Kaip pastebi NT analitikai, jei X karta, kuriai šiuo metu yra 40 metų ir daugiau, buvo linkusi investuoti į didesnius būstus, tai ši tūkstantmečio karta ieško labiau įperkamo būsto, pasižyminčio dideliu funkcionalumu. Būstui ar nuomai jie renkasi patogias, efektyviai suprojektuotas studijas arba vieno kambario butus.

Jaunoji karta taip pat stengiasi būti žali – ekologiški, o taip pat jie yra linkę investuoti į patirtis, savivoką keičiančias keliones aplink pasaulį. Todėl vis rečiau renkasi turėti nuosavą automobilį, ir jiems ypatingai svarbi tampa patogi būsto vieta, iš kurios pėsčiomis, nuomotu ar viešuoju transportu lengva susisiekti su kitomis miesto dalimis.

Dėl šios priežasties Y karta renkasi gyventi itin urbanizuotose, socialiniu gyvybingumu pasižyminčiuose rajonuose bei kvartaluose, kurie yra arti parduotuvių, bankų, vaistinių, sporto klubų, restoranų, laisvalaikio zonų ir t. t. Atsižvelgiant į šios jaunosios kartos poreikius, alternatyvią pasiūlą šiandien formuoja ir NT vystytojai Lietuvoje. Nedidelių, arti miesto esančių būstų ieško ne tik jauni, darbingi specialistai, bet ir butus nuomojantys investuotojai.

Nauja koncepcija – sostinės gyvenamajame rajone

Vos prieš keletą mėnesių sostinėje pradėtas naujas NT projektas – „Laisvės 77“. Nestandartines gyvenamųjų būstų erdves bei patalpas komercijai talpinantis šešiaaukštis yra įsikūręs strategiškai itin patogioje miesto dalyje – Ukmergės ir Laisvės pr. gatvių intervale, arba, kaip teigia projekto vystytojai – „viso ko centre“.

Gyvenamąjį būstą supantys paslaugų ir pramogų tiekėjai bei gerai išvystytas susisiekimas leis naujakuriams mėgautis visais didmiesčio privalumais, o kartu ir čia atsiveriančia miesto panorama.

Pirmuosiuose šio projekto aukštuose kuriasi komercinės bendrovės, o likusiuose keturiuose iš šešių aukštų planuojama netrukus sulaukti pirmųjų gyventojų. Projektų pardavimo vadovės Julijos Bykovos teigimu, pirkėjai, besidomintys šiuo būstu – ir jaunosios Z kartos atstovai, ir vyresnio amžiaus žmonės, ieškantys gyvenamojo būsto savo tėvams.

„Šio projekto patrauklumas – nestandartinis būstų išplanavimas, netipiniai aukštai. Turime didelį pasirinkimą ploto prasme. 1–3 kambarių butus galima rinktis nuo 18 iki 63 kv.m“, – pasakoja pašnekovė.

Jos pastebėjimu, jaunoji karta, kuri gyvena mobiliai, dažnai keliauja, laisvalaikį leidžia mieste, nori kuo mažiau išleisti būsto pirkimui bei išlaikymui, todėl domisi mažesnio ploto būstais. Tuo tarpu vyresnieji, kurie daugiau laiko praleidžia namuose, nori gyventi erdvesniuose 1–2 kambarių butuose.

„Pirmieji nedidelės kvadratūros (t. y. 18–20 kv.m) būstai jau rezervuoti. Vyresniems gyventojams, ieškantiems erdvesnio dviejų ar trijų kambarių buto, galime pasiūlyti būstą, kurio plotas siektų 50 kv.m. Tokių išplanavimų pasiūla rinkoje šiandien nėra gausi“, – komentuoja J. Bykova.

Privalumai gyvenant viso ko centre

Vienas svarbiausių šio projekto privalumų – vieta. Iš čia patogiai galima susisiekti su visomis sostinės dalimis. Netoli projekto plyti judrios Ukmergės ir Laisvės pr. gatvės, taip pat netrukus šalimais bus nutiesta ir dar viena papildoma Šiaurinė gatvė.

„Geras susisiekimas su miestu suteikia galimybę komfortabiliai gyventi net ir neturint nuosavo transporto. Tiek viešojo transporto, tiek „CityBee“ automobilių nuomos stotelės pasiekiamos per 2 minutes. Prie pat yra išvystyti ir dviračių takai, kuriais galima saugiai pasiekti miesto centrą“, – komentuoja J. Bykova.

Kitas esminis šio būsto privalumas – sutaupytas laikas. „Netoliese įsikūrę sporto klubai, didieji prekybos centrai, kavinės, pramogų ir laisvalaikio centrai, taip pat mokyklos bei poliklinika. Viskas pasiekiama pėsčiomis per keletą minučių. Tai patogu tiems, kas skuba, o kartu ir tiems, kuriems įveikti didesnius atstumus yra sunkiau“, – komentuoja projekto pardavimų vadovė.

Projekto išskirtinumą vainikuoja ir čia įkurtos didelės terasos bei balkonai, priklausantys kiekvienam iš butų. „Tokios erdvės – daugelio pirkėjų svajonė. Turbūt nėra geresnės vietos dienos įspūdžių aptarimui už minkštą krėslą privačioje terasoje, iš kurios atsiveria gyvo miesto panorama“, – reziumuoja pašnekovė.

Užsakymo nr.: PT_80457109