Paskutiniu metu vintažiniai baldai sparčiai populiarėja, nes žmonės ieško stilingų, nesenstančio dizaino daiktų, galinčių suteikti namams išskirtinumo. Siekdama atitikti šiuos lūkesčius, IKEA pristato naują kolekciją NYTILLVERKAD, kurią sudaro ryškiausios dizaino ikonos iš praeities. 80-ojo gimtadienio proga IKEA atsigręžia į savo šaknis ir nori parodyti, kad dizaino grožį lemia paprastumas, funkcionalumas ir žaismingumas.

Kolekcija NYTILLVERKAD

Drąsi, ryški ir žaisminga kolekcija

„Per 80 savo veiklos metų IKEA sukūrė daugybę praktiškų ir gražių prekių namams. Natūralu, kad domimasi ir didžiuojamasi tuo, ko pavyko pasiekti praeityje. Per visą laikotarpį šie nesenstančio dizaino baldai ir interjero detalės susilaukė didžiulio pirkėjų įvertinimo“, – sako IKEA Interjero dizaino skyriaus vadovė Eimantė Nemanė.

LÖVBACKEN staliukas

Visi kolekcijos daiktai yra originalaus dizaino – tik pagaminti iš naujų medžiagų, pasipuošę ryškiomis spalvomis ir pasiruošę priimti visus šiuolaikinių namų iššūkius. Juos vienija žaismingi spalvų deriniai ir paprastos formos. Kiekvienas daiktas – nuo staliuko iki patalynės užvalkalų – ryškus ir išskirtinis.

Kiekvienas daiktas turi savo istoriją

„Ši kolekcija – drąsi, ryški ir žaisminga. Kiekvienas daiktas joje pasakoja savitą istoriją. Pavyzdžiui, visų laikų legenda, staliukas LÖVET, prekyboje pasirodęs 1956 metais, buvo pirmasis baldas, parduodamas plokščioje pakuotėje. Kolekcijoje NYTILLVERKAD jis sugrįžta su nauju pavadinimu – dabar tai staliukas LÖVBACKEN, kurį galima įsigyti vienos iš trijų spalvų: oranžinį, mėlyną ar šviesiai žalią“, – sako interjero dizainerė.

Kolekcija NYTILLVERKAD

Dar vienas unikalaus dizaino pavyzdys – raštuotas audinys

KRYPKORNELL, pirmą kartą pristatytas 1980 metais. Anuomet iš jo buvo pasiūtas sofos KLIPPAN apmušalas. O dabar šis skandinaviškam stiliui būdingas įvairiaspalvis raštas puikuojasi ant patalynės užvalkalų, virtuvės aksesuarų ir pagalvėlių – puikus būdas suteikti daugiau spalvų ir žaismingo charakterio savo namams.

Žvakidės TUVKORNELL

„Nuo pat IKEA įkūrimo paprastumas buvo svarbi prekės ženklo dalis. Taburetės DOMSTEN – akivaizdus to įrodymas ir tikras skandinaviško dizaino etalonas. Į kolekciją NYTILLVERKAD šios pušies masyvo taburetės su stilingų spalvų metalinėmis kojomis pateko, įkvėptos taburečių JERRY, pirkėjams pristatytų 1973 metais“, – sako E. Nemanė.

Trys skirtingo dydžio ir spalvų žvakidės TUVKORNELL suteiks žaismingumo valgomojo stalui ar židinio atbrailai. Šios žvakidės pasirodė prekyboje 1982 metais ir vadinosi CYLINDER. Naujos spalvos minimalistiniam, detalių neperkrautam dizainui suteikia dar ryškesnį efektą.

LÖVBACKEN staliukas

Dalį kolekcijos NYTILLVERKAD prekių jau galima įsigyti Lietuvoje, fizinėse IKEA prekybos vietose ir internete. Keletą artimiausių metų kolekcija bus nuolat pildoma – prekyboje pasirodys vis kiti kruopščiai atrinkti daiktai iš IKEA archyvo – patobulinti ir pritaikyti šiuolaikiniams namams.