Klientų aptarnavimo specialistu tapęs Tomas Pocius suprato – šis darbas jam taip patinka, kad neatsisakytų galimybės kilti karjeros laiptais. „Po aštuonerių metų man pasiūlė vadovo pareigas. Tuomet gerai išmaniau degalinės darbo subtilybes, tačiau startavęs kaip degalinės vadovas susidūriau su visiškai naujais iššūkiais“, – su nostalgija balse prisimena jis.

Tarsi degalinės šeimininkas

Skaičiuodamas trečią darbo įmonėje dešimtį, Tomas šiandien vadovauja ketvirtus metus veikiančiai net 250 kv. metrų ploto VIADA degalinei Kampiškiuose, šalia „Via Baltica“ magistralės – didžiausiai Lietuvoje.

„Laikau ją savo kūdikiu“, – su meile sako pašnekovas. „Visuose procesuose dalyvavau nuo pradžių: derinau plyteles, stebėjau statybas, atvykstančias medžiagas, prižiūrėjau meistrų darbą. Taip pat pateikiau pirmuosius užsakymus – su džiaugsmu rūpinausi net mažiausiomis smulkmenomis. Man tai buvo visiškai nauja, bet neįkainojama patirtis“, – teigia jis.

Dabar Tomo komandoje – vienuolika žmonių, ir daugiausia laiko jis skiria personalo reikalams. „Kaip daugelis kitų degalinių vadovų, kartais pasiilgstu tiesioginio bendravimo su klientais. Tačiau matyti, kaip mano komanda auga, įveikia užduotis ir puikiai aptarnauja klientus, verčia smarkiai didžiuotis“, – sako vyras.

Tuometiniai vadovai Tomui nuo pirmų darbo dienų akcentavo, jog nereikia bijoti klysti – būtent tai reiškia, jog žmogus nestovi vietoje, tobulėja. Todėl šias vertybes istorijos herojus stengiasi įskiepyti ir savo degalinėje: skatina kolegas bendradarbiauti, pasitikėti vieniems kitais, nebijoti naujovių.

Tomo teigimu, jis savo komandai nuolat primena apie galimybę kreiptis į jį visais klausimais, pasidalinti įžvalgomis ar kasdieniais vargais bei džiaugsmais. „Atviras mąstymas yra viena iš pagrindinių mūsų didelės VIADA šeimos stiprybių. Todėl savo degalinėje puoselėju kultūrą, kurios pats išmokau iš savo mentorių veiklos pradžioje – vadovui svarbu visuomet būti pasiekiamam ir pasirengusiam išklausyti“, – akcentuoja pašnekovas.

Karjera didžiuojasi

Nepaisant iššūkių ir atsakingų pareigybių, Tomas net nesvarstytų ką nors keisti. „Per 24 metus įgijau labai daug: žinių, įgūdžių ir laimėjimo jausmo patirtį. Tačiau svarbiausia pamoka yra tai, jog šioje sparčiai besikeičiančioje aplinkoje labai svarbu išlaikyti pusiausvyrą“, – pripažįsta vadovas.

Būtent ją Tomas randa derindamas profesinį ir asmeninį gyvenimą – lankstus darbo grafikas leidžia išpildyti visus poreikius. „Didžiausias mano turtas yra mano šeima: žmona, jau suaugusi dukra ir septynerių metų sūnus. Jie labiausiai skatina mane nuolatos judėti į priekį ir tobulėti“, – pasakoja jis.

O tam, kad išlaikytų sveiką kūną ir mintis, Tomas sako mėgstantis keliauti ir sportuoti – šie hobiai ne tik įkvepia šviežios energijos, bet ir padeda visada išlikti pozityviam.

„Nors gyvenime buvo tiek pakilimų, tiek didesnių išbandymų, išlieku atsidavęs savo darbui kartu su palaikančia VIADA komanda. Žinoma, visa tai nebūtų įmanoma be artimiausių žmonių palaikymo, tad jaučiu, jog kuro šiai karjeros kelionei dar tikrai užteks daugeliui metų“, – šypsosi Tomas.

Šaltinis
Temos
Projektas „Apsimoka grįžti“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją