Festivalis prasidės 10 val. Prezidento rūmų vidiniame kieme ir S. Daukanto aikštėje. Jame bus galima susipažinti su aplinką tausojančiomis transporto priemonėmis, darnaus judumo idėjomis, Lietuvos saugomomis teritorijomis, bendradarbiaujant mokslui ir verslui sukurtomis žaliosiomis inovacijomis. Vyks edukacijos apie bioįvairovę ir žaliųjų projektų įgyvendinimą mieste, vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami diskutuoti, atrasti būdus, kaip žaliąsias idėjas pritaikyti kasdienybėje.

Savo veiklą jame pristatys ir Aplinkos ministerijai pavaldžios įstaigos – Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba ir Aplinkos projektų valdymo agentūra.

12 val. Kolonų salėje bus įteikti Aplinkos ministerijos įsteigti apdovanojimai. Tai 2022 m. Česlovo Kudabos premija, kas dveji metai skiriama konkurso tvarka Lietuvos visuomeninėms ir kitoms nevyriausybinėms organizacijoms arba jų nariams, kitiems asmenims už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą arba reikšmingus darbus aplinkos formavimo ir apsaugos srityje. Jos dydis – 3 tūkst. eurų.

Bus paskelbti ir apdovanoti ir Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingo lyderiai. Lietuvos savivaldybių aplinkosaugos reitingas parengtas pagal Vyriausybės programos nuostatas dėl aplinkosaugos indekso sukūrimo, skatinančio savivaldybes siekti žaliojo kurso tikslų ir dalytis gerąja patirtimi. Remiantis Lietuvos savivaldybių reitingo parengimo komisijos patvirtintais vertinimo kriterijais ir savivaldybių duomenimis, identifikuotos ir pamatuotos geriausios Lietuvos savivaldybių praktikos.

Vakare festivalio lankytojai kviečiami į filmo „Antropocenas: žmogaus era“ peržiūrą po atviru dangumi Prezidentūros istoriniame parke.

Prezidento Gitano Nausėdos inicijuoto „Žaliųjų idėjų festivalio“ tikslas – paskatinti visuomenę prisidėti prie tvaresnės Lietuvos kūrimo.

Visą naujausią informaciją apie šių metų festivalį rasite čia.