Tradicinis namų vėdinimas atveriant langus turi daugiau trūkumų, nei privalumų. Pro atviras namų ertmes žiemą išleidžiama namų šiluma, o vasarą patenka lauko karštis, dėl ko didėja šildymo ir vėsinimo išlaidos. Kartu su oru, į namus nuo gatvės patenka kenksmingos kietosios dalelės, alergenai, bakterijos ir dulkės. Be kokybiško vėdinimo, patalpų kampuose, buitinėje technikoje ir siauruose plyšiuose atsiranda pelėsis, kuris kenkia žmonių sveikatai, gadina sienų, grindų ir lubų paviršius.

Efektyviausias modernaus gyvenamojo būsto vėdinimo sprendimas Lietuvos klimato sąlygomis yra vėdinimo įrenginys su entalpiniu-sorbciniu rotaciniu šilumogrąžiu. Tokį sprendimą turintys gyvenamosioms erdvėms skirti KOMFOVENT DOMEKT R serijos įrenginiai neužšąla net esant -30° C šalčiui. Jie kontroliuoja patalpų drėgmę ir išlaiko aukštą komforto lygį visais metų laikais. Įrenginiams su rotaciniais šilumogrąžiais nereikia elektros sąnaudas didinančio pirminio šildytuvo. Žiemą įrenginiai su kondensaciniu rotaciniu šilumogrąžiu atgauna 50 % patalpų drėgmės, o entalpinio-sorbcinio rotacinio šilumogrąžio drėgmės mainų efektyvumas siekia 90 %, tad nereikia papildomo oro drėkintuvo.


Entalpija – efektyviausias drėgmės kontrolės sprendimas


Grąžinant didžiąją dalį drėgmės į patalpas, DOMEKT R serijos įrenginiuose nesikaupia didelis kondensato kiekis, todėl nereikalingas jo nuvedimas. Ekonominiu ir komforto atžvilgiu, įrenginys su entalpiniu-sorbciniu rotaciniu šilumogrąžiu yra geriausias vėdinimo sprendimas šiuolaikiškuose, aukštą energinę klasę turinčiuose pastatuose. Žiemą įrenginį galima eksploatuoti nenaudojant elektrinio šildytuvo, o vasarą toks šilumogrąžis taupo namų vėsą, nepraleidžia perteklinės drėgmės iš lauko į vidų ir sumažina patalpų kondicionavimo poreikį.

Visi DOMEKT vėdinimo įrenginiai yra energiškai efektyvūs ir atitinka A++ klasės gyvenamųjų namų ir butų poreikius. Serijos gaminiai gali būti montuojami jungiant ortakius iš viršaus ar iš šonų. Taip pat galima rinktis plokščiuosius įrenginius, skirtus montuoti palubėje arba vertikaliai ant sienos taupant patalpos vietą. DOMEKT įrenginiai yra ilgaamžiški ir patvarūs, su sandariu, mineraline vata užpildytu korpusu be šalčio tiltelių. Pažangūs EC ventiliatoriai kartu su įrenginio izoliacinėmis medžiagomis užtikrina tylų jo veikimą. Įrenginiai intuityvūs ir su įvairiomis valdymo galimybėmis – integruota išmani valdymo automatika turi 8 veikimo režimus, automatinę oro kokybės kontrolę, savaitinį tvarkaraštį ir daug kitų naudingų funkcijų. Visa tai valdoma “Komfovent Control” mobiliąja programėle, valdymo pulteliu, interneto naršykle ar per išmaniąją namo valdymo sistemą.


DOMEKT serijos vėdinimo įrenginiai


DOMEKT vėdinimo įrenginiai į patalpas tiekia švarų orą, išvalytą nuo pačių mažiausių 1 mikrometro dydžio smogo dalelių, suodžių ir dulkių erkučių alergenų. Tai užtikrina aukšto efektyvumo ir didelio filtravimo ploto ePM1 60 % oro filtrai. Nuo oro švaros ir namų mikroklimato priklauso kiekvieno žmogaus savijauta, komfortas ir darbingumas. Mechaninis vėdinimas ne tik taupo namų šilumą, bet ir saugo mūsų sveikatą. Sprendimai patogiems namams ir jų sveikam mikroklimatui bus pristatyti Litexpo parodų rūmuose vyksiančioje RESTA 2024 parodoje balandžio 25–27 dienomis.