Sklypo ribų nustatymas programėle vienu paspaudimu sutaupo 80% laiko ir pastangų


Vienas daugiausiai laiko užimančių ir sudėtingiausių darbų, pjaunant žolę, yra nustatyti ribas, kuriose robotas dirba. Paprastai šis darbas reikalauja daug laiko įrenginėjant perimetro kabelį. Automatinis ribų nustatymas „Goat G1“ programėle tai pakeis visiems laikams.

Pasitelkus šią funkciją ribos nustatomos be laidų, o naudojant plačiajuosčius (UWB) švyturėlius – vartotojas gali nustatyti ribas vienu bakstelėjimu programėlėje ir nebesivarginti vedžiodamas perimetro kabelį. Automatinis ribų nustatymas programėlėje palengvina šią užduotį net 80%. Vartotojams daugiau nebereikės rūpintis senėjančiais laidais ar jų perkėlimu, kuomet namų šeimininkai norės pasisodinti naują augalą ar pasididinti terasą.

Standartinio 600 m2 ploto sodo savininkui tereikės pievelės kraštuose išdėstyti 2–4 švyturėlius ir nustatyti virtualias ribas, pravedant „Goat“ palei pievelės kraštą programėle nuotoliniu būdu. Programėlė pati pasiūlys vartotojui optimalų švyturėlių skaičių ir išdėstymą. Šis procesas užtrunka vos 20 minučių, kadangi „Goat“ greitis ribų nustatymo metu yra 0,3 m/s. Jei sode buvo atlikti kokie nors pakeitimai ir ribas reikia nustatyti dar kartą, vėl tereikės skirti 20 minučių – ribų nustatymas yra paprastas, efektyvus.

„Ecovacs Goat G1” modelių gamos vejos pjovimo robotai gali prižiūrėti vejas, kurių plotas siekia nuo 600 iki 2000 m2.

Protingas maršruto planavimas ir DI padės išlaikyti nepriekaištingą tvarką


„Goat G1“ „TrueMapping Multi-Fusion“ lokalizavimo sistemos su integruotais dvigubo vaizdo sprendimais (panoraminė ir išgaubto lęšio kameros) bei plačiajuosčio belaidžio ryšio komunikacija, inercine navigacija ir GPS lokalizacija veikia itin preciziškai, tad vartotojams nekels jokių rūpesčių dėl tikslumo.

Dėl šių funkcijų vejos roboto darbas vyksta centimetro tikslumu, o žolė nupjaunama pasirinkus optimalų maršrutą. Toks signalo perdavimas yra daug stabilesnis nei pasitelkus kinematinės padėties nustatymo (RTK) metodą – visi rūpesčiai dėl per aukštų statinių ar medžių kieme blokuojamo signalo lieka praeityje.

„Goat G1“ vejos pjovimo roboto logiškas ir ypač efektyvus darbas jūsų pievelei suteiks nuolat šviežią ir tvarkingą vaizdą. Roboto tikslumą taip pat užtikrina DI pagrindo paviršiaus analizės technologija, kuri atpažįsta pievelę ir taip užfiksuoja jos kraštą. Taip užtikrinama, kad jūsų veja būtų nupjauta iki paskutinio žolės stiebelio jos pakraštyje. Jei darbo metu išsikrauna „Goat G1“ akumuliatorius, robotas automatiškai nuvažiuoja į krovimo stotelę, o įsikrovęs grįžta ten, kur darbas nutrūko, taip užtikrindamas, kad neliktų nei vieno nenupjauto plotelio.

Tiksli kliūčių apvažiavimo funkcija užtikrina saugų ir sklandų darbą


Su rankinėmis vejapjovėmis dirbti sunku, tačiau jų savininkai gali apvažiuoti visas kliūtis ir nupjauti visą vejos plotą, o tai yra pagrindinis rūpestis nusprendus įsigyti vejos pjovimo robotą. „Goat G1“ šią problemą išsprendė – pirmą kartą šioje srityje panaudota ypač novatoriška „AIVI 3D“ sistema. Ši specialiai sukurta sistema jau išbandyta grindų siurbimo robotuose, yra paremta 150° kampu veikiančios išgaubto lęšio kameros ir lazerinių atstumo jutiklių technologija, kuri apsaugo nuo susidūrimų.

„Goat G1“ panoramine ir išgaubto lęšio kameromis pastebi ir tiksliai išvengia kliūčių plačiu diapozonu. Vejos pjovimo robotas lengvai išvengia jo kelyje pasitaikiusių suaugusiųjų ar vaikų, nedidelių 3–15 cm objektų, tokių kaip akmenys, ežiukai, šunys, katės ir kojinės. Lazeriniai atstumo jutikliai tiksliai nustato atstumą iki aukštesni, nei 15 cm objektų, tokių kaip supynės ar medžiai, o robotas apvažiuoja juos kaip įmanoma arčiau, siekdamas sumažinti nenupjautos žolės plotą.

Išmanios sodo sargo funkcijos užtikrins kiemo saugumą vienu paspaudimu


„Goat G1“ turi 360° kelių taškų apsaugos funkciją, kuria naudojantis galima stebėti kelias pageidaujamas sodo vietas. Ši funkcija užtikrina visišką vejos savininko ramybę net ir nebūnant jam namuose, o prireikus įspėjimo signalą ar pranešimą atsiunčia mobiliąja programėle.

Vienu metu galima stebėti iki dešimties rankiniu būdu programėlėje pridėtų taškų. Panoraminio vaizdo kamera leidžia stebėti vejos pjovimo roboto aplinką ir fiksuoti joje esančius ar judančius žmones 360° kampu. Vartotojui įjungus žmogaus fiksavimo funkciją programėlėje, „Goat G1“ automatiškai jį užfiksuos, pažymės žemėlapyje ir išsiųs į vartotojo mobiliąją programėlę. Be to, dėl dirbtinio intelekto ir lenkto lęšio kameros vaizdą galima pritraukti arčiau.

Vartotojų saugumas ir apsauga yra įtraukti į „Ecovacs“ prekių ženklo DNR, todėl „Goat G1“ turi Europoje pripažintą „TÜV Rheinland“ duomenų apsaugos sertifikatą, kuriuo užtikrinama vartotojų asmeninių duomenų ir informacijos apsauga.

„Ecovacs“ „Goat G1“ pagrindinė paskirtis – palengvinti vejų savininkų kasdienybę ir suteikti jiems daugiau laiko. Šis robotas namų šeimininkams yra nereiklus, bet reikšmingas pagalbininkas: dėmesio jam skirsite nedaug, o jis jums dovanos puikų aplinkos vaizdą, ramų poilsį ir laiką, kurį galėsite skirti mėgstamoms veikloms.