Pagerino savo ir visos Lietuvos rekordą

Kasmetinė „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės iniciatyva rugsėjo 26-ąją startavo Elektrėnuose ir truko net dvi dienas. Čia, įmonės biuro patalpose, kartu su NKC komanda vėl buvo kviečiami žmonės dovanoti kraujo.

„Su „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės iniciatyvoje bendradarbiaujame jau daugiau nei penkiolika metų. Tiek metų nuoširdaus indėlio ir nuolatinio darbo tiek su „Allianz Lietuva“ žmonėmis, tiek su Elektrėnų miesto bendruomene davė išties puikų rezultatą.

Pernai „Allianz Lietuva“ ir NKC kraujo donorystės iniciatyvos metu buvo pasiektas privataus verslo sektoriaus inicijuotos kraujo donorystės rekordas – Elektrėnuose kraujo dovanojo net 120 žmonių. Mes manėme, jog tai neįtikėtini skaičiai. Tačiau šiais metais „Allianz Lietuva“ ir įmonės Elektrėnų biuro kolektyvas nusprendė galintys pagerinti savo pačių ir visos Lietuvos rekordą, ir jiems pavyko“, – sako Nacionalinio kraujo centro direktorius Daumantas Gutauskas.

„Allianz Lietuva“ kraujo donorystės startas Elektrėnų biure

Per dvi pirmąsias gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės kilnios iniciatyvos dienas „Allianz Lietuva“ Elektrėnų biure kraujo donorais tapo 205 geros valios žmonės, o norinčiųjų dovanoti kraujo buvo dar daugiau, net 287 asmenys. NKC vadovo D. Gutausko teigimu, šiais metais buvo pagerintas visos šalies neatlygintinos kraujo donorystės rekordas.

„Savo iniciatyvą pradėjome nuo 2007 metų visuose penkiolikoje miestų, kur įsikūrę „Allianz Lietuva“ skyriai ir biurai. Tačiau Elektrėnams nėra lygių. Panašu, jog Elektrėnų žiburiai šviečia – jie šviečia gėrio spalva. Per visą iniciatyvos laiką mums kartu pavyko padovanoti beveik 1000 litrų kraujo.

Gera žinoti, jog esame padėję ne vienam žmogui ir toliau tą darome ne tik padėdami pasirūpinti finansiškai saugiu rytojumi, pasirūpinti gyvybės draudimu sau ir savo šeimai, bet ir dovanodami kraujo. Noras būti bendruomeniškais, rūpestingais – mūsų įmonės DNR dalis, mūsų kultūros dalis. Mums svarbu pasirūpinti visuomene, kurioje gyvename – tiek didinti finansinio raštingumo žinių lygį, tiek šviesti apie neatlygintinos kraujo donorystės svarbą“, – tikina „Allianz Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Pirmuoju kraujo donoru tapo Elektrėnų meras

„Šių metų „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės iniciatyva startavo Europos kalbų dieną. Simboliška, tiesą? Juk kraujo donorystė – tai meilės ir rūpesčio vienas kitu kalba. Ją supranta visas pasaulis. Dovanoti kraujo reiškia atiduoti dalelę savęs tam, kad išgyventų kitas“, – iniciatyvos prasmę apibūdino „Allianz Lietuva“ Elektrėnų biuro ir grupės vadovė Rita Ščerbavičienė.

Pasak R. Ščerbavičienės, geri darbai tarsi snaigės – po vieną, lengvos ir greitai tirpsta. Bet suvienijus jėgas, bendraminčius, turint bendruomenės palaikymą – virsta visa sniego lavina. Kasmet sulaukiama palaikymo ir iš Elektrėnų miesto savivaldybės, o meras Gediminas Ratkevičius kasmet prisijungia prie „Allianz Lietuva“ kraujo donorystės ir šiemet jis tapo pirmuoju „Allianz Lietuva“ iniciatyvos donoru.

Pirmasis donoras - Elektrėnų meras Gediminas Ratkevičius

„Žmones ateina vedini vieno tikslo – padėti išgelbėti kuo daugiau gyvybių. O Elektrėnų žmonės vieningi, rūpinasi vieni kitais ir mums tikrai svarbu prisidėti prie kilnaus tikslo“, – kalbėjo G. Ratkevičius.

Suvienija šimtus elektrėniškių

Pasak NKC vadovo, vidutiniškai vienos išvykos metu NKC surenka apie tris dešimtis kraujo donacijų. Tuo tarpu vien Elektrėnuose esančio „Allianz Lietuva“ biuro grupės vadovė Rita Ščerbavičienė ir jos finansų konsultantų komanda kilniam tikslui kasmet suvienija šimtus gyventojų.

„Aš visuomet bijojau adatų, bet kažkur išgirdau, jog šaukštas kraujo gali padėti išsaugoti naujagimio gyvybę. Žinoma, ne šaukštas, bet mintis aiški, ir tą sekundę supratau, jog turiu perlipti savo baimę ir pati tapti kraujo donore, vis tik – pati esu mama. O supratusi, kiek gero atneša vieno kraujo donoro auka, nuolatos apie tai kalbėjau su biuro kolegėmis, visas užkrėčiau donorystės dvasia. Tad patikėkit, mes su didele meile elektrėniškiams pasakojame apie neatlygintiną kraujo donorystę, apie jos svarbą ir karmos taškus padovanojus kraujo tam, kuriam jo kritiškai reikia“, – pasakoja R. Ščerbavičienė.

„Allianz Lietuva“ kraujo donorystės startas Elektrėnų biure

„Aš šiandien atėjau palaikyti draugės, kuri kasmet prisijungia prie šios „Allianz Lietuva“ iniciatyvos, tačiau pamačiusi, jog žmonės išeina kupini džiaugsmo, tarsi jėgų naujų pasisėmę, užsiregistravau ir pati. Čia net atmosfera ypatinga, eilės žmonių ateina padėti kitiems, man tai jautru“, – sakė elektrėniškė Jolanta.

Pasak R. Ščerbavičienės, niekas taip nesuvienija Elektrėnų bendruomenės, kaip kilnus tikslas. „Čia žmonės rūpestingi, geri. Jeigu sako, jog paaukotų kraujo, bet dar nė nepietavo, mes ir tam pasiruošę, ir pamaitinam, ir į namus parvežam, jeigu kuriam emocijos per kraštus lipa. Mes drauge – daugiau nei stiprūs, o ši mūsų iniciatyva kasmet vis daugiau žmonių, gulinčių ligoninėse, padeda jaustis saugiau. Mes ištiesiame tą pagalbos ranką, mielai“, – bendruomenės užkulisiais dalijasi R. Ščerbavičienė.

„Allianz Lietuva“ kraujo donorystės iniciatyvą tęsiasi ir toliau, kituose Lietuvos miestuose. Kviečiame sekti kraujo donorystės iniciatyvos naujienas „Allianz Lietuva“ socialiniuose tinkluose ir prisijungti prie kilnaus tikslo – padėti išgelbėti kuo daugiau gyvybių.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją