Ką reiškia dovanos?

Dovana įkūnija žinutę apie meilę, rūpestį, skiriamą laiką ir dėmesį, o ypatingai nudžiugina dovanos, parinktos pagal jas gaunančiojo žmogaus charakterį, pomėgius ir poreikius. Štai čia ir slypi visas dovanų menas ir mokslas – kaip pataikyti įteikti tokią dovaną, kad parodytume savo pagarbą ir tai, kad pažįstame mums svarbų žmogų, esame jam dėmesingi.

Dovanų kortelė – populiari laisvė rinktis

„Deloitte“ vartotojų apklausa atskleidė, kad per paskutinius penkis metus net 10 procentinių punktų išaugo dovanų kortelių ir kuponų populiarumas. Pirkėjai teigia, kad jiems tai padeda išsisukti iš situacijos, kuomet tiesiog sunku sugalvoti, ką dovanoti. Pasak JAV ekonomisto Joel Waldfogel, dovanų kortelės yra tokia pati patogi dovana, kaip ir pinigai, tačiau padeda išvengti nepatogumo jausmo, kurį žmonės jaučia įteikdami grynuosius. Dovanų kortelių pavidalu taip pat galima padovanoti ir nematerialias vertybes, tokias kaip įspūdžiai, sveikata, poilsis, nuotykiai, laikas sau ir kitas „nedaiktiškos“ laimės formas.

Ką žmonės nori padovanoti artimiesiems?

„Dovanų kortelę išvykai į SPA centrą pirkėjai dažniausiai perka už 100 Eur. Tokią dovaną įteikia draugams, tėvams, dažnai porai. Įdomu tai, kad dovanų kuponą galima įsigyti ir pačią paskutinę minutę prieš šventes – jį atsispausdini ir jau turi dovaną su gražia idėja“, – teigia Druskininkuose esančio „UPA Medical SPA“ direktorius Rimantas Černauskas.

Sveikatos ir poilsio namuose „UPA Medical SPA“ galima rinktis iš daugiau nei 100 įvairių gydymo ir SPA procedūrų: vandens procedūrų, masažų, gydomųjų vonių, haloterapijos druskos kambaryje, relaksacijų ir kitų. Jų poveikis gali pagerinti miegą, sumažinti nerimo, depresijos požymius, padėti atsistatyti po patirto streso. Be to, šių procedūrų metu patiriamas laimės ir malonumo jausmas dėl paskatinto hormonų dopamino ir serotonino išsiskyrimo.

„Pastebime, kad klientai dovanoja SPA dovanų kuponus su konkrečiomis paslaugomis – parenka masažus, gydomąsias ir kitas SPA procedūras. Dažniausiai įsigyja visą viešnagės paketą, su nakvyne, maitinimu ir keliomis procedūromis kiekvienam svečiui. Kartais tokia dovana pasitarnauja kaip vienintelis būdas įkalbėti artimąjį, pavyzdžiui tėvus, savimi pasirūpinti“, – pasakoja R. Černauskas.

Dovanos „mums“

Žmonės mėgsta ne tik dovanoti, bet ir gauti dovanas, o vis labiau populiarėjanti tendencija – padovanoti kažką sau – pasirodo, kad taip elgiasi dauguma. „Business Insider“ aprašė „NPD Group” tyrimą, pagal kurį net 19 proc. pirkėjų dovanoms sau išleidžia daugiau negu kitiems, o dar apie 40 proc. taip pat nepamiršta savęs. O tarp porų ir sutuoktinių vis labiau populiarėja ir „dovana mums“, kuria vėliau galės pasinaudoti abu. Tarp tokių dovanų vyrauja kelionės, poilsio paslaugos, bendrai naudojami daiktai.

„Apie 70-80 proc. mūsų svečių į Druskininkų kurortą atvyksta poromis. Dažniausiai kelionės pageidauja moteris, tačiau ir vyrai mėgsta imtis iniciatyvos. Tokiu būdu viešnagė visada yra dovana vienam iš partnerių, kas yra išties smagu – tai sukuria didesnį artumo, dėkingumo ir parodyto dėmesio ryšį“, – teigia „UPA Medical SPA“ vadovas R. Černauskas.

Viešnagė kurorte ir kūno procedūros, dėl egzistuojančio kūno ir psichikos ryšio, atpalaiduoja ne tik kūną, tačiau gali prisidėti ir prie emocinės sveikatos stiprinimo. Poilsis kartu ir malonūs potyriai kartu sustiprina ir poros ar šeimos tarpusavio santykius. O juk tam mes ir teikiame dovanas – kad pasidžiaugtume buvimu kartu ir parodytume savo jausmus mums svarbiausiems žmonėms.

UPA – mano sveikatos namai Druskininkuose!

Nudžiuginkite artimuosius padovanodami nepamirštamas akimirkas.

Dovanokite poilsį ir sveikatą - www.upa.lt

Užsakymo nr.: PT_88896709