2021 m. rinkoje pristatytas pakabinamas unitazas „Subway 3.0“ su nauja „TwistFlush“ technologija pasižymi šimtmečius tobulinta istorinio prekės ženklo „Villeroy & Boch“ dizaino bei technologijų kokybe. Unikalios patentuotos medžiagos, ilgaamžiškumo, nepriekaištingos higienos, ergonomijos standartai bei šiuolaikiški dizaino sprendimai – visa tai jau ne kartą buvo įvertinta prestižinių tarptautinių dizaino apdovanojimų „Red Dot“ komisijos.

Vandenį tausojantys sprendimai

„Villeroy & Boch“ atstovas Lietuvoje Valdas Povilauskas teigia, jog ne tik gaminio dizainas ar kaina, bet ir efektyvus vandens naudojimas bei aukščiausi higienos standartai turėtų būti svarbūs kriterijai renkantis santechninę įrangą, o ypač unitazą. Garsiausių gamintojų santechnikos prietaisuose jau diegiamos novatoriškos nuplovimo technologijos, kurios ženkliai sumažina sunaudojamo vandens kiekį, užtikrina geriausią higieną, o tokių įrenginių priežiūra gerokai paprastesnė – sugaištama trumpiau ir pakanka mažiau valymo priemonių.

Ieškantiems ergonomiško unitazo rekomenduotina ne tik atkreipti dėmesį į gamintojo deklaruojamą vandens kiekį, reikalingą klozetui nuplauti, bet ir pasidomėti, kaip apiplaunamas dubens vidus. Vokietijos vonios kambario įrangos bendrovė „Villeroy & Boch“ jau prieš keliolika metų viena pirmųjų rinkai pristatė nuplovimo technologiją „DirectFlush“. Tokie unitazai neturi įprastos vandeniui tekėti skirtos briaunos, tad srovė teka tiesiai, o srautas nuplauna visą unitazo vidų. Kitas pranašumas – paprastesnė ir efektyvesnė priežiūra, kadangi nėra kur kauptis nešvarumams, o glazūruotą vidinę puodo dalį galima išvalyti ypač greitai, lengvai, steriliai.

Manote, jog norint nepriekaištingai nuplauti sunaudojamas didesnis vandens kiekis? Priešingai: vienas svarbiausių tokio unitazo pranašumų – mažesnės vandens sąnaudos. Šiems santechnikos prietaisams nepriekaištingai nuplauti užtenka 3–4,5 l vandens, o senesnės kartos unitazai naudodavo 4–6 l, be to, ir rezultatas toli gražu nebūdavo nepriekaištingas... Vokietijos aplinkos agentūra yra apskaičiavusi, jog keturių asmenų šeima, vietoj senesnės kartos unitazo pasirinkusi taupesnę versiją, per metus preliminariai gali sutaupyti net iki 20 000 l vandens.

Sūkurio galia

2021 m. pavasarį „Villeroy & Boch“ pristatė dar vieną patentuotą apiplovimo inovaciją „TwistFlush“. Jos išskirtinumas – vietoje tekančios srovės suformuojamas vandens sūkurys, kuris dar efektyviau išvalo unitazo kūgio formos vidų. Taigi renkantis vandenį tausojantį ir aukščiausius higienos standartus atitinkantį unitazą reikia atkreipti dėmesį ir į paties puodo formą. Įdomu, kad „TwistFlush“ taip pat sunaudoja 3 – 4,5 l vandens, o nuplovimas vandens sūkuriu dar efektyvesnis. Ypač gaminį įvertino šeimos, auginančios vaikus, nes dėl naujos puodo formos ir novatoriško nuplovimo beveik nenaudojamas tualeto šepetys. Ne veltui ši vandens sąnaudas sumažinanti technologija jau spėjo laimėti „Red Dot“, „German Innovation“ ir „Architecture+Technology Innovation“ apdovanojimus.

Minimalus valymas – maksimali higiena

V. Povilausko įsitikinimu, renkantis unitazą reikėtų atkreipti dėmesį į jo priežiūros paprastumą ir kuo lengvesnį keramikos valymą. Kiekvieną „Villeroy & Boch“ produktą galima pasirinkti su patentuota „Ceramic Plus“ danga. „Ji atstumia vandenį, ant paviršiaus beveik nelieka vandens lašų, todėl nėra galimybės kauptis kalkių nuosėdoms, purvui ar kitiems nešvarumams. Tokio paviršiaus valymas užtrunka daug trumpiau, pakanka žymiai mažiau cheminių valiklių“, – pasakoja įmonės atstovas. „Villeroy & Boch“ yra sukūrusi ir specialią antibakterinę glazūrą „AntiBac“ su sidabro jonais. Ši sustabdo bakterijų augimą net iki 99,9 proc., vadinasi, galima turėti itin higienišką keramiką, kurios priežiūra bus dar paprastesnė, valymas užtruks daug trumpiau, o cheminių valiklių beveik nereikės.

Ar santechnikos inovacijos įperkamos? „Žinoma, naujos kartos unitazai bus brangesni nei senesnieji. Tačiau nepamirškime, kad dėl pandemijos namuose praleidžiame daugiau laiko, populiarėja hibridinio darbo modelis, todėl buityje sunaudojamo vandens kiekis taip pat ženkliai auga. Pasirinkus taupesnį unitazą, ilgainiui sąskaitos už vandenį bus mažesnės“, – argumentuoja V. Povilauskas ir primena, jog dėl paprastesnės priežiūros sutaupoma laiko, skiriamo vonios kambariui valyti. Taigi, specialisto nuomone, išsirinkti ne tik aukščiausius higienos standartus atitinkantį, bet ir mažiau vandens sunaudojantį unitazą – jau ne prabanga, o būtinybė. „Juk tokie daiktai kaip unitazas perkami ne vieneriems metams, – reziumuoja specialistas. – Ir jei galima įsivaizduoti unitazą, kuriam praktiškai nereikia valymo bei šepečio, tai „Subway 3.0“ su „Ceramic Plus“ ir „TwistFlush“ technologijomis – pretendentas Nr. 1!“

Užsakymo nr.: PT_88513655