Jau trečius metus iš eilės rengiamos EKO lenktynės išlaiko savo tradicijas: kaip ir praėjusiais metais, dalyviai rungtyniauti turės poromis. Sistema automatiškai parinks jums aponentą, kuris prieš tai jau bus sužaidęs jūsų lygį. Sulyginus pasiektus varžovų rezultatus, laimėjo sąskaita bus papildyta 30 taškų. Kuo teisingiau ir greičiau atsakinėsite, tuo didesnius šansus išplėšti pergalę turėsite. Papildyti taškų kraitelį galėsite pakviesdami prie žaidimo prisijungti draugus ir dalyvaudami savaitgalio akcijose ir laimėdami papildomus medalius.

VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ organizuojama socialinė iniciatyva kasmet suburia gamtai ir mus supančiai aplinkai neabejingus entuziastus, kurie siekia gyventi tvariau ir saugoti planetą.

„Trečius metus iš eilės organizuojamas žaidimas pritraukia dešimtis tūkstančių skirtingo amžiaus, profesijų ar pomėgių turinčius gyventojus. Apklausos duomenimis, absoliuti dauguma dalyvių pripažįsta, kad šis pramoginis edukacinis projektas skatina didesnę atsakomybę, labiau domėtis ekologijos temomis, atidžiau rūšiuoti“, – teigia VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ vadovas Gintaras Varnas.

500 klausimų – 500 prizų!

Kiekvieną žaidimą sudarys penki skirtingo tipo klausimai. Per dieną turėsite galimybę sužaisti du žaidimus, o laimėję kilsite per skirtingus lygius: nuo EKO pirmoko iki aukščiausio – EKO čempiono – lygio. Iš viso „EKO lenktynėse“ numatyti penki lygiai, kurių kiekviename bus galima laimėti vertingus prizus.

  • Apšilę kojas EKO pirmoko lygyje, turėsite galimybę laimėti vieną iš 300 mėnesinių „ŽMONĖS Cinema“ kino prenumeratų.
  • Palypėję laipteliu aukščiau ir pasiekę EKO mėgėjo lygį, pasidalins aplinkai draugiškas dovanas – net 130 porų kojinių, pagamintų iš perdirbto plastiko.
  • Įveikę pirmuosius etapus ir iškopę iki EKO atleto lygio, turės galimybę laimėti vieną iš 50 roll top kuprinių, kurių tiek vidinis, tiek išorinis audinys yra pagamintas iš 100% perdirbtų plastikinių butelių.
  • Iškovoję ne vieną pergalę ir atkeliavę iki EKO eksperto lygmens loterijos būdu bus apdovanoti elektroninėmis skaityklėmis, kurių šio konkurso dalyviams bus įteikta net 17.
  • Ant aukščiausio laiptelio atsistoję ir garbingą EKO čempiono lygį pasiekusieji pasidalins net 3 ypatingus prizus – elektrinius dviračius, kurie vienu įkrovimu įveikia atstumą net iki 100 km.

Tikriausiai jau supratote – kuo anksčiau prisijungsite prie žaidimo, tuo daugiau galimybių turėsite laimėti dovanų iš gausaus prizų kraičio. Tam, kad žinių kelionė būtų dar smagesnė, kiekvienas žaidėjas galės personalizuoti savo profilį – susikurti virtualų personažą, kuris savo išvaizda primena užstato sistemoje dalyvaujančią pakuotę. Tai padarius, galėsite leistis į nuotykį, kuriame laukia smagūs iššūkiai, naujos žinios ir, žinoma, dovanos.

Žaidimo programėlę vos per kelias akimirkas galima nemokamai atsisiųsti iš „Google Play“ ir „AppStore“ parduotuvių.

Anot G. Varno, „EKO lenktynės“ suteikia puikią progą pasitikrinti, kiek žinių pavyko įgyti per metus ir palyginti savo bagažą su draugų. Organizatoriai siekia, kad turnyras paskatintų visuomenę dar labiau įsigilinti į tvarios gyvensenos temas, diskutuoti ir ieškoti atsakymų į aktualius klausimus.

Apie VšĮ „Užstato sistemos administratorius“:

Užstato sistema Lietuvoje veikia nuo 2016 m. Jos veikla šalyje rūpinasi Lietuvos gėrimų gamintojų, importuotojų bei pardavėjų įsteigta ne pelno organizacija VšĮ „Užstato sistemos administratorius“. USAD kasmet surenka 9 iš 10 į rinką išleidžiamų gėrimų skardinių bei vienkartinių stiklinių ir plastikinių butelių. Iš viso per 2021 metus surinkta ir perdirbti perduota per 655 mln. vienkartinių pakuočių.