Tačiau, kuomet kalbame apie virtuvės organizuotumą, nemenku iššūkiu tampa nedėkingas erdvės išplanavimas: dėl vietos stokos, perkraunamos spintelės, produktai „neranda“ savo vietos ir vis pasimeta tarp kitų. Tai dažnu atveju gali sudrumsti malonumą ruošiant patiekalus, tiesa?

Tinkamai pritaikius maisto sandėliavimo ir laikymo sprendimus, galima net pačią mažiausią virtuvę paversti efektyvia namų erdve. Pakalbėkime apie 4 praktiškus, naudingus ir net kūrybiškus būdus, kaip palaikyti tvarką virtuvėje.

4 patarimai organizuotai virtuvei


1. Naudokite indus biriems produktams. Jie vis labiau tampa nepakeičiama priemone virtuvėje, kai norima sandėliuoti miltus, grūdinius produktus, prieskonius ar cukrų. Indai biriems produktams leidžia optimizuoti erdvę, lengviau pasiekti produktus, padeda išlaikyti jų šviežumą bei kokybę, nes apsaugo nuo drėgmės, kenkėjų bei kitų aplinkos veiksnių. Be to, visuomet žinosite, kada reikia papildyti birių produktų atsargas!

Naujieji „Brabantia“ birių produktų indai yra įvairių tūrių, nuo 1 l iki 5 l. Jeigu ieškote talpos miltams ar cukrui, puikiai tiks didesnio tūrio indai. ŽANA salonuose ir internetinėje svetainėje galite rasti naujo „Brabantia“ asortimento – mažų indelių prieskoniams. „Brabantia“ indai biriems produktams išsiskiria patogiu dizainu ir taupo erdvę, nes specialiaus dangtelio dėka galima indus dėti vieną ant kito.

„Brabantia“ Tasty serijos birių ir kt. maisto produktų laikymo indeliai.

2. Palaikykite tvarką šaldytuve. Produktų laikymas talpiose maisto dėžutėse yra vienas iš praktiškiausių būdų, išlaikant produktų šviežumą. Be to, produktų skirstymas į dėžutes padeda atsidėti ingredientus kitos dienos patiekalų ruošimui ir išlaikyti maisto likučius kuo ilgiau šviežius. Produktų laikymui tinka ir mums įprastos pietų dėžutės. Nepamirškime, kad naudojant maisto dėžutes, išvengiame ir maisto švaistymo.

Turbūt esate susidūrę ir su situacija, kai šaldytuve laikomos daržovės pakvimpa kitų produktų kvapu? Čia taip pat puikia išeitimi tampa maisto dėžutės!

„Brabantia“ Tasty serijos birių ir kt. maisto produktų laikymo indeliai.

3. Protingai išnaudokite vietą aplink kriauklę. Vietoje kelių muilo ir plovimo buteliukų, rinkitės praktiškus skysčių rinkinius. Tvarką kriauklės zonoje leidžia palaikyti aksesuarų indeliai, kuriose patogu vienoje vietoje laikyti šluostes, įvairius šepetėlius ir kitas virtuvėje reikalingas priemones. Jeigu turite keletą šluosčių, iškeiskite jas į vieną, bet universalią – visų pamėgta „Brabantia“ mikropluosto šluostė yra pagaminta iš specialios medžiagos, kuri gerai sugeria skystį ir švariai nuvalo nešvarumus nuo paviršių, todėl atstoja skirtingų tipų šluostes.

Pamirškite indų „kalnus“ ant rankšluosčių ir priderinkite prie savo virtuvės interjero estetišką indų džiovyklę, kurioje tvarkingai sudėsite išplautus indus bei įrankius.

„Brabantia“ SinkStyle virtuvės organizuoklių serija.

4. Palieskime ir šiukšlių rūšiavimo temą. Tai skatina atkreipti dėmesį į vartotojiškumą, tvarų gyvenimo būdą ir ugdo sąmoningus pirkimo įpročius. Rūšiuoti verta ir dėl švaros bei organizuotumo virtuvėje palaikymo. Jeigu Jūsų virtuvėje per mažai vietos kelioms šiukšlinėms, rinkitės vieną, bet dviejų skyrelių, praktišką šiukšlinę. Nesibaiminkite dėl interjero – dabar galite rasti NET labai estetiškai atrodančias šiukšlines!

Vadovaukitės praktika – kuo mažiau, tuo geriau. Reguliariai peržvelkite ir atsikratykite pasibaigusio galiojimo produktų ar nebenaudojamų indų, nes taip sutaupysite bei atlaisvinsite vietos.

„Brabantia“ Sort&go šiukšlių rūšiavimo serija.

Prekės ženklas, kalbantis apie tvarkingą tvarumą


„Brabantia“ – tai ilgametę patirtį sukaupęs prekės ženklas, kuriantis patikimus virtuvės ir namų apyvokos produktus, kurie praturtina ir palengvina kasdienybę. Produktai sukurti dabarčiai, kad ilgą laiką tarnautų namams. Ir planetai.

„Brabantia“ skiria didelį dėmesį tam, ką sukūrė ir kokią įtaką tai gali turėti planetai, todėl visi produktai yra perdirbami. Vienas iš „Brabantia“ tikslų – iki 2035 metų užtikrinti, kad visas asortimentas būtų iš 100 % perdirbtų medžiagų!

„Brabantia“ Make&Take maisto indelių serija.

ŽANA salonuose galite rasti platų „Brabantia“ asortimentą: maisto produktų laikymo (sandėliavimo) indai, patogios ir talpios maisto bei pietų dėžutės, maisto gaminimo įrankiai, indų džiovyklės, šiukšlių rūšiavimui skirtos šiukšlių dėžės, skalbinių priežiūros produktai: yginimo lentos, patvarios skalbinių džiovyklės.

„Brabantia“ Sort&go šiukšlių rūšiavimo serija ir Hngon skalbinių džiovyklė.

Laukiame Jūsų atvykstant – padėsime išsirinkti tinkamus produktus! Jeigu mūsų salonuose nerastumėte reikiamos spalvos produktų, savo klientams suteikiame galimybę juos užsisakyti iš „Brabantia“ katalogo.