užklups liga ar trauma; ar nebris į skolas netekę šeimos maitintojo. Kai kuriuos atsakymus jie turi, yra užtikrinti. Tačiau klausimai apie išlaidas, tenkančias sveikatai ar artimojo netektį, priverčia susimąstyti“, – sako I. Gliebienė.

Pasak jos, klientai dažniausiai nori taupyti maloniems dalykams: naujam pirkiniui, atostogoms, galbūt remontui ar panašiai.

„Paklauskite, ar kas nors jūsų pažįstamųjų rate taupo tam atvejui, jei sunkiai susirgtų? Aš tokio žmogaus dar nesutikau, tačiau taip pat dar nesutikau žmogaus, kuris nenorėtų turėti finansinės paramos nelaimės atveju. O juk būtent gyvybės draudimas, papildomos apsaugos nuo kritinių ligų, traumų ar net stacionarinio gydymo draudimas gali stipriai palengvinti gyvenimą, kai visas jėgas tenka atiduoti sveikatos taisymui, gijimui po traumos ar panašiai. Toks finansinis saugiklis, kaip gyvybės draudimas, jau senokai tapo ne prabanga, o būtinybe“, – įsitikinusi vyriausioji finansų konsultantė.

 Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Inga Gliebienė

Kuo jaunesnė karta – tuo ligotesnė

Pasak moters, ilgametė patirtis konsultuojant klientus gyvybės draudimo, kaupimo pensijai ir finansų valdymo klausimais leido suprasti, jog ligos išties jaunėja.

„Deja, kalbantis su jaunimu vis dar tenka išgirsti – „aš jaunas, sveikas, sportuoju, sveikai maitinuosi, viskas bus gerai“. Ne visi nori galvoti apie sveikatos problemas ir dėl jų neretai atsirandančias finansines problemas. Tačiau norite to ar ne – sveikata ir finansinė gerovė yra neatsiejami dalykai.

Senoji karta buvo sveikesnė, o dabar ateina trisdešimtmetis, ir jo ligos istorija jau pilna įvairiausių problemų. Serga ne tik brandaus ar pensinio amžiaus žmonės, serga ir labai jauni. Dėl to ir sakau, jog baigėte universitetą, susiradote darbą ir tada jau pamėginkite numatyti keletą finansinių žingsnių į priekį. Užsitikrinti finansinį saugumą ne tik sau, bet ir savo šeimai“, – pataria I. Gliebienė.

Klientų istorijos moko planuoti ateitį

I. Gliebienė ne tik artimiesiems, bičiuliams, bet ir klientams visuomet akcentuoja, jog geriausias laikas susidėti tinkamus finansinius saugiklius yra vakar, nes rytoj gali būti vėlu. Tą patvirtina ir „Allianz Lietuva“ klientų patirtys.

„Štai viena klientė, vos perkopusi keturiasdešimtmetį, išgirdo leukemijos diagnozę. Jai paskirtas ilgas ir alinantis gydymas, tiek ji, tiek šeima patyrė šoką. Tačiau ji finansiniu saugikliu – gyvybės draudimu ir papildoma apsauga nuo kritinių ligų – buvo pasirūpinusi iš anksto, ir susirgus leukemija jai buvo išmokėta beveik 22 tūkst. eurų siekianti išmoka“, – pasakoja konsultantė ir priduria, jog nėra dienos, kai nekalbėtų su klientais apie finansinių saugiklių svarbą. Kodėl? Todėl, kad susirgus sunkia liga, pavyzdžiui, vėžiu, bus apsčiai kitų dalykų, kuriais teks pasirūpinti. Pinigais, finansinėmis pagalvėmis turėtų būti pasirūpinta iš anksto.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekių ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją