Būtent už tokią sumą per 45 minučių trukmės konsultaciją patyrę interjero dizaineriai padės išgryninti jaukių namų viziją, sukurti aiškų interjero atnaujinimo planą ir tikslingai parinkti medžiagas.

Konsultacijomis senjorė pasinaudojo jau dukart

Sulaukę pensinio amžiaus, Lilija Lasauskienė su sutuoktiniu ėmė planuoti kosmetinį savo sovietinio buto remontą. Tiesa, turėdami tik ribotą biudžetą. Moteris prisipažįsta – jeigu būtų žinojusi, kiek triukšmo, dulkių ir atidėtų terminų laukia, ko gero, minties atnaujinti būstą būtų atsisakiusi. Tačiau didelis ryžtas pastūmėjo pokyčiams.

„Planuodami taip įsitraukėme, kad galiausiai keitėme visas duris ir grindis, sutvarkėme sienas ir lubas, įrengėme daug papildomų kištukinių lizdų. Atsisakėme pusės senų baldų, keisime juos naujais. Žodžiu, atlikome tiek darbų, kiek leido piniginė, ir šis procesas vis dar tęsiasi. Labai norisi gražesnio, patogesnio, senjorams pritaikyto buto“, – atvirauja L.Lasauskienė.

Moteris prisimena iš pradžių nežinojusi, nuo ko pradėti, tad ieškojo informacijos internete, peržiūrėjo nemažai vaizdo įrašų ir nuotraukų apie namų pertvarką. Visgi, turėdama pakankamai pinigų, dabar visus remonto ir jaukių namų kūrimo darbus patikėtų interjero dizaineriui ir kvalifikuotam darbų vykdytojui, sako ji.

„Nepaprastai nudžiugau radusi informaciją apie „Unideco“ organizuojamas profesionalių dizainerių konsultacijas vos už 5 eurų registracijos mokestį. Jomis pasinaudojau jau porą kartų.

Pirmąkart su interjero dizainere Vilija sudėliojome preliminarų baldų išdėstymo bei elektros instaliacijos planą. Antrąkart, kai bute jau buvo atlikta nemažai remonto darbų, dizainerės Miglės klausinėjau įvairiausių man rūpimų dalykų apie interjerą. Su ja nuėjome į čia pat esančias parduotuves pasidairyti, kokio stiliaus šviestuvai tiktų, o kokių nereikėtų rinktis, kokios užuolaidos derėtų prie mūsų namų spalvinės gamos ir panašiai“, – pasakoja L. Lasauskienė.

Interjero dizainerių patarimai, pasak jos, buvo labai vertingi. Moteris pasinaudojo, tik dėl ryškesnės akcentinės spalvos svetainėje kiek sudvejojo – nenorėjo, kad tai būtų sofa. Taigi interjero dizainerė atsižvelgė į individualų pageidavimą ir pasiūlė moteriai tinkamą variantą – pastatyti tokios spalvos fotelį.

Artimiausios profesionalių dizainerių konsultacijos, sulaukusios tiek klientų susidomėjimo ir puikių įvertinimų, apdailos salonų centre „Unideco“ vyks kovo 18–22 dienomis. Registruotis galite ČIA.

Planavimas padeda suvaldyti lėšas

Apdailos salonų centro „Unideco“ interjero dizainerė Julija Krikštulienė pastebi, kad kryptingai paskirstant biudžetą, galima išvengti stipraus jo pakitimo. Lėšas suvaldyti padeda ir planavimas, ką namuose vertėtų atnaujinti iš karto, o ką – palikti vėlesniam laikui.

„Kitas dalykas, kad žmonės dažnai bijo suklysti ir iš pradžių tiksliai nežino, ko nori. Neretai tai juos ir skatina kreiptis į dizainerius – šie tarsi sudeda taškus virš „i“, padeda išgryninti norus ir praktiškai įgyvendinti tą jausmą, kurio namuose taip trūksta. Taip žingsnis po žingsnio gimsta planas ir koncepcija“, – sako J. Krikštulienė.

Didelė dalis namų remonto biudžeto, pasak jos, tampa aiški jau konsultacijos apdailos salonų centre „Unideco“ metu – iš karto galima tiksliai parinkti konkrečias medžiagas, daiktus, apdailos plokštes. Tačiau vertėtų atkreipti dėmesį, kad galutinę kainą dar kiek pakoreguoja meistrai – jų darbų įkainiai priklauso nuo konkrečios situacijos.

„Jeigu yra galimybė kreiptis į profesionalą bent konsultacijai, visada verta tai padaryti. Štai artimiausias laikas – kovo 18–22 d., kuomet konsultacijai užsiregistravę klientai galės gauti praktiškų patarimų. Mėgstu sakyti, kad konsultacija yra paprastas ir greitas būdas išspręsti konkrečius klausimus. „Unideco“ konsultacijos neabejotinai padėtų suprasti pirmuosius žingsnius pasimetusiems ir norintiems jaukesnių namų per daug neištuštinant kišenės“, – pastebi J. Krikštulienė.

Svarbiausia atėjus į konsultaciją, pasak interjero dizainerės, yra žinoti, koks galutinis rezultatas klientą džiugintų, tuomet dėliojami žingsniai, kol galiausiai atsiranda aiškus planas. Nors įprastai beveik visose parduotuvėse galima gauti konsultaciją dėl tam tikrų sprendimų ir kartais to visiškai pakanka, ji pataria neskubėti, kad vėliau netektų pakloti dvigubos sumos už klaidų taisymą.

Kur vertėtų pataupyti, o kur – negailėti

Brangiausiai, pasak interjero dizainerės J. Krikštulienės, kainuoja blogai suplanuoti techniniai sprendimai: elektros instaliacija, apšvietimas, santechnika, virtuvės bei vonios patalpos. Jų ir atnaujinimas bei įrengimas paprastai reikalauja didesnių investicijų. Kad reikia devynis kartus pamatuoti ir tik dešimtą – kirpti, įsitikino ir L. Lasauskienė.

„Atrodo, taip stengiesi viską suplanuoti, išsiaiškinti, išmatuoti, tačiau kartais rezultatas būna ne toks, kokio tikiesi. Pavyzdžiui, nors dizainerė brėžinyje aiškiai pažymėjo kištukinius lizdus, elektrikas juos įrengė 10 cm aukščiau. Mes to laiku nepatikrinome ir nepamatavome, tad teko gadinti virtuvės spinteles, jas pjaustyti“, – apgailestauja tokioje situacijoje atsidūrusi Lilija.

Interjero dizainerė atkreipia dėmesį, kad konstrukciniai profiliai, nors plika akimi vėliau ir nematomi, garantuoja ilgą, patogų ir kokybišką patalpų bei įrenginių naudojimą. Jei būna blogai parinkti, juos sudėtinga pakeisti, reikalauja daug papildomų darbų ir investicijų. Todėl čia verta skirti laiko ir pinigų, antraip greitai gali tekti susivokti, kad tokie sprendimai yra nepatogūs, neatliepia individualių žmogaus poreikių ir neatitinka jo gyvenimo būdo.

„Pataupyti galima tam, kas yra nelabai svarbu pačiam klientui. Pavyzdžiui, spintos viduje tikrai galima naudoti pigesnę ir paprastesnę plokštę nei išorėje, rinktis mažiau kainuojančius kištukinius lizdus, kurie bus paslėpti už baldų, nepakloti didelės sumos už kilimus. Gerai paieškojus, tikrai galima rasti gerų sprendimų už mažesnę kainą. Dažnai pakanka tik pasižiūrėti į esamą sprendimą iš kito kampo – tą neretai ir daro dizaineris“, – įsitikinusi J. Krikštulienė.

Šviežesnį vaizdą būstui, pasak jos, galima suteikti vos keliais akcentais, kurie bus draugiški piniginei: pakaks pakeisti užuolaidas, sofas, kilimus, šviestuvus ir dekoro elementus. Nebrangu atnaujinti ir tam tikras detales, kuriančias bendrą interjero vaizdą: rankenėles, fotelius ar kavos staliukus.

Senjorė Lilija antrina ir juokauja, kad dar vienas visiems gerai žinomas triukas, kaip nesudėtingai, greitai ir taupiai suteikti namams jaukumo ir šviežumo, yra švara ir šeimininkų gebėjimas atsikratyti senų, nenaudojamų rakandų.

Geriausią rezultatą atneša abipusis bendradarbiavimas

Namai yra intymiausia erdvė, į kurią grįžtama atgauti jėgų, tačiau J. Krikštulienė pastebi, kad šeimininkai vis dažniau ją kurti patiki interjero dizaineriams. Nereta užklausa – esamų namų atnaujinimas, kai norisi nedidelių pokyčių be kosmetinio remonto, griovimo ir daužymo. Šiuo atveju gana paprasta pasiūlyti konkrečius sprendimus, kaip lengvai sukurti namams jaukumo, teisingai parinkti medžiagas, baldus, šviestuvus. Tačiau dažniausiai, pasak jos, klientai nori viso projekto – nuo koncepcijos kūrimo iki realizavimo.

„Neretai ateina tie, kas nori patys dalyvauti šiame procese, todėl mūsų bendravimas vyksta nuolat, kol priimami svarbūs ir dideli sprendimai. Tačiau dekorą ir paskutinius taškus jie jau renkasi patys. Daugeliu atvejų patarčiau į mus kreiptis su techniniu planu. Apšvietimas, elektra ir santechnika turi būti išplanuoti tiksliai ir aiškiai – jie tikrai yra svarbiausias darbų etapas. Visa kita galima pavadinti kūryba“, – sako J.Krikštulienė.

Priklausomai nuo situacijos, pasak jos, ateiti į apdailos salonų centro „Unideco“ konsultaciją klientas turėtų su konkrečiais klausimais, pasiimti su savimi patalpos planą bei nuotraukas, įsivaizduoti galutinį norimą rezultatą. Kitą vertus, ir dizaineris privalo pasiruošti konsultacijai – išanalizuoti pateiktus klausimus, susipažinti su esama situacija bei norimu rezultatu.

Geriausią rezultatą, pasak jos, atneša abipusis bendradarbiavimas – kai klientai nuoširdžiai pasidalina, kas jiems yra svarbu, dalyvauja viso proceso metu ir sprendimus vertina pagal savo nuojautą – dizaineris turi į tai atsižvelgti ir realizuoti kliento norus. Tokia simbiozė leidžia sukurti balansą ir interjerą, kuris yra individualus bei atitinka klientų norus bei gyvenimo būdą.

Registruotis į profesionalių dizainerių konsultacijas: spausti ČIA.