Moksliškai įrodyta, kad mūsų augintiniams reikia maistinių medžiagų, o ne tam tikrų maisto sudedamųjų dalių. Maistinių medžiagų gyvūno organizmas gauna iš maisto sudedamųjų dalių, tačiau, kad maistinės medžiagos patektų į organizmą, minėtas sudedamąsias dalis reikia suvirškinti. Dėl to labai svarbu, kad gyvūnui parinktas maistas būtų lengvai virškinamas. Pažvelkite į šiuos stebinančius gyvūnų mitybos faktus.

1. Glitimas yra lengvai virškinami baltymai, kurie šunims ir katėms yra ypač naudingi

Grūdai

Gali būti, kad gyvūnų savininkai į glitimą (šiuo įmantriu žodžiu vadinami grūduose esantys baltymai) nekreipia dėmesio, tačiau įvairių rūšių glitimas ir kiti augaliniai baltymai yra lengvai virškinami, todėl gali padėti užtikrinti reikiamą išmatų konsistenciją ir sumažinti dujų kaupimąsi. Dėl to šie baltymų šaltiniai šunims ir katėms yra ypač naudingi.

Patarimas. Kai ieškosite savo gyvūnui tinkamo maisto, rinkitės bendroves, kurios ėdalo sudėtį kuria remdamosi gyvūnui reikalingomis maistinėmis medžiagomis ir stengiasi, kad maistas būtų gardus ir lengvai virškinamas.

2. Mažiems šunims reikia proporcingai daugiau kalorijų nei dideliems

Energijos poreikis

Čihuahua nėra vokiečių dogas. Persų katė nuo Meino meškėno skiriasi. Tinkamiausia maistinių medžiagų formulė priklauso nuo gyvūno dydžio, veislės ir amžiaus, todėl renkant gyvūnui ėdalą reikia atsižvelgti į minėtus kriterijus.

Įvairaus dydžio šunys skiriasi ne tik kūno stambumu. Mažų veislių šunys energiją paprastai vartoja sparčiau nei didelių veislių, todėl jiems pagal kūno masę reikia dvigubai daugiau energijos (palyginus su didelėmis veislėmis).

Labai svarbu užtikrinti optimalią gyvūno kūno masę. Gyvūnų ėdalo etiketėje turi būti šėrimo rekomendacijų, padedančių nuspręsti, kiek maisto jūsų gyvūnui reikia. Nepamirškite, kad gyvūnai nėra vienodi, kiekvieno iš jų fizinio aktyvumo lygis yra skirtingas, todėl augintiniui duodamo maisto kiekis nuo taip pat gali priklausyti. Veterinaras gali padėti tiksliau nustatyti, kokiais kiekiais per dieną turėtumėte šerti savo gyvūną. Atminkite, kad nuo per didelio maisto kiekio augintinis gali nutukti. Jam bus sunkiau gyventi, be to, gali atsirasti šalutinių ligų, pavyzdžiui, sąnarių liga, cukrinis diabetas ir širdies ligos.

Patarimas. Gyvūnų ėdalo kiekį tiksliai nustatyti galima svarstyklėmis.

3. Katės nejaučia saldumo

Skonio receptorių skaičius

Skonio receptorių skaičius

Ar kada susimąstėte, kuo skiriasi jūsų ir gyvūno skonio pojūčiai? Skiriasi ne tik skonio receptorių skaičius (žmonės skonio receptorių turi penkiskart daugiau nei šunys ir 18 kartų daugiau nei katės), bet ir tai, kad katės nejaučia saldumo. Šis faktas paaiškina, kodėl joms neįdomus ypač saldus maistas.

Patarimas. Iš skanėstų gyvūnas turėtų gauti ne daugiau kaip 10 procentų dienos kalorijų normos, todėl „vaišindami“ kates ir šunis nepamirškite saiko. Puikus būdas paskatinti savo augintinį – paimti kelias granules iš jam skirtos atseikėtos dienos normos. Taip jie jaučiasi pamaloninti, tačiau negauna papildomų kalorijų.

4. Kiekvienos katės ir šuns mitybos poreikiai yra specifiniai, unikalūs

Augintinių maistas

Nesvarbu, kaip šunį ar katę vadinsite – mėsėdžiu ar visaėdžiu gyvūnu. Svarbiausia – žinoti individualius mitybos poreikius ir jų paisyti. Baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralų ir vandens procentinė dalis gyvūno maiste turi būti optimali.

Patarimas. Nepamirškite, kad mūsų kailiniuotieji draugai, skirtingai nei žmonės, kas dieną minta tuo pačiu maistu. Dėl to, jų savijauta bus geriausia, jei pasirūpinsite, kad augintiniai gautų specialios sudėties maistingo ėdalo, kuris tenkintų jų individualius mitybos poreikius.

Užsakymo nr.: PT_77559827