Renginys „Išsilavinimas ir karjera 2021“ sulaukia daugybės jaunų žmonių, norinčių daugiau sužinoti apie specialybių įvairovę ir išgirsti apie studijas užsienyje iš pirmų lūpų, dėmesio. Taip pat jie noriai dalyvauja kūrybinėse erdvėse, kuriose vyksta pačios įvairiausios veiklos – nuo sėkmės istorijų iki praktinių įgūdžių lavinimo, kuriant motyvacinį laišką bei tikrinant anglų kalbos žinias.

Šiemet planuojama dviejų dienų renginį Kaune ir Vilniuje organizuoti gyvai, o neturintiems Galimybių paso asmenims bus suteikta galima stebėti gyvą transliaciją realiu laiku. Organizatoriai žada ne tik išskirtinius pranešimus ir veiklas, bet ir staigmenas, kurių detales planuoja atskleisti tik renginių metu. Tiek tiesioginės transliacijos metu, tiek renginiuose, dalyvaujant gyvai, bus galima sudalyvauti kontaktų mugėje, pasiklausyti pranešėjų pristatymų, kurie stebina savo įvairove.

Rugsėjo 29 dieną Kaune, pranešėjas Darius Kniūkšta papasakos apie tai kas geriau – mokykla ar kompiuteriniai žaidimai? Edukacinių bendrovių „Kalba.Lt” ir „Ego Perfectus” įkūrėjas Lietuvoje ir Latvijoje bei profesionalus karjeros konsultantas Rytis Jurkėnas atskleis paslaptį ar tikrai diplomas lemia mūsų karjeros sėkmę ir kokios dvi pasaulio profesijos yra pačios paklausiausios. „Kalba.Lt” Studijų projektų vadovas Lukas Vaičiulis apžvelgs populiariausių pasaulio studijų tendencijas, o užsienio aukštųjų mokyklų atstovai papasakos apie studijų ypatumus JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitose pasaulio šalyse. Be to, renginio dalyviai turės unikalią galimybę sužinoti apie entreprenerystę, galvojantiems apie nuosavo verslo idėjos realizavimą.

Taip pat veiks ir gyva moksleivių erdvė, kur „Kalba.Lt” Darnaus žmogaus centro vadovė Renata Škimelienė, patars kaip teisingai pasirinkti mokomuosius dalykus ir egzaminus mokykloje. Į ką reiktų atkreipti dėmesį ir orientuotis, pasirinkus konkrečią studijų kryptį. Moksleiviai turės galimybę lavinti praktinius įgūdžius, mokantis rašyti motyvacinį laišką ir galės pasitikrinti anglų kalbos žinias, ar jos yra pakankamos IELTS egzaminui (11-12 kl.). Bus galima pasiklausyti sėkmės istorijų ir užduoti rūpimus klausimus kulinarijos šefui Edvardui Valickui, IT specialistui Rokui Jurkėnui, dainininkei Eglei Jurgaitytei ir tikriems auto sporto profesionalams – Gintautui Šutavičiui bei Benediktui Čirbai.

Rugsėjo 30 d. vilniečiai renginyje „Išsilavinimas ir karjera 2021“ iš „Kalba.Lt” studijų užsienyje plėtros vadovo Pauliaus Jakuičio sužinos kodėl „gap year” yra puiki galimybė geriau pažinti save ir išsigryninti savo norus. Taip pat vyrų psichologas ir „Gentys“ lektorius papasakos apie vyrų emocinės sveikatos svarbą. Stand-up komikas Lukas Ramonas bei podcast‘o „Pralaužk vieną šaltą“ kūrėjai pažvelgs į karjerą per juoko prizmę ir papasakos, ko galima pasimokyti iš komedijos. Moksleiviai galės aktyviai dalyvauti kontaktų mugėje ir pasiklausyti pranešėjų, pristatančių studijų galimybes Danijoje, Vokietijoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kitose pasaulio šalyse.

Gyvoje moksleivių zonoje lauks visas būrys savo srities profesionalų, kurie ne tik pasidalins savo patirtimi, bet ir praktiniais patarimais, padėsiančiais ne tik geriau pasiruošti studijoms užsienyje, bet ir išsigryninti savo tikslus bei praktinius gebėjimus. Tad tikrai verta užsukti ir sudalyvauti ne tik kūrybinėse motyvacinio laiško dirbtuvėse ar pasitikrinti savo anglų kalbos žinias, ruošiantis laikyti tarptautinį egzaminą IELTS, bet ir iš pirmų lūpų sužinoti apie visą studijų užsienyje patirtį ir pagrindinius žingsnius. Savo patirtimi pasidalins grafikos dizaino studijas baigusi menininkė ir komiksų autorė A. Pavlova; virtuvės šefas E. Valickas; „AirGuru” ekspertė E. Grašytė; kibernetinio saugumo žinovė G. Ažubalytė; dainininkė E. Jurgaitytė ir „Kalba.Lt” ekspertai.

„Išsilavinimas ir karjera 2021“ renginiai yra unikalūs ne tik savo patraukliu turiniu, bet ir informacija, kuri kiekvienam jaunam žmogui padės lengviau pasirinkti ne tik gyvenimą keičiančias studijas, bet ir karjeros kelią. Čia laužomi stereotipai, griaunami mitai ir atveriamos naujos galimybės atrasti savo pašaukimą bei kūrybinį potencialą.

Registracija ir renginio programa „Išsilavinimas ir Karjera 2021“.

Užsakymo nr.: PT_88269381