Kaip vietoje nuobodaus įkurti stilingą valgomajį?

Daugelis derina pagal akivaizdžias kambario detales: tekstūrą, stilių, spalvą ar formą. Pavyzdžiui, medinės valgomojo kėdės kojelės puikiai dera su medinėmis spintelių durelėmis. O jeigu norisi įdomiau?

Kartais namuose reikalingas kontrastas – jis panaikina monotoniją, suteikia vizualinio įdomumo ir patraukia svečių dėmesį. Bendrai, efektas gaunasi stilingas, skoningas ir subalansuotas. Tačiau, žinoma, įrengti reikėtų praktiškai.

Kadangi nėra vienos taisyklės, kuri tiktų visiems, pateiksime keletą interjero taisyklių, kurios padės nepasimesti patarimų jūroje ir įkvėps jus naujoms idėjoms savo valgomajame.

Baltas stalviršis virtuvėje nebėra tabu

Jei galvojate, kad balta spalva neturėtų būti virtuvėje ar valgomajame – atėjo laikas panaikinti šį mitą! Šiuolaikiniai stiklo keramikos stalai pagaminti taip, kad jiems nieko neatsitiktų, net jei ant stalviršio pjaustysite burokėlius. Ar galite tuo patikėti?

 Valgomojo stalas GENESIS WHITE 13 90x100xH75 cm

Pasirodo galima suderinti praktiškumą, patogumą ir patrauklią išvaizdą. Stiklo keramikos stalai nereikalauja daug priežiūros, yra patvarūs, ilgaamžiai ir atsparūs drėgmei.

 Valgomojo stalas GENESIS WHITE 13 90x100xH75 cm

Baltas stalas suteikia jūsų valgomajam prašmatnumo ir išskirtinumo prieskonį. O, pavyzdžiui, švelnaus ovalo forma sukuria iliuziją, kad valgomajame yra daugiau erdvės. Prie tokio stalo derinkite lenkto atlošo, bet kokios spalvos kėdes.

Ar stačiakampis stalas jau išėjo iš mados? Tikrai ne!

Kalbant apie valgomojo stalo formas, jų gali būti visokių, nuo apvalių iki kvadratinių. Bet nereikėtų vengti ir klasikinės stačiakampio formos. Dažniausiai tokie stalai yra labai praktiški ir funkcionalūs. Kadangi tai pati populiariausia stalų forma, verta išnaudoti ir jos siūlomus privalumus: didžiausias skirtingų stilių ir dydžių pasirinkimas bei lengvas pritaikymas siauruose ir pailguose kambariuose.

 Valgomojo stalas FLEX ANTRACIT 180 240x95xH77 cm

Dėl prailginimo funkcijos galite susodinti daugiau svečių ir visada bus vietos dvylikai patiekalų.

Jei stalo spalva yra neutrali - pilka, balta ar juoda - naudokite ryškių spalvų kėdes. Tačiau rinkitės panašią kėdžių atlošų ir stalo formą bei kojelių stilių. Kurkite prisiminimus su savo artimaisiais pasirinkę išskirtinį valgomojo komplektą.

 Valgomojo stalas FLEX ANTRACIT 180 240x95xH77 cm

Skirtingų formų ir stilių kėdės prie vieno stalo?!

Kėdžių derinimas prie stalo yra lyg drabužių derinimas tarpusavyje. Jei kėdžių apmušalai vienodi, tada galima žaisti su spalvomis. Pasirinkę skirtingų formų ir spalvų kėdes, valgomojo stalą derinkite paprastą.

 Keramikinis valgomojo stalas JA 2 8 2048x1363

Pavyzdžiui, puikiai tiks medienos faneruotės stalviršis ir minkštos gobeleno kėdės. Su tokiu išraiškingu ir dėmesį patraukiančiu deriniu niekada nesuklysite.

 Faneruotas valgomojo stalas WOOD MIX 88 2048x1363

Ne retai įsigyjamos kėdes su porankiais, nes jas lengva pritaikyti ir kituose kambariuose.

Skirtingų medžiagų kėdės prie stalo - dizainui ribų nėra

O galima rinktis viską atvirkščiai! Derinkite vienos arba panašios spalvos kėdes, bet su skirtingomis medžiagomis. Ypatingai atrodo odos ir gobeleno junginys. Tai ne tik praktiškas pasirinkimas, bet ir elegantiškas kontrastas.

 Keramikinis valgomojo stalas UP MARBLE MATT 11 2048x1363

Valgomojo stalas dažnai yra didžiausias baldas svetainėje, sukuriantis įspūdį. Nesvarbu, kaip vizualiai stengtumėtės jį sumažinti, jis vis tiek išsiskirs labiausiai. Dėl to, jei turite šviesias grindis, nepadarykite klaidos ir rinkitės tamsesnį stalą ir tamsesnes kėdės.

 Keramikinis valgomojo stalas UP MARBLE MATT 7 2048x1363

Atsinaujinkite po truputį ir apsvarstykite erdvę

Galiausiai - išnaudokite tai, ką turite. Nebūtina pirkti visko iš naujo. Galbūt valgomajame jau yra nuostabus kėdžių komplektas ir pagyvinti vaizdui užtektų įsigyti naują stalą.

O gal atvirkščiai, turite įspūdingą stalą ir ieškote patogesnių bei lengviau prižiūrimų valgomojo kėdžių.

Tam puikiai tiks odinės kėdės, kurios ne tik atrodys prabangiai, bet ir bus lengvai prižiūrimos.

 Apvalus valgomojo stalas WOOD 120xH75 cm 1 1

Pasistenkite erdvę užpildyti taip, kad ji neatrodytų apkrauta, bet ir nebūtų tuštoka.

Jei kambaryje trūksta vietos, galite rinktis kėdes be porankių. Jos užima mažiau vietos ir lengviau pasislepia po stalu.

Eksperimentuokite ir mėgaukitės procesu

Kadangi stalas ir kėdės, kaip jau išsiaiškinome, neprivalo tradiciškai derėti stiliumi ir spalva, galite sukurti itin žaismingas kombinacijas.

Visada bus vertingiausias jūsų asmeninio stiliaus prieskonis

Unikalus stalo ir kėdžių komplektas visada bus daugiau nei tik funkcionalus jūsų namų priedas. Investuokite į prisiminimus, kuriuos kursite valgomajame su artimaisiais. Tada baldai visada pranoks trumpalaikes tendencijas ir suteiks nesenstantį patrauklumą.

Bet kokiu atveju, viskas priklauso nuo jūsų vaizduotės ir vizijos! Tačiau, jei vis dar dvejojate dėl stalo ir kėdžių pasirinkimo, pasikonsultuokite su interjero dizaineriu arba “Juodasis Alksnis” specialistu.