Ištiko vėžys – suprato draudimo naudą


Pasak gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ vyriausiosios finansų konsultantės Rimutės Ulkienės, vieni žmonės gyvybės draudimo naudą supranta pasiklausę artimųjų patirčių, o kiti – tiesiogiai, sunkiai susirgę patys.

„Štai visai neseniai viena jauna šeima atvyko norėdama sudaryti gyvybės draudimo sutartį po to, kai susirgo giminaitis. Jis nebuvo apsidraudęs, tad finansinė našta nugulė ant visos šeimos pečių. Kitas klientas sakė pasimokęs iš svetimų klaidų, tad dar prieš gerus penkiolika metų sudarė gyvybės draudimo sutartį ir štai, neseniai jis išgirdo diagnozę – prostatos vėžys.

Atsigavęs po patirto šoko paskambino padėkoti, mat sulaukė daugiau nei 9 tūkst. eurų išmokos, kurią ketino paskirti reabilitacijai sanatorijoje. Sakė, jog šie pinigai itin pravers kovoje su liga, nes kova – dar nesibaigė, o valstybė kompensuoja ne viską“, – pasakoja R. Ulkienė.

Finansų konsultantė atvirauja, jog neretai sulaukia ne tik kliento, bet ir jo artimųjų padėkos skambučių. Šie dėkoja ir džiaugiasi, jog sunkiu metu suveikė gyvybės draudimo finansinis saugiklis, jog nereikės klimpti į skolas.

 Allianz Lietuva vyriausioji finansų konsultantė Rimutė Ulkienė

Rūpestį ir meilę išreiškia ir apsidrausdami


Viena iš priežasčių, kodėl klientai linkę sudaryti gyvybės draudimo sutartis, pasirinkti papildomas apsaugas nuo traumų ar kritinių ligų – meilė artimiesiems, rūpestis šeima. Finansų konsultantė apie gyvybės draudimą kaip geriausią dovaną šeimai kalba iš asmeninės patirties – sunkios ligos diagnozę išgyveno su savo artimuoju.

„Galbūt yra galvojančių, jog gyvybės draudimas – tai tik sau pačiam. Tik rūpestis savimi. Tačiau ne vienerius metus stebiu šeimas, kurios jau yra gavusios draudimo išmokų, ir dauguma jų tvirtina: gyvybės draudimas – tai dovana ne sau, tai dovana visai šeimai. Kodėl? Ogi todėl, kad ištikus sunkiai ligai, didžiulei traumai, prireikus didesnių finansinių resursų sveikatai, pirmiausia nukenčia bendras šeimos biudžetas. Kartais tenka paaukoti pinigus, taupytus senai svajonei – sodybos remontui ar naujo automobilio įsigijimui. O gyvybės draudimo išmokos būtent nuo to ir apsaugo“, – įsitikinusi R. Ulkienė.

Pasak R. Ulkienės, būna atvejų, kai gyvybės draudimu nebuvo pasirūpinta laiku ir ištinka toks gyvenimo iššūkis, pavyzdžiui, sunki liga, vėžys. Tuomet visa šeima pralaimi dvigubai: dėl artimojo sveikatos ir finansiškai.

„Jeigu vienas iš šeimos išlaikytojų išgirsta, tarkime, onkologinės ligos diagnozę, šia liga psichologiškai, emociškai perserga visa šeima. Žmonės pergyvena, naktimis nemiega dėl artimojo, nežino – pavyks laimėti šią kovą, ar liga pasiglemš anksčiau laiko. Tad gyvybės draudimo išmoka neretai panaudojama ne tik sergančiojo reabilitacijai ar vaistams, bet ir visos šeimos psichologinėms konsultacijoms, kartais – atostogoms, padedančioms atitrūkti ir pailsėti nuo rūpesčių“, – privalumus vardija finansų konsultantė ir priduria, jog jei išties nežinote, ką padovanoti artimiesiems, visuomet galite padovanoti finansiškai saugesnę ateitį.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekių ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją