1. „Bora Bora“

„Bora Bora“ – azijietiškas vasaros restoranas ant vandens su puikiu smėlio paplūdimiu nukelia kažkur į Maldyvus. Tikrą gamtos ir kultūros harmoniją. Tą įspūdį sustiprina tingios akimirkos, praleistos ant patogaus gulto, kuomet gomurį maloniai nuteikia egzotiški kokteiliai, o akys gėrisi ežero ir miško panorama.

„Bora Bora“ – puikiausia vasaros atostogų oazė prie pat Vilniaus. Tinka tiek ramiam, tiek jaukiam laisvalaikiui su šeima ar draugais. Kalbama, kad atradimų džiugesį čia išgyvena net patys išrankiausi gurmanai. Nenuostabu, žinant, kad „Bora Bora“ garsėja geriausiomis BBQ tradicijomis. Čia galima gardžiuotis pačiais įvairiausiais griliaus patiekalais, salotomis bei gaiviais desertais. Aplinka išpuoselėta ir jauki, tad sunku atsispirti pagundai pasivaikščioti. Netrūksta ir vandens pramogų – galima pasiirstyti valtimi arba paminti vandens dviratį.

Tuo pačiu čia galima švęsti savo gimtadienius, krikštynas, iškelti vestuvių puotą ar kūdikio sutiktuvių vakarėlį ar kitas šeimos šventes. Norintys pasiausti mergvakariuose ar bernvakariuose, taip pat yra laukiami. Į šį restoraną nuvykti paprasta net ir neturint nuosavo automobilio. Kiekvieną dieną nuo Baltojo tilto („Olympic casino“ aikštelė) važiuoja autobusas, kuris veža visus keleivius nemokamai.

2. Karmazinų pažintinis takas

Karmazinų pažintinis takas – dar viena vieta į kurią vertą nuvykti. Ji primena gausybės ragą – čia plyti didžiausias pilkapynas visose Vilniaus apylinkėse, į plačiausią savo vagą išsilieja Neris, stūkso aukščiausias skardis, į kurio viršūnę galima pakilti laipteliais. Parko teritorijoje vienu metu net kelios šeimos gali pasigardžiuoti gamtoje išsikeptu kepsniu ir pasimėgauti miško ir upės harmonija – čia yra tam skirtos net penkios vietos. Kiekvienoje iš jų įrengti stalai, suolai, laužavietės bei pavėsinės. Jos labai pasitarnauja, kai kyla noras pasislėpti nuo permainingo ir ne visada draugiško lietuviško oro.

Vaizdingomis pažintinio tako apylinkėmis galima gėrėtis nuo 60 metrų aukščio Velniakampio – ant kalno viršūnės yra įrengta apžvalgos aikštelė. Pats kalnas nuo senų senovės apipintas įvairiausiomis legendomis. Velniakampiu jis ne šiaip sau vadinamas. Vietiniai gali papasakoti ne vieną istoriją apie velnių ir raganų keliamas puotas ant kalno. Šiandien čia zuja nebe mitologinės būtybės, o lankytojai – gėrimasi lėtai vingiuojančiomis Neries kilpomis ir kitapus upės žaliuojančių miškų peizažais.

Parko pavadinimas kildinamas iš bajoriškos Karmazinų pavardės. Viena pažintinio tako atkarpų driekiasi miško keliu. Juo kažkada į Vilnių keliaudavo Karmazinų ir Dūkštų gyventojai.

3. Golfo žaidimas

Nevalia pralenkti ir golfo aikštyno „The V Golf Club“. Golfo žaidimas – vienas populiariausių ir prestižiškiausių sportinių žaidimų. Niekada nesate bandę? Ne bėda! Golfo pamoka pradedantiems padės suprasti, kaip veikia šis žaidimas, išgirsti naudingus patarimus ir pabandyti viską atlikti praktiškai patiems. Su golfo žaidimo subtilybėmis supažindina profesionalus treneris, lydintis visos pamokos metu.

Golfo pamokos „The V Golf Club“ – aktyvaus poilsio pramoga, bandant perprasti vieną populiariausių pasaulyje žaidimo paslapčių. Praalkę golfo žaidėjai gali užsukti į itališką restoraną „Trattoria Verde“. Šiuo metu galioja specialus pasiūlymas dviems asmenims: įvadinė pamoka ir užkandžių rinkinys – vos 59 Eur.

4. Viešnagė „Vilnius Grand Resort“

Užsitęsęs karantinas ir nesibaigianti pandemija – didžiulis iššūkis žmogaus emocinei sveikatai – aplink netrūksta nerimo šaltinių, todėl patys turime investuoti į geresnę savijautą. O ją nusako tiek fizinis, tiek emocinis balansas, tad turėtume išbandyti kuo įvairesnes veiklas. O jų tikrai netrūksta „Vilnius Grand Resort“. Baseinų ir pirčių erdvės, procedūrų bei asmeninių ritualų įvairovė padės atrasti vidinį balansą „The V SPA & Wellness“ centre. Jame veikia ir japoniškas Spa restoranas. Šiuolaikinių autentiškų japoniškų patiekalų pasiūla didžiulė.

Viešnagė „Vilnius Grand Resort“ – geras pasirinkimas, kai norisi išskirtinio poilsio gamtos apsuptyje dviese, su šeima ar draugais. Vos 20 minučių kelio automobiliu nuo Vilniaus centro. Jausmas toks, lyg būtum itin šiuolaikiškame, europietiškame kurorte. Pasiūlymų gausu, o kainos nesikandžioja. Tiesa, kai kurie užsiėmimai čia pasiekiami dykai ištisus metus – galima į valias vaikščioti miško takais, gėrintis nuostabiu kraštovaizdžiu su keliais ežerais.

5. Šilėnų pažintinis takas

Pažinti Neries regioninis parką pėsčiomis verta ir dar dėl vienos priežasties. Miškuose, kur upė daro vingį, driekiasi Šilėnų pažintinis takas. Nuo Naujosios Rėvos piliakalnio atsiveria gražiausios Neries panoramos. Pažintinis takas prasideda sename etnokultūriniame Šilėnų kaime. Toliau takas eina senuoju Legotiškių dvaro keliu, vedančiu link piliakalnio. Jo papėdėje, senojoje gyvenvietėje, anksčiau gyveno žmonės – šį laikotarpį padeda įsivaizduoti įrengti specialūs stendai. Nuo panoraminių aikštelių įmanoma pamatyti Nerimi plukdomus sielius.

Lankytojams pritaikytas Naujosios Rėvos piliakalnis – jauki ir graži vieta, kur norisi užsibūti ilgiau. Visame pažintiniame take žmonių patogumui yra nutiesti takai, vaikų džiaugsmui – įrengtos supynės. Netoli Naujosios Rėvos kaimo paukščių mylėtojų laukia siurprizas – reikia surasti pasislėpusius paukščius. Taip pat čia auga retos ir saugomos gėlės – lietuviškos orchidėjos. Takais galima nukeliauti iki pat Šilėnų kaimo šaltinių – jų yra šioje vietoje net du. Tad ištroškę karštą dieną galės troškulį numalšinti tyriausiu vandeniu.

Visos minėtos vietos pasiekiamos vos 30 kilometrų spinduliu. Visų per dieną gal ir neapkeliautume, nors visos jos vertos mūsų laiko – gamta, kaip niekas kitas geriau pažadina jausmus, natūraliai sukelia stiprius potyrius, priversdama žavėtis ne tik ja pačia, bet ir buvimu su artimaisiais.

Užsakymo nr.: PT_87396391