Įtempiamos lubos jau tikrai gana žinomas produktas Lietuvoje, tačiau apie jas vis dar sklando labai daug mitų, kas sukelia abejonių dėl šio produkto pasirinkimo. Apie gipso lubas rinkoje turbūt kiekvienas besidomintis remontu žmogus jau girdėjo, kaip ir interjero dizaineriai, tačiau apie įtempiamų lubų sprendimus vis dar labai daug spragų žiniose.

Buvo pastebėta, kad per paskutinius penkis metus įtempiamų lubų galimybės labai pasikeitė ir padarė didelį technologinį žingsnį į priekį. Itin didelis plėvelių, medžiagų, profilių, apšvietimų sprendimų pasirinkimas suteikia galimybę įgyvendinti įvairius nestandartinius projektus.

Kalbinome įtempiamų lubų įmonės „Brilliance ceiling“ vadovą Dmitrijų Č. ir išsiaiškinome, kad tikrai vis dar pasitaiko klientų, kurie turi mažai žinių kokie gi gali būti iš tiesų įtempiamų lubų sprendimai. Taip pat pastebėta, kad didžioji dauguma tiekėjų Lietuvos rinkoje, moka dirbti tik su labai ribotu profilių ir komponentų spektru, kas savo ruožtu apriboja pastaruosius teikti kokybiškas paslaugas bei siūlyti nestandartinius lubų sprendimus savo klientams. Kaip pavyzdys rinkos naujokams didelius iššūkius sukelia šlaitai, kreivinio perimetro patalpos, šviečiančios ir veidrodinės lubos.

Būtent dėl didelio kiekio nekompetetingų ir nuolat naujai ateinančnių į šią rinką tiekėjų, yra nusistovėjusi nuomonė, kad naudojant įtempiamas lubas galima atlikti tik paprastus ir nesudėngus projektus, kas naturaliu būdu klaidina kaip privataus taip ir verslo sektoriaus klientus. Pasak „Brilliance ceiling“ vadovo, įmonės komanda yra įrengusi įtempiamas lubas ne viename Lietuvos viešbutyje, SPA bei baseino zonose ir net bažnyčioje 25 metrų aukštyje kur yra itin aukšti reikalavimai medžiagoms.

„Įrenginėjant komercinius objektus, yra privalomi nedagumo sertifikatai atitinkantys bs1-d0 standartus, bei CE sertifiakatas. Ilgalaikė patirtis, domėjimasis naujovėmis rinkoje bei nuolatiniai mokymai padeda išllikti rinkos aukšumose ir tokiu būdu teikti aukščiausius reikalavimus atitinkančias paslaugas tiek Lietuvoje tiek visoje Europoje, kas ir yra vienas savrbiausių mūsų komandos pranašumų“, sako Dmitrijus.

„Kadangi pats vedu individulaias konsultacijas bei grupinius interjero dizainerių mokymus, paklausęs dizainerių kodėl nesirinko įtempiamų lubų savo projektams, sulaukiu nuomonių, kad rinkoje tiesiog nėra pakankamai informacijos apie šį lubų tipą, o ją suradus – tiesiog negali ja pasitkėti. Antra pagal populiarumą nuomonė – sklandantys mitai, kad įtempiamos lubos tai nekokybiškas, aplinkai žalingas produktas kuris kenkia“, užsimini įmonės vadovas.

Iš šių atsakymų galime drąsiai daryti išvadas, kad Lietuvoje trūksta edukacinės medžiagos apie įtempiamų lubų galimybes, jų privalumus, todėl būtent dėl tokios susidariusios situacijos ir atsirado poreikis rengti interjero dizainerių bei architektų mokymus ir konsultacijas.

Taip pat buvo išnagrinėta su kokiais iššūkiais susiduria interjero dizaineriai projektuodami įtempiamas lubas. Kaip ir buvo paminėta anksčiau, dažniausiai tai nežinojimas apie šių lubų technines galimybes ir privalumus.

Žemiau yra pateikiama siauria ištrauka kodėl gi specialistai, kurie projektuoja interjerą mūsų namuose ir verslo segmente, pradeda rinktis būtent įtempiamų lubų sprendimus:

  1. Terminas. Vienas svarbiausių argumentų statybų sferoje – terminas. Įtempiamas lubų dėka, projektas bus pabaigtas ir priduotas vidutiniškai 2-3 kartus greičiau, nei pasirinkus ktius lubų sprendimus.
  2. Kokybė. Sertifikuotos medžiagos su bs1-d0, CE, RoHS, CHILD, A+ ir atitikties sertifikatais, užtikrina naudojamų medžiagų saugumą.
  3. Neriboti sprendimai. Itin didelis tekstūrų, spalvų pasirinkimas. Ekskliūzyviniais sprendimai: šviečiančios, veidrodinės, akustinės, antistatinės, antibakterinės, spalvotos, perforuotos, 3d, ventiliuojamos lubos – visa tai įmanoma.
  4. Ilgaamžiškumas: įtempiamos lubos yra ilgaamžės, nebijo drėgmės bei ant jų nesiveisia pelėsis. Nėra poreikio keisti lubas net po 10 metų, jos neskilinėja, esant poreikiui lengvai valomos ir niekaip kitaip nesusigadina. Keisti lubas reikėtų tik tuo atveju jeigu yra noras atnaujinti visą interjerą bei patalpos dizainą.

Tad norint praplėsti savo žinias, turėti galimybė pasiūlyti savo klientams dar daugiau kokybiškų sprendimų – tai puiki proga sudalyvauti interjero dizaineriams bei architektams konsultacijose bei mokymuose. Įmonė vykdo veikla Lietuvos rinkoje jau virš 7 metų, daugiausiai dėmesio sulaukę projektai: Monist boutique by SPA Vilnius, Kino teatras “Pasaka”, SPA Vilnius Druskininkai, Sanatorija “Versmė”, Telia Lietuva Saltoniškės, Lemon Gym, Domus Galerija ir daug kitų.