Garų izoliacijos parinkimą reglamentuoja statybos techniniai reglamentai. Garų izoliaciją reikia parinkti pagal STR 2.04.01:2018 „Pastatų atitvaros. Sienos, stogai, langai ir išorinės įėjimo durys“ (5 priedą). Nepaisant šių reikalavimų, klaidų pasitaiko dažnoje statybos aikštelėje. Daugumoje parduotuvių parduodamų stogo konstrukcijų garų izoliacinės medžiagos neatitinka STR 2.04.01:2018 reikalavimų, nes šių medžiagų garų pralaidumas yra daug didesnis nei privalomai reglamentuotas, garų izoliacinėms medžiagoms. Panaudojus netinkamų savybių garo izoliacines medžiagas šildymo sezono metu stogo konstrukcijoje kaupiasi kondensatas, kuris tiesiogiai kelia grėsmę pastato sandarumui.

Įmonė „MIDA LT“, kaip vienintelė bituminių stogo dangų gamintoja Baltijos šalių regione, siūlo naują garų izoliacinę medžiagą „MIDA VB 1500“. „MIDA VB 1500“ – lipni garų izoliacinė medžiaga su aliuminio folija, kuri užtikrina puikų garų izoliacijos sluoksnį plokščių stogų konstrukcijose, pasiekdama Sd (vandens garų difuzijos atsparumo koeficientas) vertę 1500 m, palyginti su garo izoliacine polietileno plėvele, šis rodiklis yra geresnis bent 25 kartus, o tai reiškia, kad vandens garų patekimas į konstrukciją yra minimalus. „MIDA VB 1500“ skirta naudoti plokščiuose stoguose su laikančiąja profiliuoto metalo pakloto perdanga. Medžiagos darbinė temperatūra nuo +5 °C. Ji dengiama lygiagrečiai profiliuoto lakšto bangoms, kad siūlės būtų viršutinėje bangos dalyje.

Garų izoliacinės medžiagos struktūra yra patvari, kad prireikus jos paviršiumi statybininkai galėtų laikinai judėti. Statybos metu atsiradus pažeidimų, juos galima lengvai ištaisyti, uždėjus tos pačios medžiagos lopą.

Šią medžiagą lengva sujungti su kitais stogo elementais. Sudėjus „MIDA VB1500“ izoliacinę medžiagą ir sudarius jungtis, stogas tampa atsparus vandeniui. Tai pagreitina statybos eigą, nes nereikia laukti, kol stogas bus visiškai uždengtas.

Dažnai tenka susitikti skeptikų, kurie šaiposi dėl garų izoliacijos hermetiškumo. Vienas iš dažniausiai minimų argumentų yra tai, kad stogo šilumos izoliacija ir stogo danga tvirtinamos mechaniškai, o varžtų skylės garų izoliacinėje medžiagoje paverčią ją rėčiu su įprastomis varžtų skylutėmis. Varžto vieta yra hermetiška dėl „MIDA VB1500“ medžiagoje esančio bitumo rišiklio, kuris dėl varžto trinties įšyla ir užsandarina varžto įsukimo vietą.

Įmonė „MIDA LT“ – vienintelė gamykla Baltijos šalyse, gaminanti bitumo ir polimerinio bitumo ritinines dangas stogų hidroizoliavimui. „MIDA LT“ asortimentą taip pat sudaro elastingos įvairių spalvų, modifikacijų, storių ir geometrinių formų bituminės čerpės. „MIDA LT“ užtikrina technologiškai moderniausius aukštos kokybės sprendimus, konsultuoja, greitai ir efektyviai pristato produkciją.