Tam puikiai tinka kitas formatas – užkandžių vakarėlis, kuriam surengti nereikės didelio pietų stalo, kėdžių ir kitų atributų, tačiau kaip jaukiai ir patogiai paruošti vietą tokiam pasibuvimui namuose, teks pagalvoti.

Virtuvės šefas Alfas Ivanauskas – ne kartą išbandęs tokios vakarienės formatą, dalinasi asmenine patirtimi ir patarimais.

Odė funkcionalumui

"Mėgstu funkcionalius daiktus ir indus. Baldus, žinoma, taip pat. Geriausia vaza man yra ta, į kurią galiu merkti gėles, bet, reikalui esant, ir sudėti salotas ar suberti traškučius. Tad įsirenginėjant naujus namus man buvo labai svarbu, kad sofa būtų ir minkštas glėbys, kai skaitau knygas ar žurnalus, ir talpus baldas, kurį galima gausiai apsėsti iš visų pusių, kai susirenka daugiau bičiulių, ir traukos centras, kai rengiu vakarėlius, ir patogi "lova", jeigu prireikia papildomos nakvynės vietos. Daugiafunkciškumas, galimybės beveik be jokių pastangų pakeisti baldo dydį ir formą tuo pačiu pakeičiant ir erdvės nuotaiką bei paskirtį – tai pagrindinės priežastys, kodėl svetainei rinkausi modulinius minkštus baldus iš VENEKS Boutique baldų salono.", – sako Alfas Ivanauskas.

Moduliniai baldai ir modulinių baldų sistemos yra pagamintos iš atskirų segmentų, kuriuos lengva atskirti vienus nuo kitų ir lyg iš lego detalių "susidėlioti" tarsi naują baldą, t. y., tokį, kokio kaip tik ir reikia pasikeitus poreikiui ar aplinkybėms.

Nauja forma, nuotaika ir paskirtis – keliais judesiais vos per kelias minutes

"Jeigu rengiu ne savaitgalio pietus prie pietų stalo, o užkandžių vakarėlį, tereikia tiesiog atitraukti sofą nuo sienos į svetainės vidurį ir, baldo segmentus sudėlioti ne I, L, o U ar O forma. Taip jis tampa traukos centru, aplink kurį ir vyksta pagrindinis veiksmas. Puiku, jeigu nusiima ir atraminės sofos dalys, kurios yra tarsi didžiulės pagalvės – svečiai mėgsta pasidėti jas ant grindų ir ant jų patogiai įsitaisyti. Tai sukuria laisvumo atmosferą, – pastebi Alfas. – Moduliniai baldai yra ir praktiški, ir stilingi, ir padeda susikurti individualų stilių, rasti įdomų sprendimą nepriklausomai nuo to, ar namuose yra daug ar mažai erdvės, nes baldas bet kokiu atveju "prisitaikys"".

Užkandžių vakarėlių veiksmas paprastai sukasi svetainėje minkštų baldų zonoje, todėl svarbu pasirūpinti daiktais, ant kurių galima patogiai ne tik sėdėti, bet ir sudėti maistą. "Svarbus užkandžių vakarėlio/vakarienės dalyvis – vienas ar keli kavos staliukai, servantas arba pufas tvirtesniu paviršiumi, pagamintas iš gerai valomo audinio. Nelabai malonu, kai lėkštės su maistu bei gėrimų stiklinės – tuščios ar pilnos – keliauja ant grindų.

Be to, modulinių baldų sistemose neretai "įskaičiuoti" ir kavos, ir telefono pakrovimo staliukai, kurie tikrai tiks kažką pasidėti, o pufo funkciją gali atlikti vienas sofos segmentas. Tiesą pasakius, moduliniai baldai yra turbūt vienas patogiausių ir daug rūpesčių iš gyvenimo eliminuojantis pasirinkimas" – patirtimi dalijasi namų įsirenginėjimo rūpesčiais ir malonumais vis dar gyvenantis A. Ivanauskas.

Kodėl VENEKS Boutique?

Profesionalumas.

Pasak Alfo, kuris baldus namams rinkosi VENEKS Boutique baldų salonuose, priežasčių yra daug, štai kelios svarbiausios. Pirma, tai yra šeimos verslas – Dainius ir Dovilė Kaltonai kokybiškais, dizainerių kurtais šiuolaikiniais baldais pradėjo domėtis prieš porą dešimtmečių. "Įspūdį palieka poros profesionalumas ir profesinis smalsumas – Dainius su Dovile lanko garsiausias baldų parodas Italijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, asmeniškai susipažįsta su gamintojais bei tiekėjais ir baldus savo salonui renkasi lyg savo namams.

Be to, pora ieško gamintojų, kurių produkcija kiti baldų salonai Lietuvoje neprekiauja, aip pat domisi, ką kuria Lietuvos kūrėjai ir gamintojai – unikalių ir kokybiškų pavyzdžių jų salone rasite ne vieną. Didelį įspūdį palieka ir gebėjimas sukurti asmenišką santykį su klientu, nuoširdus domėjimasis jo poreikiais – akivaizdu, kad yra noras ne tiesiog parduoti prekę, o sukurti gerą jausmą, padėti rasti tai, ko žmogui iš tikrųjų reikia".

Tam antrina ir baldų pasiūlą, tendencijas bei technologijas gerai ištyrinėjusi Dovilė. Pasak moters, jeigu klientas nori kažko, ko jų salonas tuo metu pasiūlyti negali, jiedu su Dainiumi arba randa kažką labai panašų – salone ar gamintojų kataloguose, arba nukreipia į pardavėjus, kurie turi tai, ko nori klientas. Šeimos verslo moto: "Malonu būti svarbiam, bet svarbiau būti maloniam" puikiai iliustruoja santykio ir su klientais, ir gamintojais kultūrą.

Pasirinkimas.

Baldų salono šeimininkai neslepia, kad jiems patinka visi baldų dizaino stiliai – nuo retro, art deco iki nuosaikiai modernaus dizaino. Tad nieko keista, kad baldų salonų ekspozicijose laukia ne tik gausus pasirinkimas baldų ir interjero aksesuarų – nuo klasikinio ir modernaus dizaino virtuvės baldų, svetainės sofų, fotelių, reglainerių iki pietų stalų, kavos staliukų ir lubų bei sienų šviestuvų, bet ir stilių įvairovė, kuri šeimininkų stiliaus jausmo dėka vienoje erdvėje sugyvena ne tik harmoningai, bet ir žaviai – tai įkvepia klientams drąsos į interjero kūrimą pažvelgti kiek žaismingiau. "Gilios" tekstūros medžio dekoro valgomieji stalai čia gražiai "sugyvena" su lengvais metalinių konstrukcijų kavos staliukais, kokybiškos odos krėslais, kompaktiškais retro foteliais, o šie dera prie ažūru ar aukso detalėmis dekoruotų šviestuvų...

VENEKS Boutique baldų salonuose rasite gausų pasirinkimą kokybe ir dizainu laikui nepavaldžių Italijos įmonių ATELIER NIERI, IL BENESSERE, MAX DIVANI minkštų baldų gamintojų bei ARREDO3- virtuvės baldų asortimentą. TECNOGRAFICA itališkus sienų apdailos elementus, Danijos – NORD KOMFORT sofas (šis gamintojas ypatingą dėmesį skiria sėdėjimo komfortui), Prancūzijos – „Concept Verre" šviestuvus, Belgiškus MODULAX kompanijos reglainerius ir kėdes. Taip pat jau minėtų lietuvių kūrėjų gaminių už adekvačią kainą. Ir salonų šeimininkai, ir Alfas patikina, kad originalių, kokybiškų, funkcionalių, o kartu meno kūrinio vardo vertų baldų bei aksesuarų savo namams čia gali rasti kiekvienas, nesvarbu, didesnis ar kuklesnis biudžetas yra numatytas naujam daiktui. Jeigu salone nerastumėte norimos tekstūros, spalvos ar norimu audinio aptraukto baldo, šeimininkai pasiūlys pavartyti gamintojų katalogus.

Susikurti patogius, funkcionalius namus ir jų nuotaiką VENEKS Boutique kviečia patogiai ir iš vienų rankų.

Daugiau baldų pavydžių: www.veneks.lt ir www.veneksboutique.lt.