iMOW® pjovimo robotai tinka vejoms iki 5000 kv. m. Kartą suprogramavus robotai atlieka savo darbą automatiškai, o prireikus keisti vejos pjovimo planą ar valdyti kitas funkcijas yra paprasčiau nei paprasta, jie visi be išimties puošia lauko erdvę, mat robotų dizainas – itin patrauklus. Dėl šių priežasčių vartotojai susiduria su vieninteliu klausimu – kokį modelį išsirinkti?

Ideali tvarka net dideliuose ir šlaitiniuose sklypuose


Visi šeši vejos pjovimo robotai yra suskirstyti į dvi kategorijas – standartinę ir EVO. Ir nors visi modeliai turi 28 cm pločio pjovimo sistemą „DiscCut“, konkrečiai jums tinkamiausią robotą vertėtų rinktis pagal pjaunamo sklypo plotą bei tai, ar jame yra įkalnių ar nuolydžių:

iMOW® 5 rekomenduojamas plotui iki 1 500 kv. m,

iMOW® 6 – iki 3 000 kv. m,

iMOW® 7 – iki 5000 kv. m.Vis dėlto svarbu pabrėžti, kad jeigu prižiūrimame sklype yra įkalnių, geriau rinktis ne standartinį modelį, o EVO. Būtent šio modelio robotai yra su geresnio sukibimo ratais, pjauna greičiau ir puikiai susitvarko pjaudami veją iki 45 proc. įkalnėse, o su geresnio pravažumo rinkiniu bei papildomais ašies svoriais – šlaitus su 55 proc. nuolydžiu.

Galinga ličio jonų baterija, pažangaus vairavimo ir įkrovimo charakteristikos – dar vieni šių robotų privalumai, kuriais neįmanoma nesusižavėti. iMOW® robotų važiavimo greitis prisitaiko prie vyraujančių sąlygų, taigi užtikrinama aukšta pjovimo kokybė. Visus robotus galima valdyti dviem būdais – ant įrenginio esančiu valdymo pultu arba mobiliąja programėle „My iMOW“.

Geriau – dažniau ir švariau

Naujosios kartos iMOW® robotai pritaikyti skirtingiems šių laikų vartotojų poreikiams. Dėl „Disc Cut“ trijų laisvai besisukančių ašmenų sistemos, kuri išsiskiria ir elektriniu pjovimo aukščio reguliavimu, veja pjaunama itin švariai. Roboto tikslas – veją pjauti itin dažnai, tačiau tą daryti švelniai, nepažeidžiant nepjaunamos žolės. Nupjauta žolė yra mulčiuojama ir susmulkinama, todėl labai greitai suyra. O juk visi besidomintys vejos priežiūra žino, kad susmulkinta žolė tampa puikia trąša vejai. Taip laimi visi – žmogui nereikia svarstyti, kur dėti nupjautą žolę, o pievelė yra patręšiama ir pamaitinama.

„Disc Cut“ ašmenų sistema – inovatyvi, tačiau tuo pat metu ir itin paprasta. Puiku tai, kad pjovimo ašmenis keisti yra itin lengva, tam nereikia jokių įrankių ar išskirtinių žinių.

Naujos kartos iMOW® robotai vejapjovės taip pat sumaniai važiuoja atgal į savo įkrovimo stotį, derindami tiesioginę kelionę namo ir kelionę namo palei gido kabelį, todėl efektyviau išnaudojamas pjovimo laikas. Savininkams tai reiškia dar daugiau netrukdomo laisvo laiko savo soduose.

Sumanūs ir išmanūs robotai, kuriems nėra neįveikiamų užduočių

Technologijų vystymasis šiais laikais tiesiog stebina – iMOW® robotuose įdegti ultragarsiniai jutikliai paprastai atpažįsta bet kokias kliūtis. Integruoti jutikliai nurodo iMOW® EVO robotui pakeisti kryptį, kai jis prisiliečia prie kliūties. Artėjant prie objektų, kontroliuojamas greitis, kad žolė būtų nupjauta arti jo. Protingi posūkio manevrai padeda pjauti siaurose vietose.

Važiuojant nelygiu reljefu, greitis reguliuojamas taip, kad būtų užtikrintas vienodas pjovimo rezultatas – tobulai atrodanti, sveika veja.

Tikras pasididžiavimas – „My iMOW® programėlė

Niekas nenori gyventi „prisirišęs“ prie namų, ypač šiltuoju metų sezonu. Norisi pakeliauti, aplankyti kuo daugiau draugų bei giminaičių, su jais pramogauti gamtoje. Tačiau nuosavų namų šeimininkams tikru galvos skausmu tampa vejos priežiūra. Juk nesinori grįžus namo rasti netvarkingą vaizdelį, kuris nekeltų pasitenkinimo.

iMOW robotų šeimininkams su šiomis problemomis susidurti tikrai neteks. „My iMOW®“ mobilioji programėlė suteikia vartotojams visapusišką prieigą prie roboto, naudojantis „Bluetooth“ arba „Wi-Fi“ ryšiu, taigi galima valdyti įvairias robotų funkcijas. Pavyzdžiui, net ir atostogaudami namų šeimininkai keliais paspaudimais telefone gali pasirinkti norimą pjovimo laiką, jei reikia – roboto grąžinimą į krovimo stotelę, taip pat keisti dinaminį pjovimo planą, reguliuoti vejos pjovimo aukštį.

Nors tai – išties stulbinantys privalumai, iMOW EVO® modeliuose yra netgi integruotas mobiliojo telefono ryšys. Todėl jį nuotoliu valdyti galima net tada, jei sode nėra „Wi-Fi“ ryšio. Tokiu būdu savininkui tampa dar paprasčiau pasirinkti individualų pjovimo grafiką, jei reikia – sureguliuoti kitas funkcijas, pavyzdžiui, nustatyti pjovimo aukštį, įjungti lietaus jutiklį, liepti grįžti į įkrovimo stotelę.

iMOW EVO® modelio robotai net kalba su savo šeimininkais! Pavyzdžiui, jei norisi patikrinti roboto būseną, vos vieno mygtuko paspaudimu galima paprašyti prietaiso su jumis pasikalbėti. Atrodo neįtikėtina? Visiškai ne! Robotas gali informuoti, ar šiuo metu pjauna veją, jei ne – kada tai darys. Nenaudojant programėlės, galima prietaisą išsiųsti į krovimo stotelę ar užrakinti.

Robotas, kuris geba pats save apsaugoti

Dalis žmonių gyvena išmaniuose namuose, todėl puiku, kad iMOW® robotų kūrėjai pasiūlė ir dar vieną naujovę – šie prietaisai gali būti integruoti į protingų namų sistemas. Ir tai – dar ne visi šių robotų privalumai. Pavyzdžiui, visi prietaisai pagaminti su lietaus jutikliais. Juos nustatyti galima taip, kad pradėjus lyti veja nebebūtų pjaunama. Tokiu atveju robotas vėl darbuotis imasi tik pradžiūvus vejai.

iMOW® veją pjauna nepaprastai tyliai, tad nesutrikdys kūdikio miego, nesuerzins jautresnių kaimynų dėl keliamo triukšmo.

Svarbu ir tai, kad naujosios kartos robotai sugeba patys apsisaugoti: jei kas sumanytų pavogti, įsijungtų įspėjamoji sistema. Sužinokite daugiau pas artimiausią „Stihl“ autorizuotą prekybos atstovą arba Ginalas.lt.