„Etapą, kuriame gyvename, galime tikrų tikriausiai vadinti išmaniųjų technologijų laikais. Naujausias programas ar technologijas galime turėti ne tik savo telefone ar kompiuteryje, bet ir integruoti į namus. Rinkoje egzistuoja didžiulė paklausa, kaip galime komfortą namuose perkelti į dar aukštesnį lygį. Todėl kiekvienas gali rinktis pagal savo poreikius ir finansines galimybes. Išmanūs namai – tampa nebe prabanga, priešingai, kai kurie sprendimai gali padėti sutaupyti", – tvirtina „Samsung" buitinės technikos specialistas.

Sumažinkite energijos sąnaudas

Išmaniosios technologijos, pasak eksperto, yra skirtos gyvenimą paversti kuo patogesniu. Ir nors patogumas asocijuojasi su prabanga, namuose integruoti ir nuolatos naudoti tokias technologijas gali būti net pigiau.

„Svarbu, kad namai būtų jaukūs ir funkcionalūs. Paprasčiausias būdas sukurti patogią atmosferą – universalus apšvietimas, kurį įgyvendinti paprasta į pagalbą pasitelkus išmanius sprendimus. Įsirengę išmaniąją apšvietimo technologiją nepakilę iš lovos ar net būdami darbe galėsite valdyti šviesos lygį. Kadangi apšvietimo technologijų pasirinkimas didelis, renkantis produktą verta atkreipti dėmesį, ar kiekvienas reguliatoriaus jungiklis pajėgus valdyti kelias lemputes. Jei taip, jums nereikės papildomai pirkti išmaniųjų lempučių, tad investuosite mažiau, tačiau pilnai išnaudosite technologijos teikiamas funkcijas", – pabrėžia ekspertas.

 Skalbimo mašina su „Eco bubble“ ir „AI Wash“

Skalbimo mašina ir džiovyklė dažnu atveju taip pat reikalauja nemažai elektros energijos ir vandens išteklių. Todėl, anot V. P. Jurgaičio, verta apsvarstyti galimybę investuoti į tokią buitinę techniką, kuri gali dirbti taupydama tiek vandenį, tiek elektrą.

„Išmanios skalbyklės yra tikras išsigelbėjimas norintiems sutaupyti, nes pasižymi pažangiomis funkcijomis, kurios ir vandenį gali dozuoti, ir skalbinius skalbti vėsesniame vandenyje, taip nepažeidžiant audinio. Pavyzdžiui, „Samsung Bespoke AITM" naudodama „EcobubbleTM" technologija efektyviai išskalbia drabužius vėsesnėje temperatūroje. Įrenginį taip pat galima susieti su savo telefone įdiegta „SmartThings" aplikacija, kurioje galite matyti rekomendacijas dėl ciklų, planavimo ir trikdžių šalinimo, kadangi skalbyklės dirbtinis intelektas geba apskaičiuoti, kiek drabužių skalbiama ir atitinkamai dozuoti vandens bei skalbiklio kiekį. Lyg to būtų maža, aplikacijoje galima sekti, kada ir kiek elektros naudoja šis buitinis prietaisas, todėl pasidaro kur kas lengviau sutaupyti", – aiškina ekspertas.

Padeda užtikrinti namų saugumą

Vienas svarbiausių kriterijų įsirengiant namus tai, kad jie turėtų būti ne tik komfortiški, bet ir saugūs. Pasirūpinti namų saugumu galima ne tik įdiegiant signalizaciją ar įsigyjant tvirtus užraktus, bet ir pasitelkiant išmaniąsias technologijas. Šios leidžia stebėti, kas lankosi jūsų namuose, nepaisant to, kurioje vietoje bebūtumėte – darbe, parduotuvėje ar net kitoje šalyje.

Sujungus kelias išmanių namų technologijas, anot eksperto, galite ne tik stebėti namų aplinką, bet ir kontroliuoti patekimą į juos. Specialistas tvirtina, kad pasirinkus išmanaus užrakto sistemą, galėsite pamiršti fizinius raktus ir įeiti į namus ar įleisti svečius pasinaudoję programėle telefone.

Stebėkite savo augintinius būdami toli nuo namų

Kiekvienas, turintis keturkojį šeimos narį, nerimauja, ką jų augintinis veikia ir kaip jaučiasi, kol yra paliktas vienas namuose. Išmanieji sprendimai gali padėti užtikrinti jūsų mažojo draugo saugumą ir komfortą, kai patys negalite būti šalia.

 Stebėkite augintinius būdami toli nuo namų

„Išmanūs namai padės augintinį stebėti 24 valandas per parą ir palaikyti ryšį, kai esate išvykę. Pavyzdžiui, jei turite „Samsung" robotą siurblį su įmontuota kamera, jį galite susieti su „SmartThings" aplikacija ir telefone matyti namų vaizdą, neįrenginėjant papildomų prietaisų. Patogu tai, kad programėlė turi įvairius režimus, kurie skirti skirtingiems veiksmams atlikti. Siurblys gali patruliuoti jūsų namuose ir pranešti apie judėjimą bei atsiųsti tuo metu užfiksuotą nuotrauką. Susirūpinę, kaip laikosi jūsų augintinis galite spustelėti „Ieškoti augintinio" mygtuką ir įrenginys pradės dairytis jūsų keturkojio. O jei matote, kad augintinis nerimauja, galite liepti robotui pagroti raminančią melodiją.", – pasakoja V. P. Jurgaitis.

Anot eksperto, į pagalbą pasitelkę išmaniąsias technologijas net būdami toli nuo namų galite ne tik stebėti savo augintinį ir jo buvimo vietą, bet ir valdyti kitus išmaniuosius įrenginius. Nuobodžiaujančiam keturkojui galite telefonu įjungti televizorių, šviesas ar oro valytuvą ir taip užtikrinti jūsų mažojo bičiulio komfortą, kai šis lieka vienas namuose.