I. Baranauskas akcentuoja, kad „Ecoenergija.lt“ siūlo ne tik reikalingą įrangą, ją montuoja ir prižiūri, bet ir lydi klientą nuo paraiškos pateikimo į LEA iki kompensacijos gavimo, suteikia lanksčias išsimokėjimo sąlygas, siūlo įsigyti šilumos siurblį oras–vanduo išsimokėtinai, todėl šildymas siurbliais oro–vanduo yra prieinamas visiems.

„Be to, su mūsų įmone galima tartis dalį apmokėjimo atidėti po paramos gavimo. Taip pat padedame sudaryti lizingą ir padalinti įmokas keliems metams su galimybe nemokėti pirmus 3 mėnesius, šilumos siurblys oras–vanduo neretai įsigyjamas ir išsimokėtinai – tai šiuo metu, išaugus pragyvenimo kaštams, aktualu nemažai daliai gyventojų. Taigi, įrangą galima įsigyti ir ja namus komfortiškai pradėti šildyti jau dabar, o mokėti praėjus trims mėnesiams“, – akcentuoja „Ecoenergija.lt“ vadovas.

Kas gali gauti kompensaciją ir kas naujo šiame kvietime?

Paraiškas kompensacijai gauti gali teikti fiziniai asmenys, norintys keisti katilus, kurie naudoja malkas, granules, durpių ar pjuvenų briketus, gamtines dujas, dyzelinį krosnių kurą, akmens anglį ir kitą taršų kurą, į šilumos siurblius oras–vanduo.

Kompensaciją gali gauti nuosavybės teise valdantys gyvenamąjį namą, sodo namą ar gyvenamosios paskirties butą dviejų butų name ir jei būstas neprijungtas prie centralizuotai tiekiamos šilumos sistemos, o šilumos gamybai iškastinį ar kietą kurą naudojantis įrenginys tiekia šilumą į vandens pagrindu veikiančią būsto šildymo sistemą.

Be to, kvietime yra naujovių. Palyginti su ankstesniais kvietimais didelis privalumas yra tai, kad namo statybai neprivalo būti užregistruotas 100 proc. baigtumas. Tinka registruotas ne mažesnis nei 80 proc. statybos baigtumas jei leidimas statyti gautas iki 2020 m. sausio 1 d.

Taip pat naujovė, kad neprivaloma atsisakyti seno katilo, – tai labai patrauklu norintiems turėti kombinuotą šildymą. Tačiau būtina išsaugoti senosios šildymo sistemos ir katilo nuotrauką, nes agentūra jų gali paprašyti.

Paraiškų teikimas palengvintas ir tuo, kad nebūtina turėti elektroninio parašo. Užtenka prieigos prie elektroninio pašto, kuriuo yra patvirtinama pareiškėjo tapatybė.

Kaip ir anksčiau, kompensacijos dydis priklausys nuo įrengto naujo šilumos gamybos įrenginio tipo ir galios: nustatytus fiksuotus dydžius, t. y. 1 kW fiksuotąjį įkainį (Eur/kW) padauginus iš projekto registracijos formoje nurodyto planuojamo įrengti šilumos siurblio vardinės galios (Prated) (kW).

„Visą kitą informaciją padėsime užpildyti ir dokumentus pateikti nemokamos konsultacijos metu“, – aiškina „Ecoenergija.lt“ vadovas.

Kodėl šilumos siurblys oras–vanduo – racionaliausias pasirinkimas?

Anot jo, turintiems senus taršius ir nenašius katilus pasirinkti šilumos siurblį oras–vanduo racionaliausia, nes, palyginti su kitomis šildymo sistemomis, šios įrangos bei jos įrengimo kaštai vieni mažiausių. Be to, gali būti paprastai derinamas su esama šildymo sistema ir tuomet keičiamas tik pats šildymo įrenginys, o namuose esantis grindinis ir radiatorių šildymas bei kai kuriais atvejais vandens šildytuvas gali likti tie patys. Tokiu atveju šilumos siurblį paprasta įrengti, o jo valdymas bei priežiūra yra žymiai paprastesni nei iškastiniu kuru kūrenamo katilo.

Šilumos siurblys oras–vanduo yra vienas iš efektyviausių ir ekonomiškiausių inovatyvių šildymo būdų. Šis prietaisas užima mažai vietos, yra išvaizdus, jam nereikia kamino, neteršia aplinkos, gali būti valdomas pagal kambario temperatūrą arba norima temperatūra gali būti nustatoma nuotoliniu būdu per mobilųjį telefoną. Patogumas ir ekologiškumas taip pat skatina gyventojus rinktis modernų šildymo būdą. Be to, pagal poreikius šilumos siurblys gali atlikti tris darbus: šildyti grindis, radiatorius ir tiekti karštą vandenį.

Kaip pasirinkti šilumos siurblį?

Renkanti šilumos siurblį oras-vanduo reikia atkreipti dėmesį į jo savybes, pvz., našumą vertinant rodiklius, pvz., COP (našumo koeficientą) ir SCOP (sezoninį veiksmingumo koeficientą). Žinoma, kuo aukštesni šie rodikliai, tuo įrenginys efektyvesnis ir pagamins daugiau šilumos iš to paties elektros kiekio. Taip pat reikia atsakingai įvertinti norimą apšildyti pastato plotą ir jo šiluminę varžą, savo ir šeimos narių šilumos ir karštos vandens poreikius bei įpročius.

„Ilgametė patirtis rodo, kad gyventojams kyla daug klausimų susijusių su oras- vanduo šilumos siurblių įsigijimu. Kad namai būtų šilti ir nekiltų nesusipratimų, vertėtų rinktis įmonę, kuri suteiktų pilną paslaugų paketą nuo konsultacijos iki šilumos siurblio montavimo ir dokumentų sutvarkymo bei garantinio ir pogarantinio aptarnavimo“, – pabrėžia I. Baranauskas.

Ecoenergijos.lt komanda lydi savo klientus nuo projekto pradžios iki pabaigos

„Vos LEA paskelbė apie galimybę teikti paraiškas kompensacijai gauti įsirengiant atsinaujinančią energiją naudojančius šilumos įrenginius, sulaukėme besiteiraujančių antplūdžio, todėl, norinčius pakeisti iškastinio ar kieto kuro katilus į šilumos siurblius ir gyventi patogiau, kviečiame iš anksto registruotis konsultacijai visoje Lietuvoje telefonu +370 668 17705 arba el. paštu ecoenergija.lt@gmail.com, kad individualiai galėtume suteikti patarimus pasirenkant šilumos siurblį gyvos konsultacijos metu ir padėti susitvarkyti reikalingus dokumentus kompensacijai gauti“, – pataria „Ecoenergija.lt“ vadovas.