Štai tik keletas muziejų ir parodų. Daugiau informacijos galite gauti svetainėje visittallinn.ee.

Naudinga informacija! Gegužės 20 d. Talino muziejuose vyks „Muziejų naktis“, o įėjimas į visus renginyje dalyvaujančius muziejus kainuos 1 eurą.

Estijos jūrų muziejaus skraidantis uostas ir metų paroda „Venecija - jūrų karalienė“.

Parodoje pateikiama įdomi informacija apie Venecijos Respublikos iškilimą, klestėjimą ir nuosmukį, taip pat apie dabartinę miesto kovą su kylančiu jūros lygiu ir turistų antplūdžiu. Paroda veiks iki 2024 m. sausio 7 d.

Nuolatinėje ekspozicijoje galite apžiūrėti tikrą povandeninį laivą, o krantinėje apžiūrėti garsųjį ledlaužį ir kitus muziejaus laivus.

Kalamaja muziejus ir paroda „Kalamaja užsklanda ir tai, ką galima rasti po ja“. Ši įdomi paroda atspindi Estijos kasdienybę ir leidžia susipažinti su XX a. pradžios Kalamajos ir Šiaurės Talino namų tapetų sluoksniais ir tarp jų rastais daiktais, kuriuos savininkai rado per remontą ir padovanojo muziejui. Paroda veiks iki 2024 m. gegužės mėn.

Kalamaja gyventojų muziejus yra vienas naujausių Talino muziejų, atidarytas 2021 m. rugsėjį. Jei čia dar nebuvote, būtinai suplanuokite apsilankymą.

Fotografiska Tallinn ir paroda Snežana von Büdingen-Dyba. Susitikimai su Sofija".

Fotografijos meno centre „Fotografiska“ vienu metu vyksta iki 3-4 skirtingų parodų. Šioje parodoje eksponuojamose portretinėse nuotraukose pristatomas vokiečių mergaitės Sophie, gyvenančios su šeima tikrame XVI a. dvare nedideliame Eilenstedto kaimelyje, gyvenimas.

„Fotografiska“ taip pat yra gana naujas reiškinys Taline, čia atidarytas 2019 m. birželį. Tai tarptautinį pripažinimą pelnęs fotografijos muziejus, kurio istorija siekia Stokholmą. Iš restorano 6-ojo aukšto terasos atsiveria užburiantis vaizdas į senamiestį ir kūrybinį miestelį Telliskivi, o pats restoranas pernai gavo „Michelin“ rekomendaciją.

Norite sužinoti daugiau? Apsilankykite svetainėje visittallinn.ee, kur rasite dar daugiau informacijos apie parodas ir muziejus Taline.

Šaltinis
Projektas „Aplankyk Taliną“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją