Žvejybinius tinklus ir kitus žvejybos pramonei reikalingus produktus gaminančios UAB „Netmark“ vadovės Nomedos Volynko teigimu, įmonė nuolatos siekia atliepti rinkos tendencijas, todėl ruoštis ekologiškos produkcijos gamybai paskatino auganti paklausa. Šiandien, pasinaudojant ES investicijomis, jau vyksta paruošiamieji darbai.

Naujų tendencijų įtaka

UAB „Netmark“ pasinaudojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojama ES investicijų priemone „Eco-inovacijos LT+“, o gautas investicijas panaudojo gamybos procesų atnaujinimui. Anot N. Volynko, pasinaudoti ES investicijomis ir pradėti gaminti ekologišką produkciją paskatino pokyčiai rinkoje.

„Sprendimą gamyboje diegti inovacijas ir pradėti klientams siūlyti aplinkai draugiškus gaminius – žvejybinius tinklus iš aplinkai draugiškų medžiagų priėmė mūsų akcininkai Danijoje. Remdamiesi šios šalies, kaip jūrinės valstybės, gerąja praktika jie anksčiau mato kas šiuo metu svarbu klientams ir kokios tendencijos vyrauja ekologijos srityje bei kaip tai pakeis rinką, kurioje veikiame“, – teigia pašnekovė.

Anot jos, įmonės nevaržo ir griežtėjantys ES reikalavimai: „Ne ES reikalavimai, o klientai skatina mus atsinaujinti. Ekologiškų prekių paklausa auga sparčiau nei kuriamos naujos taisyklės aplinkos apsaugos srityje, todėl ES reikalavimai įtakos sprendimui siūlyti ekologišką produkciją neturėjo.“

Kurs ekologiškas priemones verslinei žvejybai

Pasak N. Volynko, įmonės indėlis į ekologiją – naujos rūšies tinklai. Toks sprendimas ne tik leis pasiūlyti klientams tai, ko jie nori, bet ir kurs geresnį įmonės įvaizdį.

„Užbaigę gamybos paruošimo darbus, klientams galėsime pasiūlyti tinklus, neprisidedančius prie jūrų ir vandenynų taršos. Ant įprastų tinklų veisiasi bakterijos, kenkiančios aplinkai ir galinčios sukelti ligas, o palikti vandenyje tokie tinklai ten išbūna labai ilgai, į juos įsipainioja žuvys ir kiti gyvūnai. Mūsų siūloma produkcija bus gaminama iš aplinkai draugiškos medžiagos, kuri neteršia gamtos ir nesukelia problemų jūrų gyvūnijai“, – aiškina pašnekovė.

ES investicijos padėjo pasiruošti projekto įgyvendinimui

UAB „Netmark“ naujos gamybos linijos įrengimas pareikalavo nemažų investicijų – turimų gamybinių plotų nebeužteko, todėl teko statyti naujas patalpas. Įmonės vadovės teigimu, viską įgyvendinti leidžia ES investicijos, o jų dėka paruošiamieji darbai vyksta sklandžiai.

„Planuodami naują gamybos liniją, turėjome statyti naujus pastatus, nes turimų gamybos plotų nebeužteko. Statybų etapas jau užbaigtas, viskas vyko sklandžiai, o gautos lėšos leido viską įgyvendinti, nes tik mūsų turimų išteklių tam nebūtų užtekę“, – sako N. Volynko.

Įmonės, siekiančios diegti ekoinovacijas, gali pasinaudoti ES investicijomis ir teikti paraiškas finansavimui gauti.

Daugiau informacijos apie priemonę „Eco-inovacijos LT+“ galima rasti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos ir ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_80794173